Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento díl je o trochu horší než jednička, ale fanoušci této ságy si i tak přijdou na své. Film je opět takovou směsicí horroru a komedie, která se vás ani moc nesnaží vystrašit, ale spíše místy zaútočí na vaše bránice. Na rozdíl od svého předchůdce se snaží dvojka přitvrdit hned od prvních minut, o čemž nás přesvědčí úvodní scéna. Jenomže potom nastane menší útlum, který tedy alespoň pro mne trval příliš dlouho. Místo aby následovaly další úmrtí a atmosféra se začala stupňovat, přešel děj do své komické podoby. Těšil jsem se na Earlův návrat a pštrosí farma vykouzlila úsměv na tváři i mě. Tenhle neohrožený hrdina a milovník piva sice lehce přibral a nechal si narůst vlasy, ale svůj smysl pro humor neztratil ani po šesti letech. Bohužel mu scénárista přidělil „dementního“ parťáka, který mi pochvíli začal lézt neskutečně na nervy. Došlo to až do takového stádia, kdy jsem začal doufat, že ho něco sežere. Následný lov Graboidů byl totiž ze začátku hodně vtipný a i ty deštníčky jim slušeli, ale potom to už začalo být hodně stereotypní. Naštěstí se na scéně objevil Burt a kvalita šla opět směrem vzhůru. Tenhle chlapík se svým neskutečným arsenálem zbraní prostě nikdy nezklame. Když k tomu navíc přidá i několik nezapomenutelných hlášek, je o zábavu postaráno. A přesně tohle byl i tvůrčí úmysl. Jenomže oni chtěli dvojku ještě více vyšperkovat a to byl docela problém. Maskéři se snažili vylepšit image nestvůr co nejvíc a záleží na každém z vás, jak posoudí jejich snahu. Jen musím říct, že proměna monster byla sice slušná změna, ale chodící nestvůry mě zas až tak nezaujaly jako ty v prvním dílu. Chybělo mí víc akčnosti tremors a jejich útoky byly snadno předvídatelné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ma dosť dobre pripravila na toto pokračovanie. Vedel som, že je to mix komédie a horroru, pri ktorom sa nebudem zadúšať od smiechu ani chvieť od strachu. Tak sa i stalo. Sledoval som jedného z hrdinov s úvodného filmu, Earla Bassetta, pri ďalšom dobrodružstve s gygantickými a nebezpečnými podzemnými červami. Tento krát sa však dej presunul z americkej Nevady niekam do Mexika. Earl získal nového mladého parťáka, Gardyho. A ruku ku dielu priložil i militantný fanatik Burt Gummer. Na moje potešenie sa v tomto pokračovaní už neobjavil otrasný Kevin Bacon. Takže sa dá povedať, že som sa bavil rovnako a pri jedničke. *** ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Červíci se vrátili a s nimi další várka zápletek a zvratů, které jsou však očekávatelné. Ze začátku jsem si říkal, že lov nemůže být tak jednoduchý, ale příjezd Burta opět nezklamal a vnesl do příběhu trochu legrace. Už první díl nemohl být považován za čistý horor a druhý díl v tomto naštěstí pokračuje. Když se nad tím zamyslím, jinak ten film brát ani nejde. Je sice o chlup slabší než o 6 let starší bratr, ale i přesto u něj neusnete. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, jak už to tak bývá, velký pokles. Film schematicky do značné míry kopíruje linku původního snímku, ale ztratilo se veškeré napětí i většina humoru. Tvůrci nechtěli vařit úplně z vody, tak vymysleli novou transformaci graboidů, ale dějový posuv z podzemí na povrch nápadu sebral všechno, čím byl zajímavý. Má to i pár světlých míst, třeba podzemní rádio nebo puška s velkou průbojností, ale bohužel to nestačí. Překvapivé je, že vznikla celkem tři pokračování, to určitě po natočení původních Tremors nikdo nečekal. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bez Bacona už to nemá takový ten správně vtipný nadhled. Animatronika je místy nahrazena vyspělejšíma digitálníma potvorama a moc to teda filmu nesluší. Nejhorší jsou ale scény, kdy všichni jen histerčej, kdy snad každý hraje něco jinýho. A nebo když jsou vážně míněné rozhovory, které jsou příšerně tupé a přehrávané. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Kate datuje fosílie graboidov do geologickej éry zvanej prekambrium. V tom čase však ešte život na súši neexistoval a graboidi by sa tak nemali čím živiť. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)
  • Pôvodne sa mal film natáčať v Austrálii s rozpočtom 17 miliónov dolárov a opäť v hlavnej úlohe s Kevinom Baconom, pričom sa počítalo s masívnym uvedením do kín. Nakoniec sa na rozpočet našli len 4 milióny a tak sa pristúpilo ku kompletnému prepísaniu scenára, aby sa film zmestil do rozpočtu. (beso74)

Reklama

Reklama