Reklama

Reklama

Druhý díl úspěšného filmu. Steve Parrish (Ron Marchini) dal své zemi všechno, bojoval za ni a na oplátku přišel o vše - i o milovanou ženu. Zradili ho a nechali v džungli umřít. Teď mu chtějí vzít i to poslední, co mu ještě zůstalo - unášejí mu syna Zaka. Z pronásledovaného se však Parrish stává pronásledovatelem, vlkem džungle, který v “městské džungli“ sám vede válku proti všem. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (2)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Vlka džungle 2 si z dětství pamatuju, jako nejsrágorovější akční film všech dob, který jsem odsledoval s rychloposuvem, neuvěřitelně mě totiž nudil. Z této trilogie jsem viděl akorát druhý díl a kousek prvního, kdysi dávno na TV Galaxie, nebo jak se to tenkrát jmenovalo, protože ji každý půlrok přejmenovávali. Jako dítě mne nalákal pěkný kreslený obal, kde hlavní hrdina utíká se zbraní v ruce, za ním výbuchy, havarovaná auta, helikoptéry, prostě ingredience, které by neměly chybět v žádné akční podívané a pak na mě vybafla koncentrovaná nuda. Teď, když se videopůjčovny snaží, co nejdříve zbavit svých zásob vhs a nostalgici jako já, se na ně s nepříčetným výrazem ve tváři vrhají jakýže to další poklad objeví a hle, najednou na mě kouká povědomá tvář, proto jsem neodolal a koupil, i kdyby se opakovala situace z minulosti, těch 15 korun mě už nezabije. Vlk džungle klasický videoblábol, se špatným scénářem, ochotnickými hereckými projevy, nevzrušivou režií a v hlavní roli Ron Marchini, chlap kterýmu můžete ukradnou mončičáka, pochcat peřinku, nebo znásilnit psa, bude mít pořád jeden a tentýž výraz obecního blba, který nesundá ani při likvidaci kupy padouchů, kteří by se do něj netrefili ani protiletadlovým kanónem v okamžiku, kdy by seděl na hajzlíku, jediné co mne udivilo, byla docela slušná hudba, místy působící jako z dekády minulé, ústřední píseň taky nezněla špatně. Po těch letech, které mezi prvním a druhým promítáním uplynuly, jsem se stal trochu tolerantnějším, nuda už nebyla tak velká, akční scény nebyly tak hrozné, některé byly sice nezdravě natahované (přestřelka mezi plastovými trubkami), na to že je hlavní představitel mistr světa v karate (nebo něco takového), si moc chvatů, ani kopů neužijeme, což je myslím škoda, režisér ještě navíc do filmu vpašoval spoustu prostřihů na předchozí díl, který vypadal o trochu výpravněji a akčněji, snad budu mít někdy v budoucnu štěstí a bude ležet ve videopůjčovně hned vedle Deathstalkerů a Návratu muže z bažin, po nichž již tak urputně léta pasu. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Prase aby se v tom vyznalo. Ron Marchini, celým jménem Ronald Lee Marchini, byl kalifornský karate kopáč, který v 70., 80. a 90. letech natočil několik akčních béček nevalné úrovně v nichž hrál hlavní roli (polovinu si i produkoval a u třetiny se podílel na scénáři), mezi nimi i RAMBY zjevně inspirovanou sérii JUNGLE WOLF (podle jeho námětu), u nás vydanou společností Imago jako VLK DŽUNGLE s parádními cover arty. Podle IMDb vznikly tři filmy s Marchinim coby Stevem Parrishem aka Vlkem džungle - JUNGLE WOLF (1986), FORGOTTEN WARRIOR (1986) a RETURN FIRE (1988). U filmu KARATE COMMANDO (1993) pak uvádí podtitul JUNGLE WOLF 3, který je zjevně zavádějící, protože Marchini tu nehraje Parrishe, ale jakéhosi Jake Turnera a postava Parrishe tu ani není uvedena. Jenže Imago prezentuje jako dvojku RETURN FIRE (OPĚTOVANÁ STŘELBA: VLK DŽUNGLE 2) a jako trojku FORGOTTEN SOLDIER (VLK DŽUNGLE 3: ZAPOMENUTÝ VOJÁK) a podle popisků děje jednotlivých dílů na IMDb a podle retrospektivy v OPĚTOVANÉ STŘELBĚ to vypadá, že popletené to má IMDb, které samo uvádí u RETURN FIRE podtitul JUNGLE WOLF 2 (ledaže by byla natočena nejdřív trojka). Ještě se orientujete? A teď přijde to nejlepší - soudě podle RETURN FIRE a přítomných flashbacků z jedničky jde o pěkné sračky někde na úrovni priorovek. Akce je přehršel, ale je nudná - tvůrci si ujeli hlavně na tom, že padouchovi poskoci vždycky vběhnou do nějakých dveří a ty vzápětí vybouchnou (poprvé u výbuchu auta je jasně vidět, že jde o stop trik, později už to vypadá dobře) - scénář a dialogy primitivní a všichni zúčastnění v čele s přiteplale vypadajícím Marchinim (který mi připomněl Franca Columbu) hrají příšerně a nepomůže ani to, že Marchiniho nadaboval neodolatelným melancholickým hlasem dabér Bruce Willise Alexej Pyško, ovšem slyšet Trávníčka říkat "zmrd posranej" je k nezaplacení. Taky mě pobavila úvodní scéna, kde se malej kluk zeptá dědečka, kdy už se táta vrátí, střih a my sledujeme jak táta-Rambo vyhlazuje Střední Ameriku. Film stejně pitomý jako jeho název. Nebo už jste někdy viděli v džungli vlka? P.S.: S Ronem Marchinim u nás vyšel (u Video-Spoje) ještě KARATE RAIDER, kterého režíroval. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama