Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Vizuální efekty + 6 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec VR - James Cromwell, Výprava, Střih, Scénář - A ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně prostinký děj (vždyť je to hlavně pro děti), ale velmi dobře zpracované (včetně triků), roztomilé, příjemné, poučné, ... Rodinný film se vším všudy, takže pro odrostlejší publikum už to taková zábava být nemusí, pokud se dívají sami. Takže pro děti nebo rodiče s dětmi, infantily a ty, kdo odmítají duševně opustit mládí platí ty 4 hvězdičky, pro ostatní 3 :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ohromně roztomilá podívaná, která pobaví nejen děti, ale asi i většinu dospělých. Trikově velmi dobře zvládnuto, sice prostý děj (to kvůli dětem), ale celkově patří Babe mezi nadstandartní dílka v žánru dětských filmů. Alespoň já jsem se pobavil. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholu, ktereho bylo v rodinne zabave dosazeno. Kouzelny film jehoz hlavni postava ,male prasatko, si ziskal srdce malych i velkych. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Oscar oprávněný,skvělý lovecký pes(v originále Hugo Weaving) a James Cromwell je skvělý vidlák.ale na mě je to moc infantilní. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Oprávněný Oscar za vizuální efekty, které donutily zvířata dělat vše dle přání režiséra. Jako dětský film asi dobře zvládnuté, mně to ale přišlo až příliš infantilní - hlavně ten debilní komentář (film jsem viděl s dabingem). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Babe je prase jako kráva. Charismatické prase. To se často nevidí. Škoda, že jinak je to typická lošťomiloušká Disneyovka. Akorát hraná. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nigel Westlake: 1. If I Had Words ,2. This Is A Tale... ,3. Fairground ,4. I Want My Mum ,5. The Way Things Are ,6. Crime And Punishment ,7. Anorexic Duck Pizzicati ,8. Repercussions ,9. Toreador / Mother & Son ,10. Pork Is Nice Sweet Meat / Away In A Manger ,11. Christmas Morning ,12. Blue Moon ,13. Round Up ,14. Babe's Round Up ,15. The Sheep Pig ,16. Dog Tragedy ,17. Hoggett Shows Babe ,18. Maa's Death ,19. Cantique De Jean Racine / The Cat ,20. If I Had Words ,21. Baa Ram Ewe ,22. The Gauntlet / Moment Of Truth ,23. That'll Do Pig, That'll Do , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobré prasiatko.“ Svine rastú ako z vody, takže i túto ošípanú počas austrálskeho nakrúcania niekoľkokrát vymenili (predchodcovia skončili viete kde). Nasledovníci ale vyzerajú rovnako, takže divákova pozornosť je sústredená na príjemnú rodinnú atmosféru, skvelé zvieracie podporné úlohy (gunár), jednoduchý (ale nie hlúpy a nevtieravo poučný) príbeh, nádhernú výpravu a dvoch sympatických ľudských hercov. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) A jednoho krásného dne se zamyslelo, vzbouřilo, vyhnalo svoje pány pryč a na bránu přidělalo ceduli Farma zvířat. A kdybych se měla nějak sofistikovaněji vyjádřit k tomu, proč mám s tímhle filmem problém, protože někdo mi vyčítal, že nemůžu přece strhávat filmy pro děti "jenom proto, že jsou pro děti", tak se vyjádřím: Koukám, že tenhle film je adaptace knížky a to je přesně moje pointa. Myslím si, že takovouhle látku by si měly děti číst. Proč ji přežvýkávat do zplošťující a nijaké filmové podoby, která neobsahuje žádnou přidanou hodnotu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím zdôrazniť, že ma milo prekvapil citlivý slovenský dabing, ktorý filmu určite pridal na atraktívnosti. Ale celkovo som prekvapený aj filmom, veľmi dojemný príbeh, pútavý, dojemný a hlavne prasiatko, ktoré si ma svojou tváričkou jednoducho podmanilo, bolo skvele vykreslené. Jeden z dominánt rodinných filmov. 90%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tehdy trhalo kdejaký žebříček návštěvnosti, posbíralo řadu prestižních cen. Vepřové má asi většina z nás ráda, ovšem chraň ty, jež by na tohohle čuníka chtěli stáhnout ruku. Rodinný film se vším všudy. Tvůrce drsného Šíleného Maxe George Miller napsal a produkoval tuhle pohádku, která si získala mnohá srdce, a to i proto, že se trikoví experti skutečně činili. Celkově to má milou atmosféru a upřímnou jiskru, takže ten úspěch je vlastně hodně zasloužený. Ač tedy já a zvířátka ve filmu zřejmě nikdy nebudeme kamarádi. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nadherna rozpravka s roztomilym prasiatkom v hlavnej ulohe.Niektore sceny su roztomile dojemne aj bez toho, aby v nas budili dojem, ze je to len preto,aby to bolo :) ()

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama