Vědro krve

(festivalový název)

Horor / Komedie

USA, 1959, 66 min

Roger Corman

Tematická vykrádačka Muzea voskových figurín, ale roztomilá :)(6.8.2003)

[Festival otrlého diváka 2008] Film jsem viděl bez zvuku a s náhodně vybranou hudbou ze soundtracku, pouštěnou z jukeboxu. Úžasný zážitek.(1.2.2009)

Moc příjemné dílko, které tak trochu předznamenává nástup Cormanovy zlaté etapy hororů. Je to spojovací článek mezi lacinými béčkovými kravinami, které zastupuje Útok krabích monster atd. a slušnými komediálními horory jako Malý obchod hrůz, který má s tímto snímkem dost společného. Vědro krve vůbec nekopíruje ani nevykrádá předchozí snímky na téma voskové figuríny, naopak bych řekl, že je dosti originální. Nelze ho ovšem brát vážně, jde tu hlavně o humor. Já jsem se příjemně pobavil. Dick Miller je v jedné ze svých mála hlavních rolí (možná jediné) skvělý a ta celková béčková atmosféra dotvářená saxofonovou hudbou působí moc příjemně. Pro mne je tohle vážně příjemná podívaná, kterou si rád někdy zopakuju. Určitě by si zasloužilo lepší hodnocení (připomínám, že na imdb má 67%). Přívržencům Rogera Cormana a roztomilých hororových komedií černobílé éry určitě doporučuji. Palec nahoru, čtyři až pět hvězd.(26.12.2011)

Film typický pro Cormana, tzn. námět si lehce vypůjčil a upravil. Ale umí točit!(12.3.2007)