Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Saúdské Arábii explodují americká kasárna a zprávy naznačují, že za útokem je šejk Ahmed Bin Talal. Americká armáda šejka unese, což vyvolá v New Yorku vlnu terorismu. FBI pověří vyšetřováním svého agenta Anthony „Huba“ Hubbarda, který se po sérii atentátů chce zasadit o to, aby šejka propustili. Při pátrání se setká s Elisou Kraftovou ze CIA, která se mu svěří, že je na stopě teroristické buňky. Mezitím tři muži v Brooklynu obsadí další autobus s pasažéry a vyhodí ho do vzduchu za použití stejné výbušniny jako v kasárnách v Saúdské Arábii. FBI vystopuje Araba Aliho Waziriho, který přicestoval do USA, přestože je na seznamu teroristů. Zaručil se za něj přítel Elisy, Samir Nazdhe, který je jejím svědkem a pomáhá jí v pátrání po teroristech. FBI vypátrá v Brooklynu úkryt teroristů a všechny postřílí. V bytě se najdou detonátory a semtex. Buňka je zničena a Hub s nejbližšími přáteli oslavuje. Další bomba teroristů však vybuchne v divadle na Brodwayi. Jsou desítky mrtvých, v New Yorku nastane panika a město je paralyzováno. Spekuluje se o nasazení armády. Hub se schází s politiky a dozvídá se, že Elise se ve skutečnosti jmenuje Sharon Bridgerová a účastnila se tajné operace v Iráku. Sharon tvrdí, že Samir je na jejich straně, protože se s ní účastnil operace, jejímž cílem bylo svrhnout Saddáma Husajna. Sharon vysvětluje, že každá z teroristických buněk nyní funguje nezávisle a v USA můžou být tak tři čtyři. Vzápětí dojde k atentátu na budovu FBI, kde sídlí hlavní stan boje proti terorismu. Mezi šesti sty oběťmi jsou všichni Hubovi kolegové s výjimkou jeho nejbližšího arabského spolupracovníka agenta Franka Haddada. Veřejnost volá po zásahu armády... (TV Prima)

(více)

Recenze (215)

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela se divím tak nízkému hodnocení. Podle mě je to úplně standardní akční film s dobrým příběhem, herci i scénářem, který navíc vyznívá dost jako předzvěst 11. září. Já osobně se klaním ke konspirační teorii, takže víc než nějací arabáši v tom mají podle mě prsty CIA s Bushovou administrativou, ale to není podstatné. Důležitý je, že jsem se nenudil a že se mi dostalo klasického, ale zároveň dobře zvládnutého filmu o teroristech, který si ty 4 hvězdičky zaslouží. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Styl práce Edwarda Zwicka je přisrat se k zajímavému námětu, sehnat si ověřené herce a kopírovat styl Tonyho Scotta, aniž by měl jeho talent nebo cit. Takže jo, na jeho filmech něco je, jenže ten zbytek je zkrátka slabota. Nemluvím jenom o scénáři, který se z deseti procent skládá z kulervoucích scén, ale pohromadě je drží lepidlo blbosti, patosu a naivity. Ona ani režie není zrovna skvělá a atmosféra pořádně hapruje. Občas by se dala krájet, ale občas to vypadá, že sleduju nepřiznanou parodii. Některé scény s Brucem Willisem mi připomněly zapadlou satiru War Machine a zlikvidování zloducha ve škole by se hodilo do filmu s Chuckem Norrisem. Jenže pak přišel proslov u Brooklynského mostu nebo výslech na záchodcích, a z filmu byl najednou mrazivý thriller. Potenciál tu byl, ale chtělo by to schopnějšího režiséra. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $40,981,289Tržby Celosvetovo $116,672,912║ V dnešnej dobe tento film sa stáva hotovým klenotom a to hlavne kvôli dátumu 11/09/01 tento film ukázal v 1998 to čo sa za pár rokov nakoniec aj stalo. Bravúrne dielko od Edwarda Zwicka s výbornými hercami ako vedúcim protiteroristickej organizácie Denzel Washington, despotický generál Bruce Willis či záhadná Annette Bening, ale hlavnou výstuhou filmu je silný a teraz už aj pravdivý príbeh. "A hodnotenie som zmenil s pôvodných 3*** na zaslúžených 5*****!" ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Charismatický Denzel Washington proti ještě více charismatickému Bruce Willisovi. Dva nepřátelé na stejné straně barikády v boji proti společnému nepříteli, ale každý jinými prostředky. Film o tom, že fanatismus nepřináší nic dobrého, jedno, zda jste žid, křesťan či muslim...Nevím, jestli na tento film nekoukali lidé z Al-Kájdy, ale ať je to jakkoli, dnes víme, že je to film téměř vizionářský. Každopádně, do pekla se všemi teroristy, kteří skutečné zlo činí...a musím přiznat, že je mi jedno, jakými prostředky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller o tom jak "nebohou" Ameriku zužují zlí teroristé. Zwick opět servíruje pár vynikajících akčních scén, které zvládá jako vždy na výbornou ale toho patosu je až moc a film se zvláště ke konci dost vleče. P.S. Po 11.září film dostává úplně jiný význam než ve své době a něco podobného už nejspíše nevznikne. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (23)

  • Hub (Denzel Washington) a Frank (Tony Shalhoub) sú obaja ozbrojení pištoľou Sig Sauer P226 9mm. Toto bola bežná voľba pre špeciálnych agentov počas viac ako 20 rokov, kým nezačali používať Glock 23 a neskôr Gen 5 Glock 19/17. (Pat.Ko)
  • Približne po 1 hodine a 31 minútach hovorí Elise (Annette Bening) s Tonym (Denzel Washington) v aute. Nemá takmer žiadny viditeľný make-up. O minútu neskôr v tej istej scéne má riasenku, rúž atď. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama