Dívka na motocyklu

Girl on a Motocycle

Romantický

Velká Británie / Francie, 1968, 91 min

Jack Cardiff

Buchta si navlíkne koženou kombinézu (pod ní nemá vůbec nic), nasedne na mašinu, manžela nechá doma a odjede za svym píchačem do Dojčlandu. Trochu zvláštní je, že film se odehrává na území Francie a SRN a každej tam mluví anglicky, což některejm hercům dělalo očividně problémy. Jinak buchta na mašině si prostě tak jezdí, občas souloží s Alainem Delonemm občas má nějaký vzpomínky a flashbacky a hlavní je, že se celkem často odhaluje. Smůla je, že některý ty vzpomínky a flashbacky jsou naprosto o ničem. Ale jinak jako docela dobrý. Pokud vám stačí čumět na pěknou buchtu, jak jezdí na mašině, sledovat přírodu a starý káry na cestách, tak vám film asi celkem uběhne a na konci vás možná i překvapí. A mě navíc taky překvapilo, že film je o rok starší než Easy rider. 71%(23.2.2009)

Kterak nadržená neukojená spíše ještě dívka, čerstvě ženatá, utíká od svého manžela ke svému princi, přitom dumá nad světem-filosofuje a myslí si, jak nad všemi vyhrála, jenže ouhle, jedno varování na motorce v rychlé jízdě nestačilo, druhé už je tragické...(24.2.2012)

• honajz

Snaha chytit se hippies speedové vlny. Barvy jak při tripu a zbožštění sexu, kvůli němuž je vše dovoleno. Ani ta baba až tak hezká není - prsa jí visí, zadek má velký, lezou jí žebra... http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/divka-na-motocyklu.html(7.2.2010)

Neustále vytlemená Marianne na mě občas působila dost nehodnověrným, ba iritujícím dojmem. Ovšem nejvíc mě zklamal konec, který byl předvídatelný hodně dlouho dopředu - ono kdyby to dopadlo jinak, byl by film prakticky vo ničem, potřebovalo to "silné" (a dost prvoplánové) zakončení. A taky ta zadní projekce měla svoje silný limity, ještě že to vynahradily pěkné surrealistické sekvence. Fajn pro ty, kteří si chtějí vychutnat tělo Marianne Faithfull v době, kdy to dělal i Mick Jagger.(10.11.2010)

• vesper001

Jack Cardiff si zaexperimentoval s barvami, střihem, scénářem a kdoví s čím ještě. Výsledkem je divný film, prvoplánový děj a předvídatelný závěr.(17.2.2011)

Hlavní atrakcí a nejsilnější zbraní jinak průměrného filmu je Marianne Faithfull - velmi krásná a cool. Nikdy potom už tak nádherná nebyla, myslím. A posledních dvacet let je bohužel tak trochu chlap.(20.11.2009)

Film mi připomněl jednu skutečnou příhodu: žena maká v podniku, lítá jako hadr na holi a nutně by potřebovala pomoc. Zvoní telefon, volá přítel (spolumajitel podniku), který si nedávno pořídil motorku a radostně sděluje: "To je nádhera, jsem právě u Třebíče! Cítím se tak volný!" Na film se pěkně kouká, nemusí se moc přemýšlet, závěr je jistě očekávatelný, už kvůli statistikám v černé kronice, kde se to mrtvými motorkáři (pravda, nikoli motorkářkami!) jen hemží. Je také otázka, zda se na motorce jezdí, aby se mohlo lépe přemýšlet, nebo aby se nemuselo vůbec myslet, he?(22.12.2011)