Babe - galantní prasátko
Prasiatko Babe
Rodinný / Komedie / Drama / Fantasy
Austrálie / USA, 1995, 89 min
Chris NoonanObsah
Selátko jménem BABE vyhrál farmář Hoggett na trhu a už se těší na dobrou pečínku. Jenže všechno dopadne jinak - PRASÁTKA se ujme fena Fly a naučí ho hlídat stádo ovcí. BABE se spřátelí i s ostatními zvířátky na farmě, k nimž patří výstřední kačer Ferdinand, ovce Bé či trojice zpívajících myší. A tak se farmář nakonec rozhodne, že místo na pekáč dá PRASÁTKO BABE do soutěže ovčáckých psů. Stát se šampiónem ovšem není snadné...
Úsměvná rodinná komedie, v níž je herecká akce kombinovaná s animovanou, je přepisem oblíbené dětské knížky a ve světě se setkala s velikým úspěchem - včetně sedminásobné nominace na Oscara! (oficiální text distributora)
Houdini
Oscar 1 : Vizuální efekty + 6 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec VR - James Cromwell, Výprava, Střih, Scénář - A(8.3.2004)
Galadriel
Hodně prostinký děj (vždyť je to hlavně pro děti), ale velmi dobře zpracované (včetně triků), roztomilé, příjemné, poučné, ... Rodinný film se vším všudy, takže pro odrostlejší publikum už to taková zábava být nemusí, pokud se dívají sami. Takže pro děti nebo rodiče s dětmi, infantily a ty, kdo odmítají duševně opustit mládí platí ty 4 hvězdičky, pro ostatní 3 :-)(29.3.2004)
Radyo
Ohromně roztomilá podívaná, která pobaví nejen děti, ale asi i většinu dospělých. Trikově velmi dobře zvládnuto, sice prostý děj (to kvůli dětem), ale celkově patří Babe mezi nadstandartní dílka v žánru dětských filmů. Alespoň já jsem se pobavil.(22.7.2002)
gouryella
Jeden z vrcholu, ktereho bylo v rodinne zabave dosazeno. Kouzelny film jehoz hlavni postava ,male prasatko, si ziskal srdce malych i velkych.(30.7.2002)
Anthony
Oprávněný Oscar za vizuální efekty, které donutily zvířata dělat vše dle přání režiséra. Jako dětský film asi dobře zvládnuté, mně to ale přišlo až příliš infantilní - hlavně ten debilní komentář (film jsem viděl s dabingem).(12.6.2003)
woody
Oscar oprávněný,skvělý lovecký pes(v originále Hugo Weaving) a James Cromwell je skvělý vidlák.ale na mě je to moc infantilní.(3.8.2003)
AngelAngie
Tohle prasátko, galantní prasátko, si zamiluje snad každý ..(24.5.2008)
║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA $63,658,910║Tržby Celosvetovo $254,134,910 ║ /65%/(29.11.2008)
DaViD´82
Babe je prase jako kráva. Charismatické prase. To se často nevidí. Škoda, že jinak je to typická lošťomiloušká Disneyovka. Akorát hraná.(30.7.2004)
tron
„Dobré prasiatko.“ Svine rastú ako z vody, takže i túto ošípanú počas austrálskeho nakrúcania niekoľkokrát vymenili (predchodcovia skončili viete kde). Nasledovníci ale vyzerajú rovnako, takže divákova pozornosť je sústredená na príjemnú rodinnú atmosféru, skvelé zvieracie podporné úlohy (gunár), jednoduchý (ale nie hlúpy a nevtieravo poučný) príbeh, nádhernú výpravu a dvoch sympatických ľudských hercov.(24.12.2004)
Marius
Prasiatko, ktoré chce zaháňat ovce a káčer, ktorý chce kikiríkať :-).(5.11.2004)
BadoXXII
Toto prasa mám jednoducho veľmi rád. 80%(25.8.2008)
mysicka
Povedena rodinna zabavka...(18.11.2003)
genetique
Ako prvé musím zdôrazniť, že ma milo prekvapil citlivý slovenský dabing, ktorý filmu určite pridal na atraktívnosti. Ale celkovo som prekvapený aj filmom, veľmi dojemný príbeh, pútavý, dojemný a hlavne prasiatko, ktoré si ma svojou tváričkou jednoducho podmanilo, bolo skvele vykreslené. Jeden z dominánt rodinných filmov. 90%.(9.6.2006)
Dever
Soundtrack Nigel Westlake: 1. If I Had Words ,2. This Is A Tale... ,3. Fairground ,4. I Want My Mum ,5. The Way Things Are ,6. Crime And Punishment ,7. Anorexic Duck Pizzicati ,8. Repercussions ,9. Toreador / Mother & Son ,10. Pork Is Nice Sweet Meat / Away In A Manger ,11. Christmas Morning ,12. Blue Moon ,13. Round Up ,14. Babe's Round Up ,15. The Sheep Pig ,16. Dog Tragedy ,17. Hoggett Shows Babe ,18. Maa's Death ,19. Cantique De Jean Racine / The Cat ,20. If I Had Words ,21. Baa Ram Ewe ,22. The Gauntlet / Moment Of Truth ,23. That'll Do Pig, That'll Do ,(10.5.2011)
Mertax
Bééé, berany béééé(22.1.2007)
Morien
A jednoho krásného dne se zamyslelo, vzbouřilo, vyhnalo svoje pány pryč a na bránu přidělalo ceduli Farma zvířat.(10.8.2009)
2Pac
Nadherna rozpravka s roztomilym prasiatkom v hlavnej ulohe.Niektore sceny su roztomile dojemne aj bez toho, aby v nas budili dojem, ze je to len preto,aby to bolo :)(15.3.2004)
Kordus
Dalsi dukaz, ze jist veprove by se nemelo...(21.1.2007)
Smok
Rád by som vedel, či bola po premiére aj grilovačka :o)(26.10.2008)
| Na levném DVD od: | 23.11.2007 Šíp |
|---|
Související
- Babe 2: Prasátko ve městě (1998)