Reklama

Reklama

Sám doma 4

(TV film)
  • USA Home Alone 4 (více)

Obsahy(1)

Pre Kevina McCallistera vyhliadky na tieto Vianoce nevyzerajú práve ružovo. Jeho rodičia Peter a Kate už žijú osem mesiacov oddelene a doma čelí ťažkej konkurencii svojich starších súrodencov. Aj bez toho je však život bez otca pre Kevina obtiažny a tak nad pozvaním otca a jeho novej zazobanej priateľky Natalie príliš dlho neuvažuje. O to viac, že v dome Natalie je všetko plne automatizované a to predsa Kevin obzvlášť počas vianočných sviatkov miluje. História sa opakuje. Netrvá dlho, keď Kevin stretne svojich starých známych, ktorí majú svojho človeka aj v blízkom okolí Natalie. Kto iný mohol zabezpečiť zlodejov ovládaním zložitého alarmu. Situácia je o to nebzpečnejšia, že v dome sa bude nachádzať aj vzácna návšteva. Skutočný malý princ, ktorého budú chcieť Marv a Vera uniesť. Netušia však, že Kevin im nastražil tie najhrozivejšie pasce, aké si len viete predstaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je hlavě v tom, že hlavní "hrdina" je neskutečně nesympatický, rozmazlený harant z jehož úst moralistické kecy nezní ani zdaleka tak upřímně jako z úst Macaulaye. Filmy Sám doma jsou mé nejoblíbenější a ani Sám doma 3 nebyl špatný, ač s jiným hercem. Byl sympatický a ty nápady byly také poměrně promyšlené. Tady vymyslel tak maximálně jednu podprůměrně chytrou lest a zbytek byl založen pouze na buržousťáckých hračičkách, se kterými by porazil armádu tupců i dvouletý kluk. Rovněž mi příjde jako nešťastné vracet se k minulosti a omílat pořád dokola jména z původních dílů. Potenciál to mělo a jistě ten film stál nemálo peněz, ale vrazili se do zbytečností a ne do toho, co dělá tenhle druh filmu tak úžasným a jedinečným. Pokud máte rádi serii Sám doma, tak si radši pusťte něco, co si zaslouží, aby na to byli vaše oči upřeny. Tento film je pouze ztráta času. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Dosti trapné. Dám 10% pouze za to, že jsem se několikrát dokázal pousmát, ovšem celý tento film je jedna velká chyba, která se nikdy neměla stát. Když už postavy mají jména dle postav původních a Kevin se s Marvem zná, neni mi jasné odkud, protože nic z toho, co jsem viděl, nenavazovalo na jakýkoliv předchozí film. Postava Kevina trapná, až mi ten fakan lezl zoálně na nervy. Dvojice lupičů sršela trapností ve všech směrech, až už to bylo mluvení, chování a nebo pohyby. Zkrátka jak dva dementi. Happy-end, který byl jasný už od prvních minut filmu a k tomu všemu pointa celého příběhu tak nějak pokulhávala, protože ten smrad nikdy nikde sám nebyl. ()

Reklama

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Celý priebeh filmu, som si pinpongoval jednu hviezdičku s odpadom, nakoniec mi v pamäti utkvela jedna scéna, ktorá rozhodla. Scéna pri ktorej Kevin(?!) opäť využíva kúpelňu, ale nie na hudbu songu ´´White Christmas,, ale na tanečnú odrhovačku od Jamesa Browna ´´I Feel Good,, kde Mike Weinberg ukazuje, ako strašne nevie hrať a je nesympatický. Tento film sa mal zastaviť ešte v preprodukcii. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně vznikl i čtvrtý, a ano, skutečně se postavy jmenují stejně jako v prvních dvou filmech a rádoby se na ně navazuje. Vzniká tak naprostý nesmysl, který se nám snaží říct, že ty postavy jsou tupé jako poleno a špatně napsané. Jenže John Hughes je takové vůbec nenapsal. Takové je udělali noví scénáristé a vytvořili něco, co nikdy nemělo spatřit světlo světa. Je mi líto, co se ze série stalo, protože tenhle film si ani trochu nezaslouží nést jméno "Sám doma". Snímek moc neomlouvá ani skutečnost, že se jedná o televizní kousek. Krutá podívaná. ()

anli odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat.Pojmenovat hlavní postavu po hrdinovi z prvních dvou dílů,dát mu tvář úplně jiného herce a sepsat tohle a nazvat to scénářem vyžadovalo určitě několik lidí,protože jeden by to nezvládl.Celé je to totiž srágora na entou bez nejmenšího náznaku příběhu,nápadu a režie.Vůbec nechápu,jak na tohle vůbec mohl někdo dát peníze.Opravdový a čirý děs,na který se musí rychle zapomenout.Jasných 0% a snad je to proboha díl poslední.No,asi ne.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Daniel Stern, který ztvárnil postavu Marva v prvních dvou dílech filmové série, byl osloven s nabídkou zopadkovat si svou roli. Stern však odmítl a scénář nazval urážkou. (Vlado666)
  • Když Kevin (Mike Weinberg) uklízí mýdla ve vstupní hale plné vody, jsou ve všech dveřích včetně vchodových vidět zarážky, aby voda neodtekla nebo se nedostala do dalších místností. (max21)

Reklama

Reklama