Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Recenze (200)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film zaujme netradiční náboženskou mystikou a také v podstatě skoro nemožností hlavního hrdiny uniknout. Jenom záběry z pohledu Azazela mohly být o něco kreativnější, ale jinak vlastně nemám nic, co bych vytkl :-) TIME IS ON MY SIDE, YES IT IS... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tragické zničení šance na výtečný mysteriózní thriller. Ústřední myšlenka zlé bytosti, která se přesouvá dotekem z člověka na člověka, je sama o sobě velmi zajímavá (z nějakého filmu jsem si ji pamatoval z dětstsví, možná to bylo právě toto). Zde byla bohužel zardoušena takovým tím klasickým hávem hororů let devadesátých, kdy na každý originální nápad připadalo dvacet klišé. Hoblit i Washington občas ukážou, že celkem umí, vina je tedy na scénáři. 4/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není se čemu divit, že o tomhle filmu vůbec nic nevím. V úvodních titulcích se totiž svým námětem tváří jako slabší verze filmu Sedm (což je vlastně pochvala), jenže to je jenom chabá domněnka stanovená při úvodních minutách. Následuje totiž změť všeho špatného, co nabízely filmová devadesátá léta a nikdy jim to nepřineslo žádný úspěch. Snadno zapomenutelný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $46miliónov║Tržby USA $25,232,289║Tržby Celosvetovo $27,900,000║ v rámci duchárčiny dosť slušne zvládnutý film z dobrým napätím a slušnými hereckými výkonmi /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála slabých filmů s Denzelem Washingtonem ještě z doby, kdy nebyl velkou hvězdou a klasickým prototypem "policajta". Mohlo to být mnohem lepší film, ale kvůli nevyužitému tématu se tak nestalo. Scénáristé jemně načrtli možnosti a nechali film plynout dál a ani režisér se zrovna s atmosférou nepředvedl, jak mohl. Film plný promarněných příležitostí. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Horor? To asi ne... Ale moc zábavný film s dobrými hereckými výkony, ďábelským ďáblem a chytlavou ďábelskou písní... Time Is On My Side, Yes It Is... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veríte v Boha?“ – „Pri mojej práci je to s vierou občas ťažké.“ Temný a drsný mysteriózny triler, ktorý v čase premiéry našimi kinami prešumel bez výraznejšieho záujmu, ja som si ho nechal až na video a ani vtedy som nebol príliš spokojný. S odstupom desaťročí sa ale situácia okolo Anjela smrti prekvapivo značne vylepšila, ako to už občas s niektorými staršími filmami chodí. Dnes ide o solídne, zručne nakrútené a miestami až mimoriadne atmosférické dielko. Iste, nič extra výnimočné a na klasiku typu Sedem a Mlčanie jahniat sa to nechytá (ale to ostatne ani nemalo v záujme vzhľadom na nadprirodzený scenár), ale fakt som si to užil. Dosť tomu pomáha práve scenár, ktorý nenudí, nakoľko chvíľku je o popravovanom sériovom vrahovi, potom odskočí k policajnej buddy movie, následne pátrame po zabijakovi na slobode, potom sa riešia tajomstvá policajného zboru, potom na scénu napochoduje expertka na nadprirodzené javy a celé je to celkom pekne nekompromisné (čo sa prežitia postáv týka). Oceňujem skvelé použitie Rolling Stones, aj škodoradostný záver, hoci treba dodať, že hlavný hrdina to ozaj bohvieako nedomyslel. Úvod je prekvapivo skopírovaný z o 8 rokov staršieho The First Power s Louom Diamondom Phillipsom (chytený sériový vrah je popravený a po jeho smrti vraždy pokračujú a ničia zdravý rozum detektívovi, ktorý po vrahovi dlhú dobu šiel). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Ani Washingtonovi, ani Hoblitovi - prostě nikomu. Scénář spíš tak pro laciný televizní horror! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale spracování spíš do lacinýho hororu nebo thrilleru. A taky sem něco podobnýho už někde jinde viděl. Sice se to snaží trochu zachránit Denzel Washington, ale co si budem povídat, on na nějaký horory moc neni, nicméně aspoň trošku to pozved a bylo to koukatelný ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, moje vášeň pro filmy, které začínají koncem, je zde ještě umocněna faktem, že Anděl smrti je jeden z mála filmů, které oprávněně (a rozkošnicky!) beze zbytku využívají figuru voiceoverového vypravěče. Elias stráví ve filmu asi šest minut, ale i tak je velice půvabný. Kdybych já byla tisíce let starý padlý anděl chodící po Zemi, rovněž si budu slastně pobrukovat Stouny (na moji obranu: pokoušela jsem se napsat Stoney a potom Stony, ale to dle mého názoru vypadalo nepatřičně). Byla jsem trochu otrávena, když ze záběru na plačící pochybující ženu v kostele film přejde na Coca Colu padající z automatu. Je to větší připomínka zla než když si Azazel pobrukuje. Osobně bych tam nepotřebovala tolik subjektivních pohledů démona, ale dramaturgicky je to dokonalé do posledního záběru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hoblit není Fincher, ale i tak vystřihl dva z nejlepších thrillerů 90. let. Tady má po PRVOTNÍM STRACHU k ruce opět kvalitní scénář i herce a k tomu zvládá vytvořit znepokojivou atmosféru. A nejefektnější scény, kdy Azazel dotekem přeskakuje z člověka do člověka a vysmívá se Hobbsovi, jsou přitom prosty jakýchkoli efektů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Azazel může být v klidu, když ví, že čas má ve svých drápkách.. Nadprůměr mezi thrillery, co po Fincherově Sedmičce rostly jako houby po dešti. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel je jeden z mojich naj hercov. Aj keď tento snímok sa mu nie celkom podaril, myslím, že ako správny thriller to bolo super. Rôzne hádanky, indície, podľa ktorých máme vraha nájsť, to je moje, aj keď to nebolo až tak prekombinované ako napr. Purpurové rieky, bolo to aj taq skvelé. Slušný príbeh, pointa a zvuk. Správna dávka mysterióznosti je správne zasadená a hlavne nie je prehnaná. Skrátka moja šálka kávy. 80%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Strašně průměrná záležitost s pár dobrými momenty a zajímavou zápletkou, utopenou v nenápadité nudě. Washington je dost fajn, i další vedlejší role (Goodman, Sutherland, Davidtz, Gandolfini) zaujmou, ale jako celek to postrádá osobitost. Nepobrala jsem ani moc důvod existence Hobbesova natvrdlého bratra. Dobrých filmů na tohle téma je málo, trochu mi to tématikou připomělo Proroctví, ale to je na tom přece jen o třídu líp (samozřejmě díky démonu k pohledání Walkenovi). Obstojná detektivka na jedno zhlédnutí a víc ani ťuk. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie a obsah filmu sľubovali super filmový zážitok. Opak je však pravdou. Nepodarená, nudná sračka. Niečo oveľa lepšie už natočil Mr. Craven v Shockeri. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevných vrahů jsme měli už moc. Občas je jejich nahánění nesmírně působivé, jindy je to jen kopírování starších sourozenců. Když je jeden takový vrah nicméně hned v úvodu popravený, přesto jeho stopa nemizí, začnou se dělat detektivu Denzelu Washingtonovi vrásky na čele. Někdo další posnídá kukuřičné vločky s mlékem, zatímco oběť už ztrácí tělesnou teplotu ve vaně. Jenže milovník zdravé snídaně se brzy ocitne taktéž ve vaně. Rukou někoho dalšího. Máme tu nádech nadpřirozena a schopnost démona přenášet se dotykem z jednoho hostitele na dalšího je docela slušný základ krimi thrilleru. Denzel začíná být zoufalý, střílí po „nevinných“ a vrah si rád zanotuje skladbu od Rolling Stones. Atmosféra je poměrně slušná, kameraman odvedl slušnou práci, to samé se dá říct o hercích v čele s Washingtonem nebo Johnem Goodmanem. Možná to chtělo pár minut ubrat, protože výsledku trochu dochází dech. Ambiciózní thriller, nakonec slabší dojem. Tři hvězdy a 3000. komentář jsou přesto na světě, docela slušné!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Označenie tohoto filmu za horor je trúfalejšie, ako oživovanie Lenina v mauzéliu. Bohužiaľ, ani o thriller sa priveľmi nejedná. Ostáva nám teda len akési mysteriózne "neviem čo", lebo "Fallen" je definitívne priemerným snímkom, ktorého sledovanie síce nijak neurazí, ba dokonca ani nesklame, no väčšiu dávku napätia človek zažije pri hraní dostihov z 95'. Dávam dve hviezdy za herecké obsadenie a nápad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je mi úplne jedno, či záleží len na čiernych životoch (Black Lives Matters), alebo záleží aj na životoch belochov, aziatov, eskymákov, či dajme tomu trebárs neandrtálcov. Túto politickú agendu mi tu nikto nepodhadzujte. A ihneď vám aj napíšem, že nemám žiadne rasové predsudky a ani netrpím komplexom nadradenosti bieleho muža. Takže si ušetrite svoje pseudo liberálne múdra, vy radikálni slniečkári. Poviem narovinu, to o čom som pevne presvedčený. Som toho názoru, že Denzel Washington nemá na to, aby dokázal utiahnuť v hlavnej úlohe mysteriózny kriminálny thriller ako je "Anjel smrti" (Fallen). Na to proste nemá. Nie je to typ herca, ktorý sa hodí do takejto úlohy, aj keď mu je takpovediac napísaná na mieru. Nie je v jeho schopnostiach to zvládnuť, ani keď mu sekundujú skúsení hereckí kolegovia a točí to ostrieľaný profi režisér. ** ()

Reklama

Reklama