Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (510)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý horror z francúzskej produkcie. Je to naozaj ostrý snímok ako tá nabrúsená britva, ktorú si nesie vo svojom tuzemskom názve. Európsky slasher, ktorý sa veľmi dobre podaril. Atmosféra, ľakačky, vraždy, násilie... a i ten buranský vraždiaci maniak v monterkách a šiltovke sa mi videl dosť charismatický, aj keď bol vlastne len fiktívny. No a to konečné odhalenie je naozaj francúzske. *** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová bomba! Vidět Haute tension v kině bylo jako zjevení. Po dlouhé době přišel opravdu hutný, syrový a neskutečně brutální horor, který vás donutí nikdy nezapomenout. Je to právě on, kdo odstartoval francouzskou vlnu krvavých exploiterů (Frontiéres, Inside, Martyrs) a díky tomu je v téhle společnosti jasným králem. Bohužel, Aja tímhle snímkem se natolik přiblížil pomyslnému vrcholu, že sám sebe už těžko překoná. Jeho remaky jsou sice fajn, ale chtělo by to už vlastní tvorbu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další z řady vyvražďovacích hororů. Koho to furt baví sledovat téměř jedno a to samý v akorát jiném podání. A pak se divíme proč na světě existuje tolik násilí? Strach ve filmu je cítit, ale pocit z toho, že koukáte na něco stále se opakující scény ihned ze začátku spíše znudí a nebo pobaví tím jak si s tím asi dali tvůrci záležet. Prostě další šílený horor kterých, poslední dobou vznikají mraky i když s parádní atmosférou to se musí nechat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla hodně nabroušená jízda. Aneb Texaský masakr po francouzsku. Cécile De France se své role "statečné dívčiny" zhostila skvěle, a je radost ji sledovat (zvláště při osobním odpočinku s walkmenem:) Scény jsou dostatečně krvavé a brutální s občasnou příměsí, která zavání splatterem (nešťastný muž s hlavou v zábradlí, či závěrečná "cákající" scéna v autě). Jediné, co bych vytkla, je konec. Ten je nečekaný, překvapující, avšak pro mě nebyl šokující, neboť vzhledem k celému předešlému ději postrádá logiku a stává se tak nesmyslným. Ale i tak, mi tato menší drobnost nemohla pokazit celkový zážitek a dojem. I když, kdyby byl konci nechán "volný průběh", a příběh by byl zakončen tak, jak se očekává, že by v tomto žánru měl být zakončen, snímku by to možná je prospělo. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Dlouho to bylo na čtyři, pak na hodně silné tři, ale za ten závěr by scénárista snad zasloužil nakopat tam, kde je to pro nás muže obzvláště bolestivé. Dlouho napamatuju tak s prominutím debilní pointu, která naprosto zhroutí celkový dojem z filmu. Pointa postrádá jakoukoliv logiku a pokud si vzpomenu na kterýkoliv okamžik z předchozího děje tak s pointou ani jednou nesouhlasí. To si tvůrci myslí, že je divák sklerotický idiot, který během hodiny a půl zapomene, o co vlastně šlo? A že zkousne závěr, který je stejný jako představa fotbalového rozhodčího, který se při rohovém kopu zavěsí do hlavičky a neomylně skóruje do vinglu? Ani náhodou. Sice s hodnocením nebudu tak tvrdý jako Antek, ale vytočenej jsem zase jednou kvůli filmu docela pěkně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Cécile De France, toužíc se lépe vžít do své role, trénovala se šampionem v thajském boxu. (imro)
  • Vrah má na zádech nápis „Aja & Freres“, což je odkaz na jméno režiséra. (imro)
  • Natáčení trvalo 36 dnů. (Holina)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama