Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

predators 

všechny recenze uživatele

Denzel to charizma má a každý film s ním je netrpělivě očekáván. Těšil jsem se tedy i na Fallen, mysteriózní drama není nikdy k zahození. Ještě k tomu, když se kolem potuluje padlý anděl, kterého je těžké vystopovat, natož zabít. Něco šlo udělat lépe, rád bych se víc bál a víc hádal. Zde jsme dostali všechno na podnose a s tušením, jak vše dopadne...a že to tak i dopadlo. Ale napětí nechybělo a o nudě nemůže být řeč. 60% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Když jsem si před puštěním filmu přečetl, že to byl komerční propadák, tak jsem si docela nadával, že jsem si nesehnal nějakej jinej, lepší film. Ale zpětně musím uznat, že toho rozhodnutí nelituju a film stál za vidění. Mystoriozní kecy o andělech a bubákovi byly celkem snesitelný a ta hra bubáka a Denzela byla celkově zábavná. Hodně to podpořili i dobří herci - Goodman, Casseus, Gandolfini - i ta dvojnice Alyssy Milano byla fajn. Škoda, že se to ve finále obešlo bez happy endu, ale na celkovým hodnocení by to stejně nic nezměnilo.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Označenie tohoto filmu za horor je trúfalejšie, ako oživovanie Lenina v mauzéliu. Bohužiaľ, ani o thriller sa priveľmi nejedná. Ostáva nám teda len akési mysteriózne "neviem čo", lebo "Fallen" je definitívne priemerným snímkom, ktorého sledovanie síce nijak neurazí, ba dokonca ani nesklame, no väčšiu dávku napätia človek zažije pri hraní dostihov z 95'. Dávam dve hviezdy za herecké obsadenie a nápad. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Azazel v hlavní roli tohoto příběhu,kde poctivý polda v podání Denzela Washingtona musí vyřešit záhadu smrti několika lidí podobné těm co dělal vrah ,kterého John Hobbes dostal až na křeslo smrti,ale vraždil vůbec tento zločinec,vraždily někdo jiný a nebo snad dokonce sám John?Tak pokud se to chcete dozvědět a navíc máte rádi mysteriozní filmy a trochu toho nadpřirozena tak vám film vřele doporučuji.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není se čemu divit, že o tomhle filmu vůbec nic nevím. V úvodních titulcích se totiž svým námětem tváří jako slabší verze filmu Sedm (což je vlastně pochvala), jenže to je jenom chabá domněnka stanovená při úvodních minutách. Následuje totiž změť všeho špatného, co nabízely filmová devadesátá léta a nikdy jim to nepřineslo žádný úspěch. Snadno zapomenutelný film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • První scéna, kterou scenárista Nicholas Kazan vymyslel, byla ta, ve které Azazel poprvé putuje z jednoho člověka do druhého a na jejímž konci dojde k posednutí Charlese Oloma (Robert Joy). Kazan přemýšlel nad tím, jak může zlo přecházet z jednoho člověka na druhého, jak může být nakažlivé, že když je jeden člověk zlý na druhého, tak ten bude zlý zase na někoho dalšího a tento řetěz se nikdy nezastaví. Tímto došel k vizuální představě filmové scény a od této scény se potom odrazila práce na celém filmu. (Morien)
  • Jméno postavy Denzela Washingtona John Hobbes je založeno na dvou filosofech 17. století, Thomasi Hobbesovi a Johnu Lockovi. Hobbes se domníval, že lidé jsou přirozeně zlí a potřebují tlak společnosti, aby se stali lepšími. Locke o lidech smýšlel jako o přemýšlejících, racionálních bytostech schopných mírumilovné koexistence. Těmito tématy se film také zabývá. (Morien)

Reklama

Reklama