Reklama

Reklama

Pýcha a předsudek

  • USA Pride and Prejudice
Trailer

Obsahy(1)

Elizabeth Bennetová je inteligentní, zodpovědná a pilná studentka, která by se chtěla stát spisovatelkou. Společně se čtyřmi dalšími spolužačkami, Lydií, Kitty, Mary a Jane touží po tom pravém, i když na vdavky před dokončením studia vůbec nepomýšlí. Když se však setká se šarmantním playboyem Wickhamem a citlivým obchodníkem Darcym, její poklidný svět se rozbije na kusy. Dokáže nahlédnout pod líbivý povrch a objevit skutečné úmysly těch dvou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Radush 

všechny recenze uživatele

Nevermore.. Typický důkaz toho, jak Američani dokážou zničit jeden z nejklasičtějších příběhů. Neříkám, že nápad převést příběh do současnosi je špatný, ale to provedení?!! Herecké výkony jsou naprosto otřesné a celý film je absolutně bez nápadu. Hodnocení * dávám jen kvůli představiteli Darcyho (nebude to tím, že je Brit?). Jane Austen se musí obracet v hrobě.. ()

Lucccy.N 

všechny recenze uživatele

I když je psáno že to má byt romantická komedie , tak mě to přišlo spíše jen jako parodie na Jane Austenovou . Jediné co to má společné s pýchou a předsudkem je pojmenování postav. Pokud by autoři dali jiný název brala bych tento snímek jako film pro náctileté. Děj neodpovídá předloze a chování postav už vůbec ne, pokud chce někdo vidět pýchu a předsudek tak jak byla napsaná ať si pustí 6dílný seriál Pýcha a předsudek z roku 1995 nebo ať si raději přečte knihu. Když jsem si tento film pouštěla myslela jsem že to bude klasický příběh jen zasazený do moderní doby , ale bylo to pro mě velké zklamání dějově i herecky. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

„Obecně přijímanou pravdou je, že dívka v určitém věku a v určité životní situaci musí chtít manžela. Nejspíš jsem byla v té situaci a..... podle mé matky jsem toho věku dosáhla už dost dávno.“ Parta holek na lovu s pomocí nezbytné Růžové bible: Jak dostat vašeho kluka na kolena!. Ovšem ženich ( a ještě k tomu nechtěný) krouží jenom kolem Elizabeth „Dlouho jsem přemýšlel a jsem ochoten přehlédnout všechny věci, které na tobě nesnáším. Nadváhu, mimo jiné“ Ale je tady ještě okouzlující Jack a taky ten do sebe zahleděný morous. Darcy „Někdy je pro mě samota jedinou možností, jak zůstat v příjemné společnosti.“ Teenagerovská verze Pýchy a předsudku. Mě to pobavilo, ale Jane Austenová by se nejspíš dost divila svému jménu v úvodních titulcích. I když. právě vtipné odkazy a citáty z její knihy byly to nejlepší. „Štěstí v manželství je výhradně otázka náhody.“ ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Pýcha a předsudek ve dvacátém století...no nebyla to taková katastrofa, jakou jsem čekala. Odkazů na Jane Austenovou bylo hodně, někdy i zajímavě použity, někdy geniální autorku jen vykrádají. Nejvíc mi vadily stereotypy - krásný holky s brýlemi a lidi mají věřit, že jsou ošklivky. Stačí sundat brýle a jsou krásné a všichni to vidí - wtf? ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Dějová linie samozřejmě ničím nepřekvapí, pokud jste alespoň teoretickými znalci originálního díla. Přesto jsem byla v mnoha ohledech příjemně překvapená. Dle mého názoru to mělo nenucený odpich a především spád, což se cení. Zvlášť když vezmeme v potaz, že se do "babrání" tohoto mistrovského díla pustili Američané. Některé pasáže sice byly poněkud trapné, ale abych se přiznala, proč jsem nakonec dala čtyři hvězdičky a ne tři - Elizabeth jsem v Kam nějak nemohla najít, ale co mě naprosto uzemnilo, byla nadčasovost postavy Darcyho (mé asi vůbec nejoblíbenější literární postavy), kterého Seale převedl do jednadvacátého století naprosto bravurně a já na to zůstala koukat s pootevřenou pusou. ()

Reklama

Reklama