Reklama

Reklama

Metallica: Some kind of monster

  • USA Metallica: Some Kind of Monster

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek METALLICA: Some Kind of Monster přináší fascinující a opravdový pohled na životy členů nejslavnější heavy metalové kapely v hudební historii. Kapely, která po dvaceti letech své existence čelí obrovským osobním a profesionálním výzvám v průběhu natáčení jejich, po pěti letech, nejnovějšího alba St. Anger. Vztahy mezi členy kapely byly poslední dobou dost chatrné. A protože Metallica po několik let nekoncertovala a ani nevydala žádné album, měli hudební odborníci a hlavně fanoušci obavy o její budoucnost. Dokument, který se natáčel dva roky zachycuje s důvěrnou známostí jednotlivé členy skupiny, jejich vnitřní démony a vzájemné vztahy, ale také snahu o sladění osobních životů s požadavky neustále se měnícího hudebního průmyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Mackro 

všechny recenze uživatele

Nie, že by to nebol dobre natočený dokument, to ani náhodou. Natočený je vynikajúco. Ale mám vážny problém s tým, čo sa mi film snažil povedať, najmä, keď si veci uvediem do kontextu. Album St. Anger je jedným z najhorších "veľkých" metalových albumov histórie. A proces vzniku, ktorý film zobrazuje, je dnom diery, do ktorej sa Metallica vrhla sama dávno predtým (začiatkom 90-tych rokov). Takže - ak je to dokument o kreatívnom páde a návrate Metallicy, nie je kompletný. Ak je to obhajoba St. Anger, cítim sa urazený. A ak je to dokument prezentujúci to, že Metallica je mašina na peniaze, ktorá si môže dovoliť, čokoľvek sa jej zachce... tak na to sa pozerať nepotrebujem. Dva a pol hviezdičky za remeslo, ale vzhľadom na to, že sa tu mihnú Dave Mustaine, Pepper Keenan, Rob Trujillo a pomyselný "víťaz" dokumentu Jason Newsted dám tri. ()

S.t.e.v.e 

všechny recenze uživatele

V době, kdy vyšel tenhle dokument jsem Metallicu bezmezně miloval.:)) Na dvd jsem ho pak viděl asi 100krát a i když si o všech těch pozičkách, vyhozenejch tísících za psychouše, chlast a drogy mužete myslet cokoliv, Metallica je a bude největší metalovou kapelou na světě!)) ()

TerribleTale 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdit, že pokud člověk nepřečte knihu "This monster lives" od jednoho z režisérů tohoto dokumentu, tak z filmu nebude mít takový zážitek jako člověk, který ji přečtenou má. Kniha je něco jako film o filmu s komentářem režiséra a dozvíme se v ní spoustu informací, které se do filmu nevešly, ale které nejsou zas tak nepodstatné. Proto pokud bych měl hodnotit jen samotný film tak by mi, i navzdory délce, přišel hrozně osekaný a "rychlý". S knihou tvoří perfektní dílo...Jsem fanoušek skupiny, jejich písně znám už jak se říká od mimina, ale nikdy mě nezajímalo co hudebníci dělají když zrovna nehrají, jaké mají názory apod., zajímala mě čistě jen jejich hudební tvorba, po přečtení knihy a shlédnutí filmu jsem získal dostatek informací o tom jací lidé jsou členové skupiny, jaké mají zájmy apod., a byl jsem trochu překvapen, ale hlavně ohromen tím jak i přes problémy zvládli nahrát album St. Anger, které jsem neměl moc v lásce, po shlédnutí filmu jsem pochopil co album vyjadřuje, vyjadřuje boj s vlastní duší, boj s démony, boj se vztekem, a o tom je i tento film... ()

Ratman 

všechny recenze uživatele

Výborná sonda do duší metamegahvězd!!! Prostě a jednoduše jeden z nejosobnějších dokumentů v hudební historii... ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Metallica je zcela jistě jednou z nejvlivnějších kapel rockové historie, ovšem album St. Anger, o jehož „natáčení“ (jestli se tak dá nazvat bolestný proces trvající 2.5 roku), je daleko nejhorší. A po shlédnutí tohoto dokumentu se vůbec nedivím. Je těžké uvěřit, že tak geniální muziku hraje partička duševních ztroskotanců. Sebestředný, arogantní Lars Ulrich, nevyrovnaný rebel James Hettfield, extrémně uzavřený introvert Kirk Hammett, jenž během filmu málem ani nepromluví, aby z něj nakonec vylezla moudrost, že nestaví svoje ego na odiv. „Nejlepší“ moment je, když Lars odbude Kirka tvrzením, že na albu nemá být žádné sólo, protože kytarová sóla jsou přežitek, načež o chvíli později Kirk prohlásí, že je se svojí rolí v kapele spokojen… Z filmu mi bylo dost smutno, protože Metallicu jsem měl rád. Teď můžu říct, že mám rád její hudbu (s výjimkou tohoto zpropadeného alba), ale její protagonisty určitě ne. Alespoň mně nikdo z těchhle tří sympatický rozhodně není. Snad jen nový basák vypadal fajn, když projevoval nefalšovanou radost, že ho vzali do skupiny. A co se týče samotného dokumentu, je to holt takový průměr - parta chlápků se rozhodla natočit domácí video v rámci jakési podivné skupinové terapie a byli sami zvědaví, co z toho vyleze. Tož vylezlo toto. ()

myst3ry 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je naprostou nutností pro každého fanouška nejen Metallicy, ale i rockové hudby jako takové. Každý, kdo miluje tento styl hudby, jistě jednou snil o tom, jaké to musí být mít kapelu formátu Metallicy a být pravou „rockstar“. Dokument poskytuje celkem slušný pohled na to, že né vždy je to opravdu tak cool. Tito lidé obětovali hudbě prakticky všechno a v roce 2001 se dostali do bodu, ve kterém jejich vzájemné vztahy jsou na bodu mrazu a jejich životy de facto stojí za *****. Přesně tady začíná Metallica: Some Kind of Monster. Jedná se o úžasnou sondu do životů členů jedné z největších kapel všech dob. Dokument je ještě o to více zajímavý, že úzce souvisí s nahráváním desky St.Anger, která zrovna není valnou většinou fanoušků považována za tu povedenější. Ani já jsem St.Anger před zhlédnutím dokumentu moc nemusel. A teď? Teď si St.Anger pouštím každý den a říkám si „sakra, jak jsem mohl být tak hluchý?“ ()

Šaman 

všechny recenze uživatele

Metallica je moje vasen a diky tomuto filmu jeste vzrostla... Je to pohled do sameho nitra kapely, ktera uz toho ma hodne za sebou a doufam ze i pred sebou. Na tento snimek jsem se koukal spolecne se svou pritelkyni, ktera od Metallicy zna maximalne Nothing Else Matters, a po konci byla naprosto nadsena a chtela slyset vic a vic... Dekuji Metallice za tento dokument! ()

frawd der 

všechny recenze uživatele

bohužel. leč jsem vyrostl na hard rocku, hlavní představitelé (čti členové kapely) mne neustále vytáčeli svou........ ano HLOUPOSTÍ. Tento dokument na rozdíl od skvělého lemmy, it might gel loud a podobných mladších či starších bratrů je prostě s prominutím sračka. Tohle prostě není rocknroll ! Tohle jsou ufňukaní amíci co hrají divadelní představení s tématem hrajeme na city v dokumentu. Za provedení ****, herecké výkony 0x* ... aritmetyckým průměrem tedy dostáváme krásné dvě hvězdy. ()

mydlo 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost.Dobře sestříhaný porod alba a náhled pod pokličku.......i když,hudebně se mi to album moc nelíbí.nějak moc plechu a málo Kirkových kytar. ()

mahu22 

všechny recenze uživatele

Dokument jak má být. Díky tomuto snímku jsem lépe ,,poznal" členy této legendární čtyřky. Dvouhodinová podívaná o krizi nejslavnější metalové legendy vůbec. Doporučuji ! ()

Natrok 

všechny recenze uživatele

..rozhodně stojí za shlédnutí i pro laika s min.znalostí této známé party muzikantů..velmi osobní a lidská sonda do života profesionální kapely...vzkaz pro fanoušky a příznivce metallicy je zřejmý: jsou také jen lidmi :) ()

Aguirre 

všechny recenze uživatele

Tak som ho chcel dlhé roky vidiet, az ubehlo 17 rokov od premiéry...a stalo sa. Ten cas leti neuveritelne. V kazdom pripade, Lars si získal moje sympatie ako vcelku inteligentný človek a zdatný výtvarník. A najväčšiu hádku divák uvidí prekvapujúco medzi Larsom a terapeutom:-) ()

Leftysk 

všechny recenze uživatele

„Metallica: Some Kind Of Monster“ je dokument o kapele Metallica, ktorá sa natáčala v roku 2001 až po rok 2003, kedy vydali album s názvom „St. Anger“ (presný dátum 5.6.2003). Takto by mali byť podľa sfilmované dokumentárne filmy o nejakej kapele, spevákovi, hercovi a pod. Je vidno, že si na tomto dokumente o Metallice dali záležať a ukazujú nám psychiku z každého zo skupiny. Som rád, že v tomto dokumente bol aj bývali hlavný gitarista Dave Mustaine, pretože je veľkou časťou Metallici a ich začiatkov. Je zas pravda, že po Cliffovej smrti (1962-1986) išla Metallica pomali dole kopcom. Mali veľa kauz ako napríklad s Jasonom, ktorého zo začiatku nemali radi. Na šťastie si to potom uvedomili a začali sa ku nemu lepšie správať. Celkovo toto je príkladom dobrých dokumentárnych filmov, nie len rozhovori, ale celkovo čo sa deje za oponou a ako to je u kapely. Moje hodnotenie 5/5 ()

Reklama

Reklama