Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Laku 

všechny recenze uživatele

Ústřední herecké trio předvádí své standardní výkony. Skvěle vyprávěná zápletka, která se stále všemožně překrucuje, aby nakonec vyústila až těsně v závěru celého filmu. Očekával jsem různé konce, ale tento mě nenapadl, takže poměrně nečekaný konec :) Když k tomu přičtu charismatického Jasona Stathama, tak dostávám poměrně solidní jízdu. V rámci filmů svého druhu určitě povedený kousek, alespoň z mého pohledu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jo jo, ono to fakt trochu pripomenia SPOJENCA, ale je to jednoznačne v inej lige. V podstate kvalitné krimibéčko, ktoré mohlo mať premyslenejší scenár (ale niektoré perly aj tak stoja za to). Napriek účasti Snipesa a Stathama sa nekoná žiadna poriadna bitka - ale z toho mála, čo tam bolo, je jasné, že režisér ani kameraman nemajú pre súboj cit. Niekoľko fajn naháňačiek udržiavalo tempo, na hercov sa dobre pozerá... Tak trochu netradičná buddy vyšetrovačka... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Název filmu je na místě, protože v ději jsem měl po celou dobu pěkný maglajz. Nicméně nejde o tak špatný snímek, jak by se z hodnocení mohlo zdát. Přestože se film tváří jako každý druhý o přepadení banky, nakonec se vše zamotané na konci krásně pospojuje a tak jsem se při závěrečných titulkách nakonec cítíl jako vcelku spokojený divák. Navíc jsem po dlouhé době viděl svého oblíbence Wesleyho Snipese a i když moc prostoru nedostal, alespoň jsem viděl, že ještě žije a budu dále doufat, že se ještě někdy vyšvihne v nějakém větším trháku. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná a ničím výjimečná krimi,která ovšem ani v žádném případě není nijak nudná,či snad dokonce hloupá a pomalá podívaná.Chaos má značnou porci akce,chvílemi se objeví napětí,ústřední dvojice detektivů je sympatická(což se ale dalo jak u Stathama,tak Phillippa očekávat) a celé vyšetřování má slušný spád.Snad jen ten "nuceně překvapující" konec je až otravný a především je poměrně brzy předvídatelný.Jinak je z celého filmu navíc bohužel cítit velká neoriginalita a otřepanost.Jak už jsem se zmiňoval,například ústřední dvojice je sice sympatická,ale jinak tak strašně okopírovaná z jiných filmů,až to bolí.A to platí vlastně pro celý snímek.S čímkoliv jiným,neobvyklým,či s novým přístupem nebo nápádem se zde prostě nikde nesetkáme a autoři prostě jen naservírovali standart,který potěší,ale nenadchne.Chaos je zkrátka jen lepší béčkovou zábavou se známými jmény v obsazení,ale jinak je to jen jedna velká vykrádačka.P.S. krapet mi unikl nějaký hlubší význam zabudování teorie chaosu do děje.Proč zrovna teorie chaosu???To v ději přece nemělo žádný smysl a ani dopad. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)

Reklama

Reklama