Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Matty 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je vykopnut z Harvardu, odletí za svou sestrou do Londýna, kde pozná nefalšované hooligans i svou temnou stránku, která se nakonec ukáže být to správnou. Tak jsem to vnímal já. Vyznění filmu vám však může být celkem ukradené, protože veškerými hrdiny jsou právě členové bandy rváčů dělící svůj život mezi hospodu a „bitevní pole“. Není pak důvod pohoršovat se nad pointou tvrdící „být hooliganem je správné“. Film hooligans prezentuje jako lidi přímé, vynášející unáhlené rozsudky a řešící komplikovanější problémy pěstmi. Že něco podobného není problém natočit jinak a lépe dosvědčuje skvělý australský Romper Stomper. Hooligans jsou oproti tomu jen povrchní báchorkou. Povrchní stejně jako články „těch sviní novinářskejch“. Pohnutky vedoucí tatíky od rodin do krvavých bitek nám zůstávají utajeny. Nevyužita zůstala možnost ukázat průnik k jádru party prostřednictvím člověka zvenčí. Vysokoškolák se dá náhodou dohromady s pochybnými existencemi a po chvíli už je (ani neví jak) zatažen do boje o život. Zalíbí se mu to a šmitec. Žádné hluboké pohnutky mysli, osudová rozhodnutí, prostě najde jen tak smysl života v nesmyslných rvačkách.Jaksi stranou pak stojí „detaily“ typu: Matt zničí životy své sestře, jejímu manželovi a jeho bratrovi, aby nakonec odešel coby (morální) vítěz. Hooligans nejsou úplně špatným filmem – třeba rvačky, ač zmatené, dokážou pohnout s vaší hladinou adrenalinu, toužíte-li se však dozvědět, proč se lidi mlátí, sáhněte raději třeba po Klubu rváčů. 40% Zajímavé komentáře: Lima, Le_Chuck, nunka, JB2203, Efreeti ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo než jsem se k HOOLIGANS konečně dokopal, ale teď musím říct, že to vážně stálo za to. Wood ze sebe opravdu svižně shazuje Pytlíkovskou image a já jsem tomu opravdu rád. Byla by ho škoda. Jako "bitkař" je perfektní. Lexi Alexanderová se jako režisérka taky pěkně předvedla. Možná až hodně nečekaně dobře. Bitky jsou skvělé, syrové a je z nich cítit potřebná energie, zároveň zvládá i psychologickou stránku snímku a neztrácí příběhovou linii. Co dodat. Jsem rád že jsem se podíval a teď už to kdykoliv udělám rád znovu. W-H-U! ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvapení, spolu s Crash. Ani o jednom ze zmiňovaných jsem neměl ani páru a jaké bylo mé překvapení. Nejlepší film z prostředí fotbalu (V době psaní příspěvku jsem ještě neviděl Góóóól). Elijah Wood už není Frodem ale pravým nefalšovaným fotbalovým "chuligánem"... Bez problémů si získal členy "fanklubu" West Hamu United a nám ostatním ukázal, že umí i něco jiného než se usmívat. Konec mi nijak nevadil, naopak se mi hodně líbil. Tu písničku okamžitě chci!!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hooligans pojednáva o futbalovej komunite a ich tzv. "firmách". Naše heslo znie - "nenávidieť amíkov, nenávidieť novinárov, držať s partou, bojovať za partu". A ono to náhodou v konečnom výsledku pôsobí očarujúco. Prehĺbenie priateľstva medzi hlavnou dvojkou, odhalenie iného štýlu života a nakoniec i k poučeniu, ktoré je podla mňa absolútne pochopiteľné a predovšetkým potrebné. Inak by nám happy end mohol povedať - "robte to, veď je zábava". Pravý koniec vraví - "všetko má svoje hranice a i zábava niekde začína, niekde končí". Sumár sumáru. Nič revolučné/veľkolepé, ale nadpriemerná záležitosť rozhodne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zbytečně jsem film odkládal a i jako nefanouška fotbalu se mi film líbil. Charlie Hunham v rozkvětu jeho kariéry a Elijah Wood už známý jako Frodo je fajn volba (Drsňák/looser). Film je zábavný, drsný, napínavý. Rozhodně zhlédnutí nelituji. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V některých záběrech je možné všimnout si pravostranného provozu, přestože se v Anglii jezdí po levé straně. (Terva)
  • Když jde Matt (Elijah Wood) na svůj první zápas West Hamu, je mu řečeno, že hrají proti Birminghamu. V reálu byl soupeřem Gillingham. (don corleone)
  • Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii. (FCBLFC)

Reklama

Reklama