Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Abel Grey (Edward Burns) přijíždí vypátrat smrt chlapce z prestižní školy, který byl nalezen mrtev v řece. Škola chce předejít skandálu a trvá na tom, že chlapec spáchal sebevraždu. Od chlapcovi přítelkyně Carlin se detektiv dozví, že byl k tomuto činu donucen. Abel má podezření na jeho spolužáka a prosí sympatickou učitelku Betsy (Jennifer Ehle) o pomoc. Je ale varován svým nadřízeným, že tato škola je významným dárcem policejní dobročinné nadace. Abel však ve vyšetřování případu pokračuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Malým ospalým městečkem otřese hrůzná událost - mladý chlapec z místní prestižní školy je nalezen mrtev v blízké řece. Detektiv Abel Grey (Edward Burns) se vrhne vší silou do vyšetřování, i když mu místní i jeho nadřízení dávají najevo, že některé věci není radno rozpitvávat (zvlášť když škola je sponzorem takřka celého města). Ale Grey si stojí za svým, a odmítá uzavřít případ jako sebevraždu. Doufá, že objasněním tohoto případu si vyjasní výčitky svědomí za dávnou sebevraždu svého bratra... Atmosféra typu Insomnie nebo Vzorce pro vraždu se filmu upřít nedá, ale Edward Burns není Al Pacino, a Nick Willing má do Chrise Nolana taktéž daleko. Na druhou stranu vyšetřování případu má spád a finální rozuzlení mě docela překvapilo (i když jsem nějaký fígl čekal). Ať tak či onak, jde o něco lepší průměr ... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Začal jsem koukat jen tak a nic nečekal. Ale postupem času se do toho zažral a byl zvědavý, jak to dopadne. A závěr mě celkem překvapil. Většinu filmu jsem netušil a nebo jen tak tipoval, jak to mohlo být. A když už jsm si myslel, že je jasno, tak ono to dopadlo jinak a byl jsem celkem překvapený. Film byl natočen velmi stroze, což v kombinaci se scenérií a skvělou hudbou jen dopomohlo temné atmosféře. Na druhou stranu nelze čekat nějaké veledílo, to ne. Ale na jedno podívání je to celkem dobrý počin. Druhé už nelze, protože s poznatkem, jak to skončí film ztratí 50% atmosféry. Howgh! ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Karty byly rozdané celkem zajímavě: tísnivá zimní krajina, prestižní škola, kde se za ctihodnou fasádou odehrává něco nepěkného, záhadné úmrtí studenta, kde není doposledka jasné, jestli šlo o vraždu, sebevraždu nebo nehodu... Ale nějak tomu chyběla šťáva, motivace pro diváka, aby byl aspoň trochu zvědavý, jak to dopadne. ()

Artien 

všechny recenze uživatele

Něco mi na konci chybělo, ale hollywoodský happy-end to nebyl. Celý film se pomalu a pečlivě vypráví příběh, sestavuje skládanka, ale nakonec jeden dílek před jejím dokončením se autor rozhodl ji vyhodit do koše. Sladkobolný příběh je završen-nezavršen, divák odchází naplněn-nenaplněn. Film splnil účel - nic se nestalo, ne všechno musí být vždy odhaleno, postoupeno vyšší spravedlnosti, ale i přesto bylo zpracovávané téma vyždímáno jen napůl a tento napůl mokrý hadr byl přes diváka přehozen, aby na něm uschnul... škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Hnusnej den. Detektiv Abel se svým parťákem jej mají vylepšenej nálezem mrtvoly kluka. Byl to student prestižní školy, bydlel na nejlepší koleji, ale něco tady pěkně ,,smrdí“. Jsme svědky postupného vyšetřování, které nemá nijak závratné tempo, ale ani vyloženě nenudí. Prostě jen ničím nepřekvapí. Stejně jako scénář. Scénárista se chtěl zabývat šikanou, vlastníma výčitkama hlavních hrdinů a vše to chtěl zabalit do tajemného hávu. Ale k tomu, aby to fungovalo, zde chybí více psychologie, napětí, překvapení. A rejža to jen tupě přenesl na filmový materiál. Kamera je standardní, žádné překvapivé záběry nečekejte. Prostě zimní Kanada. Kladem filmu jsou herci. Hlavně kvůli nim jsem přemýšlel, jestli 2 hvězdy nejsou málo. Nejsou. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama