Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 8 742 545 $ (1591 kin) // Náklady na výrobu: 30 mil. $ // Ocenění: Oscar 1995 - vizuální efekty; nominace: vedlejší herec (J. Cromwell), výprava, režie, střih, film, adaptovaný scénář // Zlaté glóby - film (komedie/muzikál) // BAFTA - nominace: zvláštní efekty, střih, film, adaptovaný scénář ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nigel Westlake: 1. If I Had Words ,2. This Is A Tale... ,3. Fairground ,4. I Want My Mum ,5. The Way Things Are ,6. Crime And Punishment ,7. Anorexic Duck Pizzicati ,8. Repercussions ,9. Toreador / Mother & Son ,10. Pork Is Nice Sweet Meat / Away In A Manger ,11. Christmas Morning ,12. Blue Moon ,13. Round Up ,14. Babe's Round Up ,15. The Sheep Pig ,16. Dog Tragedy ,17. Hoggett Shows Babe ,18. Maa's Death ,19. Cantique De Jean Racine / The Cat ,20. If I Had Words ,21. Baa Ram Ewe ,22. The Gauntlet / Moment Of Truth ,23. That'll Do Pig, That'll Do , ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem černá ovce mezi všemu uživateli, kteří Babe ohodnotili. Smál jsem se, až se můj břuch málem protrhnul, to ano. Leč z poněkud jiných podnětů než vy, patrně. Je však pravdou, že jsem prasátko shlédl již před nějakým časem. Možná bych teď k té hordě infantilnosti dokázal být loajálnější. Nad čím však nepřestanu žasnout nikdy je skutečnost, že James Cromwell byl za svůj výkon nominován na Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Propána, za co? Vždyť měl v obličeji devadesátiminutové štronzo, ve kterém párkrát pronesl památnou větu; "hodné prasátko!" :-) Asi začnu točit filmy. Mám na poličce volné místo, zlatá soška by se šikla... :-) ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tomuhle počinu dává šmrnc hlavně český dabing. Prasátko je tak dokonalé, že snad každou věkovou skupinu dojme a všichni si budou pamatovat: Berane ovce, berane ovce, ve jménu našeho pána ... no a na závěr, kdyby ty dámy s červeným obojkem vystoupily z řady, bylo bych vám velmi zavázané. Nemám slov a plakala jsem pokaždé, když ho ta hnusná vyčůraná kočka vystrnadila z baráku, chudák naivní milé prasátko. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské divácké peklo. Po celou dobu jsem na to jenom čuměl a přemýšlel nad tím proč by tohle všichni ti lidé kteří se na tom podíleli měli mít zapotřebí. V jednu chvíli mi to přišlo jako klasická báchorka pro celou rodinu a pak jako naprosto zvrhlá, mysteriózní depka a proto to ani nedokážu nějak objektivně zkritizovat protože to absolutně nechápu stejně tak jako nechápu za co jsem tomu dal ty 2 hvězdy.  Posledního brouka do hlavy mi nasadili záhadné oscarové nominace. 2/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Mistrovství ovčáckých psů se koná v Kingsmith Fairground. Film je založen na knize Dicka King-Smithe. Elektromechanik, který jde na výstaviště se jmenuje Dick. (HappySmile)
  • Dlouholetý vegetarián James Cromwell se po natočení tohoto filmu rozhodl stát veganem. (HappySmile)
  • O téměř 1000 zvířat se na place staralo přes 56 zvířecích trenérů. (HellFire)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama