Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jojo, dobrého pomálu, jak se říká. Skoro by se chtělo říct, že je to jako s Vengeance Unlimited nebo Robbery Homicide Division, jenže u téhle partičky je nízký počet epizod zcela v souladu s plánem. A že plánování tu hraje důležitou roli, to snad není třeba říkat. Seriál sršící stylem a elegancí, v hlavní roli se sympatickými mizery a v rolích vedlejších se spoustou pěkných Britek:) Budit tímhle způsobem zdání, že je Shakespearova země plná okouzlujících bytostí, to zavání těžkým podvodem. Ale nakonec, o tom přece tohle celé je;) PS: po díle, ve kterém sympaťačka s úchvatnýma jantarovýma očima z Červených Baretů vystupuje jako pěkná mrcha, a který je mistrovskou ukázkou toho jak lze diváka tahat za nohu od úvodních titulků až po ty závěrečné, zvedám definitivně hodnocení na 100% a dodávám - Mickey, není se za co stydět;) PS2: Bollywood byla naprostá genialita:))) ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nenarazil na seriál, který by dokázal nasadit laťku tak vysoko a pak se jí neustále držet. Každý díl Podfukářů je téměř dokonalý. Jak z hlediska scénáře, který je vždy nepředvídatelný a originální, tak z hlediska technického - kamera je úžasná, a zároveň hereckého. Kladem i záporem je pak uzavřenost jednotlivých epizod. Dá se koukat vlastně na jakýkoli díl bez znalosti těch předchozích, ale zase chybí jakýsi rámcový děj, který by se vyvíjel v průběhu epizod. ()

Reklama

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Jako pro fanouška britských seriálů a tématiky podfuků je pro mě tenhle seriál jako dělaný. Seriál je natočený s lehkostí a stylem a každá epizoda stojí za to, i když mě se nejvíc líbí ty, kde ani divák do poslední chvíle netuší jakýže to podfuk si tahle partička připravila. Parta podfukářů je výborně vyladěná, každá postava je jiná a má v seriálu i při přípravě podfuku svoje místo a jako celek působí tahle pětice výborně, takže ani nemůžu říct, která postava je moje oblíbená. Originální seriál, který je po všech těch kriminálkách, komediálních seriálech a rodinných dramatech velmi příjemné osvěžení seriálové tvorby. 90% ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Výbordelnej seriál, teď jsem dojel pátou sérii, trochu mě mrzí, že se Jaime Murray a Marc Warren (osobně moje nejoblíbenější postava), předpokládám, nepřenesli přes pauzu a odešli, ale Emma se Seanem dělají přijatelnou náhradu. Trochu mě taky zaráží "neporazitelnost" celé party, jasně, že jim nepřeju nic zlého, ale zrovna to finále 5. řady (SPOILER) kde po nich jdou jejich bývalí hejli a ten jeden udělá až takovou blbost, že na to dá inzerát do novin? Pod svým pravým jménem? Zatímco ten druhej se všude chvástá, jak je studovali a jak mají všechno promakaný do nejmenšího detailu? Tohle vyjímaje ale má každý díl hodně dobře promyšlené podfuky, kam se hrabou Dannyho parťáci. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Slovo podfuk? Slovo této partičce tak vlastní. Jeden ze seriálů u kterého jsem vynechal snad jenom jeden díl. Seriál po jehož skončení si řikám, co vymyslí příště? Už aby byl další díl. S elegancí a (dů)vtipem dokáží napálit kdejakého kupce, mnohdy i ty u obrazovek. I když víme, že v každém díle někdo přijde zkrátka, je tam tolik zvratů a překvapení, že to nikdy nevypadá jako klišé. Některé díly jsou trochu slabší, ale ty ostatní jsou opravdu dechberoucí. Někdy ten díl působí jako učebnice mladých podfukářů, když se najednou zastaví dění kolem a jenom hlavní postava vám začne vysvětlovat co a jak. Neříkám, že po shlédnutí tohoto seriálu budete schopní jít na hrad a vyfouknout tam korunovační klenoty, ale rozhodně se budete bavit se sympatickou partičkou v ulicích Londýna. Filmová podoba podvodů = Podraz, seriálová podoba podvodů = Podfukáři. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (22)

  • Scéna v 1. epizodě 4. série, kdy Danny (Marc Warren) a Ash (Robert Glenister) sedí v dodávce a baví se o "čtvrtlibráku se sýrem", odkazuje na snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (Lorge)
  • Ve 2. epizodě 7. řady použijí podfukáři trik nazvaný "Doomsday". Stejně zní originální název snímku Soudný den (2008), ve kterém jednu z rolí ztvárnil Adrian Lester, představitel Mickeyho. (klida)
  • The Red Herring, kde začíná dění prvního dílu první série, je populární klub a restaurace, která ve skutečnosti sídlí na této adrese: 49 Gresham St., London, EC2V 7ET. (Had6)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama