Reklama

Reklama

Krotitelé vln

  • USA Riding Giants (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvacet metrů vysoké vlny nemusí být jen děsivým ničícím živlem, ale i sportovištěm těch nejodvážnějších. Druhý celovečerní snímek režiséra Stacyho Peralty Jízda po obrech nabízí dech beroucí záběry na neodolatelnou krásu, ale i sílu oceánu, kterou dokáží někteří z nás zkrotit na pouhém surfovacím prkně. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kopyto jako já nedokáže pochopit, jak někdo muže na prkně frčet dírou skrze vodní kremroli, ale dokáže na to fascinovaně a uznale zírat a být tím okouzleno, zvlášť při hojnosti opravdu nádherných záběrů. Je to paráda, ale chudák manželka borce, co v neoprenu chodí po domě jak březí vlk a čeká na tu, která bude vždycky na prvním místě - na vlnu. 3,5*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, opravdu paráda ani šlupka 220 voltů ze zásuvky by na mě nezapůsobila s větší intezitou. Poslouchat všechny ty kluky - surfařský legendy, vidět dokumentární surfařský záběry starý několik desítek let a přitom z toho všeho ještě cítit život plný radosti, vzájemného přátelství i strach ze smrti . Nechat se ohromovat nespoutaností oceánu a obrovskou odvahou všech těch kluků a holek, který jsou ochotný riskovat to nejcenější, protože surf se stal jejich životem. Tohle je prostě 100% natural life a současně to nejlepší, co jsem letos viděl, teda, až na holky, točený pivo a taliř plný smaženýho sejra ! Jo a zdravím draky a dračice z Nových mlýnů, hlavně bandu z F4 - speciálně Gagu, Bouřku a Sněhurku - Aloha, prknaři :) A ještě jeden dodatek hodně související s tímto dokumentem - Já původně chtěl napsat ten smažák před holky, ale znáte holky jak si všechno berou. Já tady napíšu na první místo smažáka před holky a pak, když dám nějáký kočce pozvánku do mý postele, tak mě bude schopná říct : "Víš co, zašukej si se smažákem, když ho máš radši." ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skutečně strhující dokument Riding Giants je neuvěřitelně sofistikovaným vhledem do surfařské subkultury, respektive do jedné z jejích podmnožin specializujících se na sjíždění gigantických vln. Cesta od alternativního životního stylu Ameriky 50. let (čerpající z kořenů beatniků, jméno Jacka Kerouaca je jedním aktérem filmu coby inspirace ve filmu skutečně zmíněno) k módnímu a do vysoké míry komercializovanému fenoménu se tomuto extrémně náročnému odvětví surfařského sportu do jisté míry vyhnula, neboť tohle je skutečně jen pro pár vyvolených. ,,Big-Wawe" surfaři si uchovali něco z panenských začátků, kdy surfing byl především životní styl postavený na nikdy nekončící zábavě a žití v nikdy nekončícím létě, v němž stačí jen vlny, board, shortky a jedno tričko, které máte právě na sobě... Podobné filmy: Endless Summer, Endless Summer 2, Bra Boys, Billabong Odyssey ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O surfování vím jen to, že je o prkně a vlnách. Tento parádní dokument, mi však ukázal, že to je o něčem víc a přestože se ze mě surfař nestane, při sledování tohoto filmu jsem si říkal, jak to je děsně cool a jak velcí to jsou frajeři. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat sportovní dokument! Pro mne spolu s Christian Hosoi: Vycházející slunce jednoznačně nejlepší sportovně dokumentární snímek! Obzvláště oceňuji starší autentické záběry jízd Grega "Býka" Nolla. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Další Peraltův dokument a další podařená věc. Peralta zkrátka točí o tom, co miluje a v čem se dobře vyzná a na výsledku je to sakra znát. Na druhou stranu to s sebou přináší i mírná negativa, protože z pohledu laika nejsou úplně všechny ty jména a údálosti úplně podstatná. I tak ale opět podařený kousek, který potvrzuje Peraltovu zručnost při tvorbě dokumentů. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný pohled na oceán a jízdu na prkně než nabízí klasičtí Beach Boys ze sluncem zalitých pláží Californie .. Tohle je to pravé ´Surfin´ U.S.A.´ a my suchozemský krysy můžeme jen tiše závidět a s uznáním obdivovat. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Chytlavý dokument přehledně popisuje kompletní dějiny big-wave surfingu od jeho zrodu až k současnému králi Lairdu Hamiltonovi. Vystupuje zde spousta legend, informací je přehršel, krásné záběry... Paráda! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Sympaticky dokument prochazejici historii adrenalinoveho sportu, kde se kluci a holky snazi za kazdou cenu sjizdet vlny rozbourenych oceanu. 50% ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Tento dokument odhaľuje vášeň z obrovských vĺn, ktoré dokážu zjazdiť len naozajstní borci. Autentické zábery v dnešnej dobe na mňa nepôsobili až tak omamne, keďže som videla asi sto CGI záberov. Keď si ale človek uvedomí, že to sú reálne zábery a každá jedna vlna môže byť pre týchto frajerov smrteľná, hneď to vnímam inak. Myslím, že surferi nie sú flákači ale skôr vášniví adrenalínoví športovci, ktorí len nemajú za tento druh športu zaplatené. ()

wege 

všechny recenze uživatele

O tom sportu vím maximálně to, co jsem viděl v Na divoké vlně. Neskutečně fascinující dokument, i když je to v podstatě nezajímavý sport (je to vůbec sport?), tak vás to strašně rychle vtáhne. Ten závěr a ta jízda na Tahiti, to je jak z jiného světa. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle jsem od Stacyho nečekal. Vystřihnul parádní poctu pionýrům surfu a přiblížil světu atmosféru jejich svobodomyslného života. Stacy Peralta je sám naprostá legenda pionýrů skateboardingu, který pak tvořil polovici legendární firmy Powell Peralta pro kterou vybral dream tým totálních skejtových legend a stal se pionýrem fenoménu natáčení skejtových videí a kultury kolem. Žijte podle hesla - Proč chodit do práce, když můžete surfovat. :) Viděno štastnou náhodou na Febio festu hned po vzniku filmu. ()

Reklama

Reklama