Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že je tento snímek jedním z 1001 filmů, které musíme vidět, než zemřeme, rozhodl jsem se, že mu dám šanci a pustím si jej, byť apriori nejde o žánr, kterému bych holdoval a jenž bych vyhledával. Ale víte co? Zaujal mě. Byl tak příjemně naivní a odpočinkový, milý a dětinsky roztomilý, že mu již po pár minutách nešlo odolat. Chválím i český dabing, veškeré dějové zvraty i celkové ztvárnění. Babe - galantní prasátko je filmem, který bych rozhodně doporučil každému, kdo má náladu na něco rodinného, oddechového a nenáročného. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaslúžená oscarová nominácia za réžiu. V dobe, keď CGI možnosti ešte neboli všemocné, trebalo pracovať so skutočnými zvieratami a animatronikou, ktorá nie vždy slúžila ako mala ( viď ČEĽUSTE ). A aj preto, je tento snímok výnimočnou remeselnou prácou. Má však aj príbeh, ktorý pobaví a dojme a celé je to nasnímané, ako retro hollywoodsky snímok ( viď 30 - 50 roky ) a to ja nesmierne rád. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na to, že šlo o vysněný projekt režiséra Mad Maxů a Čarodějek z Eastwicku, to mohl být mnohem větší úlet, i když své zářné momenty to rozhodně má, jak dokládá volání staršího (15letého) potomka, že máme novou vánoční pohádku, po scéně „Christmas means carnage“. Ideový obsah od „dobrým slovem dokážeš víc než řevem“ přes „větší překážkou v komunikaci než hloupost druhé strany jsou oboustranné předsudky“ až po „tvé předurčení není dáno tělem, v kterém se narodíš, ale touhou, kterou máš v srdci“ je z pohledu dospělého idealisty zcela v pořádku, jenom si nejsem jistý, kolik z těch ponaučení v této formě prosákne do hlaviček mrňatům, kterým by měla být určena, a nakolik šlo spíš o cílené dláždění cestičky k Oscarům. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 8 742 545 $ (1591 kin) // Náklady na výrobu: 30 mil. $ // Ocenění: Oscar 1995 - vizuální efekty; nominace: vedlejší herec (J. Cromwell), výprava, režie, střih, film, adaptovaný scénář // Zlaté glóby - film (komedie/muzikál) // BAFTA - nominace: zvláštní efekty, střih, film, adaptovaný scénář ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské divácké peklo. Po celou dobu jsem na to jenom čuměl a přemýšlel nad tím proč by tohle všichni ti lidé kteří se na tom podíleli měli mít zapotřebí. V jednu chvíli mi to přišlo jako klasická báchorka pro celou rodinu a pak jako naprosto zvrhlá, mysteriózní depka a proto to ani nedokážu nějak objektivně zkritizovat protože to absolutně nechápu stejně tak jako nechápu za co jsem tomu dal ty 2 hvězdy.  Posledního brouka do hlavy mi nasadili záhadné oscarové nominace. 2/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • James Cromwell v celém filmu řekne pouze 171 slov. (HellFire)
  • Muž, který koupí 3 Flyovy štěňata, je hlavní zvířecí trenér Karl Lewis Miller. (HappySmile)
  • Protože malá prasátka rychle rostou, tak si Babea zahrálo celkem 48 jorkšírských prasat. Každé z nich dostalo příčesek a řasy. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama