Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pátá série mě definitivně utvrzuje v tom, že jsem do Podfukářů zamilován z celého srdce. Neustálá obměna postav ničemu nevadí, změny ve vedení nepřekáží - všichni z téhle party jsou natolik charismatičtí a sebejistí, že mohou zastat jakoukoliv úlohu v týmu. Stoprocentní pohoda, scenáristická i režijní lehkost, chuťový ocas každého dílu tak rozměrný, že si o tom libovolná celovečerní epizoda Dannyho parťáků může nechat jenom zdát. Naprostá paráda, která se neokouká. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jojo, dobrého pomálu, jak se říká. Skoro by se chtělo říct, že je to jako s Vengeance Unlimited nebo Robbery Homicide Division, jenže u téhle partičky je nízký počet epizod zcela v souladu s plánem. A že plánování tu hraje důležitou roli, to snad není třeba říkat. Seriál sršící stylem a elegancí, v hlavní roli se sympatickými mizery a v rolích vedlejších se spoustou pěkných Britek:) Budit tímhle způsobem zdání, že je Shakespearova země plná okouzlujících bytostí, to zavání těžkým podvodem. Ale nakonec, o tom přece tohle celé je;) PS: po díle, ve kterém sympaťačka s úchvatnýma jantarovýma očima z Červených Baretů vystupuje jako pěkná mrcha, a který je mistrovskou ukázkou toho jak lze diváka tahat za nohu od úvodních titulků až po ty závěrečné, zvedám definitivně hodnocení na 100% a dodávám - Mickey, není se za co stydět;) PS2: Bollywood byla naprostá genialita:))) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Úvodní epizoda mě nadchla, po druhé jsem zchladl, po třetí jsem byl opět nadšen. Čtvrtá, pátá a šestá zopakovaly stejný cyklus. Po dlouhém přemýšlení jsem dospěl k závěru, že Podfukáři si navzdory jistým výkyvům nejvyšší hodnocení zaslouží. A co v tomto seriálu jde? O partičku povedených výlupků, kteří jsou schopni obrat o slušné jmění kohokoliv, krom lidí poctivých, razíc přitom zásadu: „najděte toho, kdo chce všechno za nic a dejte mu nic za všechno“. Je to pětice podrazáků natolik šarmantních a provádějících své kousky s takovou elegancí, že je nelze nemilovat. Seriál často, ať přímo či nepřímo, odkazuje ke starým švindlům a filmům o nich, obzvlášť k legendárnímu Podrazu, kterému se (ač na ploše několikanásobně delší) svou lehkostí vyrovnává. Jednotlivé epizody na sebe navazují jen velmi volně, platí co díl to podvod. Ten přitom obvykle sestává z krátkého nastínění a následného provedení s nečekaným rozuzlením (například pointa hned první epizody mě velmi potěšila svou nečekaností). Po technické stránce se jedná o absolutní špičku, oblíbené je „zamražení“ jedné osoby (zpravidla podváděného) a následné vysvětlení jejího pravděpodobného chování postavami jinými, živými, kolem se pohybujícími. Sympatická je rovněž snaha nebrat se nikdy zcela vážně, čehož důkazem jsou promluvy do kamery i mírné úlety nepředvídatelnými směry (viz taneční vystoupení v páté nebo čtvrté epizodě, nejsem si jistý). Co mi na druhou stranu vadí, je přílišné spoléhání se na náhodu při realizaci toho kterého podrazu, podporované navíc lehkou retardací podváděných (vám by nebyla podezřelá novotou vonící sázková kancelář?). Ale v celkovém souhrnu to jsou detaily, pošramocující celkový dojem z této britské lahůdky jen minimálně. Ono se ani není čemu divit, protože když už byla nějaká epizoda slabší, pak slabší oproti epizodě bez výhrad vynikající, což přece není žádná prohra. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zbytečné sociální kecy a složitost improvizace při mnoha podvodech mluví proti, styl, švih, vtip a sexy Jamie Murray zase pro, prostě sympaťáci, kteří nenadchnou pokaždé, tak to bývá. 70%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jsem nevděčný televizní divák. Aby si nějaký seriál zajistil mou důvěru a každotýdenní účast, musí projít komplikovaným schvalovacím procesem, který vede od mozku přes srdce a... nepřejte si vědět, kde většina kandidátů končí. :o) Žijeme v době, kdy televize všechno přehánějí a co chvíli v upoutávkách vykřikují, že máme zapomenout na vše, co jsme dosud viděli, protože TEPRVE TEĎ přichází to úplně nejfajnovější a ten, kdo se nepodívá, bude společensky vyřízen. Seriál, který dosud nikdo neviděl, hystericky avizují jako "kultovní" (Chirurgové), formálně šalebnou konfekci jako revoluční (24 hodin) a na stokrát nastavovanou a vychladlou kaši lákají vodopádem údajných emocí (Rodinná pouta). No vidíte. A přitom mě v poslední době nejvíc baví dvě nenápadné série, které uvádí ČT víceméně s nulovou reklamou, Black Books a Podfukáři. Na Podfukářích se mi líbí neokázalost, s jakou do 50 minut každé epizody vtěsnat desetkrát originálnější zápletku, než mají třeba dvouhodinoví Dannyho parťáci. A hravost. Třebaže to nepřehánějí s komediálními ambicemi, tvůrci i jejich hrdinové mají vtip a šarm. Mezi všemi seriály s kriminální tematikou a jejich ocelově neprůstřelnými drsoni působí Podfukáři mile a pohostinně jako pařezová chaloupka mezi mrakodrapy. 80% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Cajk! Má to jen 12 dílů, takže sem to zázrakem stihnul všechno. Chytré a sympatické, možná by to místy šlo ještě krapet přiostřit a dotáhnout, ale i tak je to náramné! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hejl je vláčnej, když má za to, že za nitky tahá on." Jsem docela zásadovej týpek, takže podvodníky nemám rád. Jenže jsem taky zaručeně fejkovej potomek Jánošíka, takže podfukářům nepokrytě fandím, když jim skáčou na špek zazobaní zmetci. Mazanej Mickey, technickej génius Ash a tipař Albert jsou prostě skvělí. Lehce záhadná Stacie i strojově přesná Emma zase dokážou potěšit moje oko. Jen protivně namistrovanej Danny a nevýraznej Sean mi úplně nesedli. To ale nevadí, protože tady se nad plány dumá prvoligově a těch pár epizod, kdy mistři najdou svýho mistra, jsou možná nejlepší. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Parta extrémně vychytralých a všímavých zlodějíčků dělajících z všelijakých krádeží, podvodů a podrazů hotové řemeslo a umění nejvyšší úrovně. Jejich plány jsou sofistikované, promyšlené do puntíku a na míru sedící své oběti - těží z její úchylky, vášně, slabosti, či jiné vady v charakteru. Podfuky jsou zprvu hodně originální a nepředvídatelné, ale časem ta nepředvídatelnost začne být jaksi předvídatelná. Schéma, kdy vidíme jen část fígle s tím, že posledních cca 10 minut se věnuje vyvrcholení, dovysvětlení, zaplnění děr a velkému zvratu, se totiž opakuje. 7/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma vznikla celá řada úspěšných filmů a seriálů, takže by jeden řekl, že nic svěžího a originálního se snad už nemůže objevit a ejhle - může! Podfukáři si mě podmanili chytrým scénářem plným ironického a typicky anglického humoru, výborným herectvím jednotlivých protagonistů a charismatem, které vyzařuje z jejich hrdinů. Pravdou je, že základní schéma se stále opakuje, parta podvodníčků vždycky vítězí, tzn. že po určité době se při vší nápaditosti scénáristů seriál stane do jisté míry předvídatelným. I tak velmi solidních 95 % celkového dojmu. Je zajímavé, že i bez bombastické reklamy je tohle dílko daleko lepší než jeho protějšky z amerických televizních seriálů. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

1.série. Mě osobně tenhle poměrně zdařilý seriálek o podvodnících nedal v zásadě nic. Uhlazený cool look, podbarvený jazzovým soundtrackem je mi sympatický, obsazení už méně a především pak námět samotný tady už samozřejmě byl mnohokrát (a lépe) - namátkou série o Dannym Ocenovi, svižní Matchstickmen Ridleyho Scotta či v seriálu několikrát zmíněný, klasický Podraz. Nic co by vyčnívalo, nic co by vzbuzovalo silnější emoce či zaručovalo nadstandartní zážitek. Na druhou stranu - určitě se najde spousta lidí, kteří tomu na chuť příjdou, takže mou rezervovanost berte s rezervou. 60% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jak napálit a obelstít lidi kolem nás, takové jsou příběhy ´´Podfukářů´´. Výborné epizody od menších až po ty největší podfuky. / Viděné epizody cca*8.dílů / ( Hodnocení: 8/10 ) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický tým v dobře zpracovaném seriálu triků a podvodů, někdy opravdu monstrózních co do částky, o kterou jiné obírají... ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Škubání hejla je prostě sranda. První tři série s původní partou jsou naprostá bomba, rošády během 4. a 5.série seriálu trochu uškodily, ale od 6.série si nová parta skvěle sedla a jede se ve starých kolejích! 1.série: 5*, 2.série 5*, 3.série: 5*, 4.série: 4*, 5.série: 4*, 6.série: 5*, 7.série: 5*, 8.série 5* ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Občas trochu nedotažený scénář ale jinak to svému žánru určitě ostudu nedělá a má navrch i nad některými celovečerními filmy, které pracují s daleko větším rozpočtem! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chytré scénáře, malinko stereotypní, takže po několika dílech už chybí napětí a vystřídá je pouhá zvědavost, jak to tentokrát dopadne dobře. Trošku mám dojem, že se chladný kalkul, nezbytný při vymýšlení zápletek, ke škodě věci přenáší i do realizace. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Britsky decentní a šarmantní partička podvodníků, která může měnit svoje personální složení, ale nikoliv svoje zvyky a metody:) Svým způsobem starosvětský seriál, který přináší nejen napětí, zajímavé charaktery, ale především i jistou sociální kritiku stávající společnosti, jejího postoje k penězům. Sympatická partička podvodníků má svůj kodex zavedené trademarky a postupy, které vás nenudí, ani když se opakují, britský šarm prostě sálá všemi směry a podmaňuje si evropské i americké publikum. Vynikající herecké obsazení, charisma hlavních postav je zde samozřejmostí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat si "business" z podvádění a napálit každého, kdo se namane, je svým způsobem originální a má i něco do sebe. Ještě tak umět s takovým námětem pracovat. I když se na seriálu vystřídala slušná řádka režisérů, nepoznáte mezi jednotlivý epizodami jediný rozdíl. Jedna jak druhá v jedné režijní šabloně poctivě dodržující dikci televizních seriálů. Když se v závěru povede někoho partičce podfukářů doběhnout, a nedělejte, že nevíte, jak jednotlivé díly končí, tak nikdy nechybí scéna sáhodlouze vysvětlující, jak k tomu ultra mega "doublecrossu" došlo. Po tomto předčítání, jak v nějaké knihovně, pak neomylně následuje scéna žertovného špičkování mezi jednotlivými členy týmu, naparování se jeho šéfa a to případně doplněné o finální a příšerně trapný záběr jak ze seriálů osmdesátých let, kdy všichni svorně kráčejí směrem k laciné odjíždějící kameře připomínající vizuálem mobilní telefon levnější třídy. Kdyby to nějak překvapilo, kdyby se to tak vehementně "zuby nehty" úzce nedrželo jednoho schématu, a kdyby to nevyvolávalo dojem natočeno za pět liber. Většinu rozpočtu asi shrábnul vysloužilý "sedmý statečný" Robert Vaughn, který mě v podstatě nalákal podívat se na několik epizod. S lepším zpracováním, respektive s mnohem lepším než je tohle, by také přišly lepší známky ode mě. Takhle to nudně a stereotypně splývá se seriálovou produkcí a výrazného vrcholu to v ničem nedosáhne. Mé hodnocení: 40% ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Vtipně natočený seriál, povedená partička podvodníků, že ji člověk chtě nechtě musí fandit. Díky ideální stopáži mají díly spád. Velmi dobrá, kvalitní a propracovaná podívaná... ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama