Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (510)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja důkladně oprášil staré dobré "GORE LEGENDY" "italské gore-Fulci-Bava-Argento-D´Amatovské skvosty" a naprosto nekompromisně, jak atmosférou, tak brutalitou, šíleností, napínavostí a dechberoucí krutostí, zasadil znovu po mnoha pitomých a pokryteckých letech základy staré dobré horrorové školy ... Spolu s mnou neoblíbeným Rothem, víceméně oblíbeným Robem Zombie a s tvůrci posledních dvou "Texasských masakrů" snad rozjede vlnu horrorů na starou drsnou a řemeslnou trať 70. let a počátek 80. let. HAUTE TENSION je opravdu šílený, hustý a brutální zážitek a to zejména v kině. Nelogičnostmi jsem se moc nezabýval ... Aja je prostě borec!!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkala, jak je ta francouština půvabná, jak mám ráda francouzské filmy, jak jsou ta děvčátka šarmantní a v jak příjemném kontrastu je to s tímto žánrem. Pak ale přijelo auto, které putuje z hororu do hororu, z něj vylezl tuctový jouda a začal bez kouska fantazie vraždit a nezabránila mu v tom ani budoucí právnička, protože nebyla ani trochu prefíkaná a promarnila spoustu šancí. Zvláštní, ale ani přes závěr, který spoustu těchto úvah hodil do stoupy, to nebyla nuda. 3,5* ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když někde někdo píše o slasherovém žánru a množství vyteklých tekutin a vyhřezlých orgánů v určitém filmu shazuje jako čajíčkovou záležitost, mě napadá, zda by dotyčný v případě, že by se nachomýtl u havárie a měl poskytnout první pomoc, dřív omdlel, pozvracel se nebo vzal roha. Napadalo mě to dávno předtím, než jsem se na svých pracovištích začala přesvědčovat na vlastní oči, do jakého stavu je schopná lidská bytost dostat sebe nebo druhé. Takže se nedá tak úplně říct, že by se jednalo o můj oblíbený žánr, i když bádání, co na tom ostatní vidí, nepostrádá na zajímavosti. Nicméně jsem se snažila nedat předsudkům šanci a atmosféra zoufalství kombinovaného s odhodláním mě u obrazovky držela poměrně dlouho bez reptání. Ovšem pointě musím poděkovat za zprostředkování pocitu bezmocného ležení na zemi poté, co vás někdo půl hodiny kopal do koulí. Ne že by můj smysl pro logiku věci byl kdovíjaký, ale tady dostal výstavní hysterický záchvat, válel se, kopal a ječel: "Já chci nějakej smysl a vysvětlení a chci a chci a chci!" Sakra, scénáristi, ujasněte si už jednou rozdíl mezi šokujícím vyvrcholením a donebevolající pitomostí nebo aspoň svoji nemohoucnost oslaďte dostatečným počtem cukrátek, která tomu nevděčnému rozmazlenému spratkovi zavřou hubu. A ze mě laskavě nedělejte blbce, já to většinou úspěšně zvládám sama. P.S. Jen tak mimochodem, román D. Koontze Intensity, z kterého film volně vychází, podobnou debilní pointu nemá. Možná by nebylo od věci nezkoušet být kreativní za každou cenu... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásná syrová krvárna, jedna z Ajových prvotin, kterou podráží až dementní a absolutně z prstu vycucaný konec. Poprvé je zde možno vidět brutalitu v tzv "ajovském" podání, kdy každý pohled na stříkající krev nebo uraženou hlavu značně pocuchává vnitřnosti a není tím pádem prováděný jen zívnutím, jako to bývá v novodobých slasherech. Výborné scény, například ten neozvučený bosý běh na benzínce. Pro mě druhý nejlepší Aja po Horách. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sólo pro jednoho kruťase, jeho břitvu, sekyru a kotoučovou pilu. To je HAUTE TENSION, slasher ostrý jako čerstvě nabroušená čepel. Atmosféra je hustá jak mlha u Rákosníčkova rybníka, Aja skvěle buduje napětí a těch pár lekaček funguje znamenitě. Gore efekty jsou podařené, možná až moc a některé scény svou přemírou krve sklouzávají až do téměř sebeparodie. ALE ten velmi překvapivý (aspoň pro mně) a zásadní dějový zvrat v samém závěru jsem při své nejlepší vůli nezkousl a jakékoliv bližší výhrady vůči němu by už zaváněly spoilerem. Přesto za ty perné chvíle se zadrženým dechem, které mi film přinesl, pod čtyři * nepůjdu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Hoci sa Alexii pri scéne v aute dostala striekajúca krv aj do úst, o pár sekúnd neskôr má žiarivo biele zuby. (ČSFD)
  • Režisér si ve filmu střihl svérázné cameo, ztvárnil nohy otce Alexe. (imro)
  • Ve filmu si můžete všimnout dodávky, kterou vrah jezdí. Jedná se o dnes již legendární Citroen HY. (DruidKarel)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama