Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Matty 

všechny recenze uživatele

Úvodní epizoda mě nadchla, po druhé jsem zchladl, po třetí jsem byl opět nadšen. Čtvrtá, pátá a šestá zopakovaly stejný cyklus. Po dlouhém přemýšlení jsem dospěl k závěru, že Podfukáři si navzdory jistým výkyvům nejvyšší hodnocení zaslouží. A co v tomto seriálu jde? O partičku povedených výlupků, kteří jsou schopni obrat o slušné jmění kohokoliv, krom lidí poctivých, razíc přitom zásadu: „najděte toho, kdo chce všechno za nic a dejte mu nic za všechno“. Je to pětice podrazáků natolik šarmantních a provádějících své kousky s takovou elegancí, že je nelze nemilovat. Seriál často, ať přímo či nepřímo, odkazuje ke starým švindlům a filmům o nich, obzvlášť k legendárnímu Podrazu, kterému se (ač na ploše několikanásobně delší) svou lehkostí vyrovnává. Jednotlivé epizody na sebe navazují jen velmi volně, platí co díl to podvod. Ten přitom obvykle sestává z krátkého nastínění a následného provedení s nečekaným rozuzlením (například pointa hned první epizody mě velmi potěšila svou nečekaností). Po technické stránce se jedná o absolutní špičku, oblíbené je „zamražení“ jedné osoby (zpravidla podváděného) a následné vysvětlení jejího pravděpodobného chování postavami jinými, živými, kolem se pohybujícími. Sympatická je rovněž snaha nebrat se nikdy zcela vážně, čehož důkazem jsou promluvy do kamery i mírné úlety nepředvídatelnými směry (viz taneční vystoupení v páté nebo čtvrté epizodě, nejsem si jistý). Co mi na druhou stranu vadí, je přílišné spoléhání se na náhodu při realizaci toho kterého podrazu, podporované navíc lehkou retardací podváděných (vám by nebyla podezřelá novotou vonící sázková kancelář?). Ale v celkovém souhrnu to jsou detaily, pošramocující celkový dojem z této britské lahůdky jen minimálně. Ono se ani není čemu divit, protože když už byla nějaká epizoda slabší, pak slabší oproti epizodě bez výhrad vynikající, což přece není žádná prohra. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Někteří boháči jsou potvory a vůbec si ty peníze nezaslouží. To je přeci jasné, že. Když je tedy partička šaramantních podfukářů oblafne s elegantní grácií tak, že chudák napálený "hejl" neví, kde mu z toho hlava stojí, na policii nemůže a nechápe, jak se vše vlastně seběhlo, vůbec by to nemělo vadit. O to spíš, že divák se u inteligentního a svižného anglického seriálku náramně a duchaplně pobaví. ()

Reklama

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Mickově partě se to vždycky povede - hejla obere, hláškama rozesměje, zápletkama (i když ne vždy originálníma) dostane, a to vše za pouhých 50 minut. Chemie mezi zlodějíčky funguje výborně, doplňují se jako skládačka a když si odpustíte rýpavé "ale takhle by se ten člověk (rozuměj hejl) neměl zachovat", tak se vám to prostě musí líbit. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Výbordelnej seriál, teď jsem dojel pátou sérii, trochu mě mrzí, že se Jaime Murray a Marc Warren (osobně moje nejoblíbenější postava), předpokládám, nepřenesli přes pauzu a odešli, ale Emma se Seanem dělají přijatelnou náhradu. Trochu mě taky zaráží "neporazitelnost" celé party, jasně, že jim nepřeju nic zlého, ale zrovna to finále 5. řady (SPOILER) kde po nich jdou jejich bývalí hejli a ten jeden udělá až takovou blbost, že na to dá inzerát do novin? Pod svým pravým jménem? Zatímco ten druhej se všude chvástá, jak je studovali a jak mají všechno promakaný do nejmenšího detailu? Tohle vyjímaje ale má každý díl hodně dobře promyšlené podfuky, kam se hrabou Dannyho parťáci. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Škubání hejla je prostě sranda. První tři série s původní partou jsou naprostá bomba, rošády během 4. a 5.série seriálu trochu uškodily, ale od 6.série si nová parta skvěle sedla a jede se ve starých kolejích! 1.série: 5*, 2.série 5*, 3.série: 5*, 4.série: 4*, 5.série: 4*, 6.série: 5*, 7.série: 5*, 8.série 5* ()

Galerie (281)

Zajímavosti (22)

  • V 5. epizodě 3. série padne zmínka o filmu Dannyho parťáci 3 (2007), který se dočkal uvedení až rok po premiéře 3. sezony seriálu. (Lorge)
  • Ve 2. epizodě 7. řady použijí podfukáři trik nazvaný "Doomsday". Stejně zní originální název snímku Soudný den (2008), ve kterém jednu z rolí ztvárnil Adrian Lester, představitel Mickeyho. (klida)
  • V šiestej epizóde prvej série je použitý rovnaký podfuk ako vo filme Podraz (The Sting) s Paulom Newmanom a Robertom Redfordom z roku 1973. (pravo)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama