Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(13)

Když byl v roce 1969 natočen historicky první český dětský televizní seriál, zachycující současné děti a jejich starosti, okamžitě vzbudil u diváků ohlas. Ukazoval obyčejné dětské kamarádství, vztahy mezi dětmi i dospělými, zachytil atmosféru pražské Malé Strany (natáčel se v okolí Jánského vršku i pražských barokních zahrad v podhradí) a „nastartoval“ například i hereckou kariéru Marka Ebena v roli Válečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (98)

Renton 

všechny recenze uživatele

Na Válečka si vždy vzpomenu když Marka někde uvidím. Tahle "postavička" se nedá zapomenout, s celým seriálem je to už trochu horší.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř dokonalý černobílý seriál o dětech pro děti, možná zní tohle spojení trochu zvláštně, ale ne vždy se podaří tyto dvě roviny skloubit (subjektivně mohu potvrdit, že na mne to v sedmdesátých letech fungovalo). Výborný casting (mimochodem, jak je možné, že je tak málo dětských televizních hrdinů, s nimiž by se mohla ztotožňovat i početná a stále přibývající skupina obézních dětí? Mnoho následovníků Marek Eben alias Váleček nemá...) a takový trochu nestandardní typ humoru (jemná ironie a sebeironie postav - Gábina a hlavně Váleček) velmi dobře zafungovaly a Kamarádi se stali nadčasovou ukázkou kvalitní československé dětské televizní seriálové tvorby. Příliš nestárnou a reprízují se i dnes... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Teď možná budu vypadat jako nějaký asociál a uzavřený jedinec, ale vždycky jsem chtěl mít v dětství podobné kamarády. Tahle dětská záležitost jednoduše nemůže zestárnout, prostě nesmí! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No já nevím, možná je to tím, že už žiji v jiné době, než ti, kteří to viděli jako malí v době zniku (např. moji rodiče), ale už mi toho moc neříká. Ne, že by se herečtí představitelé nesnažili, ale jsou tak nějak mile průměrní ostatně jako celý seriál (kromě Marka Ebena jako Válečka, ale jen on mi na 4* nestačí). ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váleček, Gábina, Tonda a Ferda - čtyři hrdinové mého dětství. A když jsem na to nedávno koukl, světe div se, nic se nezměnilo. Je to pořád kultovní seriál s neodolatelným Markem Ebenem. 75%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televízna režisérka Vlasta Janečková natočila v rozmedzí rokov 1969 až 1973 trinásť dielny seriál pre deti a mládež, ktorý sa volal "Kamaráti". Dobrodružné príbehy troch chalanov a jedného dievčiska ma nikdy nebavili. Ako decko som bol na to doslova alergický. Najviac ma vedel vytočiť obtlstlý, premúdrelý Váleček, ktorého nesmierne nechutným spôsobom stvárnil pubertálny Marek Eben. Už vtedy muselo byť každému jasné, že jeho herecké schopnosti sú absolutne nulové. * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu vznikla na české televizní scéně jedna nezapomenutelná postava, kterou ztvárnil mladý Marek Eben. Je to Metráček, a bez něj by to určitě nebyl ono. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že je to poplatné době vzniku, ale čemu jinému by asi mělo, že? Váleček, Gábina, Tonda a Ferda mě provázeli dětstvím lépe, než dnešní děti jejich hrdinové. Sice o žádných nevím, ale každý někoho má ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší československý seriál pro mládež byl postaven na velmi přirozených výkonech dětských herců. Kdopak by mohl zapomenout na Válečka? ()

Reklama

Reklama