Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý muž jménem Virgil žije osaměle v domku obklopeném lesy. Jednoho dne v čase snídaně se ale vydá hledat svého kocoura do lesa právě ve chvíli, kdy se na stejném místě objeví i mladý muž s malou holčičkou. Virgilovi se dvojice zdá zvláštní, a proto je i nadále pozoruje - a zpovzdálí s hrůzou sleduje, jak muž dívenku zavraždí. Stařec ale naštěstí zůstane neviděn. Přivolaná policie však žádné důkazy o násilném činu nenachází a Virgilovi nevěří. Starý muž se proto musí pravdy dopátrat vlastními silami. (Estrellita)

(více)

Recenze (9)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Virgil je starý, osamělý muž, co bydlí ve své chatce uprostřed lesů. Když se jednoho dne vydá hledat svého kocoura, stane se svědkem vraždy malého děvčete. Jenže policie na místě činu žádné důkazy nenachází. Že by děda trpěl halucinacemi? Na to už si bude muset odpovědět divák, který nemluvnému, ale sympatickému hrdinovi drží pěsti, ať to stojí cokoliv. Třeba i nechápavý pohled na závěrečné titulky působící jako tečka mezi oči. Naopak mi přišla škoda nevyužít více těch ponurých zimních lesů, ale atmosféru si to udělalo svou, hlavně ke konci. Každopádně hodně zajímavý hororový kousek. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Já byl dnes sice tak utahaný, že by se mi to líbilo i kdyby ten děda celou dobu jen chodil na procházky a vařil si čaj.:-) Ale musím uznat, že nápad to je zajímavý a dráma co necuchá nervy, ale stejné je dráma se občas taky dá. Filmu pomáhá i velmi rozumná stopáž. 70%. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tento film je fakt čudný. Dokopy postavy prehovoria tri slová. Film sa skladá asi z desiatich kapitol, pričom podnadpis každej kapitoly nám skoro do bodky prezradí čo sa bude nasledujúce minúty diať. Najlepšia na filme je atmosféra. Ja som cítil beznádej, samotu, depresiu, smútok... Samé zlé pocity a celkom intenzívne. No ak mal tento film nejakú pointu, hlbokú myšlienku, alebo ak chcel na niečo poukázať mňa to obišlo. Musím hodnotiť len podľa toho ako som sa (ne)nudil. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pochmurný art horor, který bohužel zabíjí občasná monotónnost a motání se v kruhu. Takové už ale art filmy bývají a v rámci žánru musím hodnotit rozhodně nahoru. 70 % za bezútěšnou atmosféru na samotě u lesa. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi podivná záležitosť,takmer bez dialógov a aj hudby je tam veľmi málo.Ale vôbec to nevadí,film funguje aj tak dobré.Osamelý starý muž žijúci v horách v starom domčeku,ťaživá jesenná atmosféra bez slnečných lúčov,zatiahnutá obloha.Divný je pohľad na starého muža,ktorý jedno jesenné ráno pobehuje po lese len v spodnom prádle s hrnčekom v jednej ruke a s detskou gumenou hračkou v druhe ruke,asi hľadá svojho kocúra.No stane sa svedkom vraždy dieťaťa.Ale divák má problém,lebo nevie či to bola naozaj vražda,alebo či starý muž nezošalel,alebo je to len halucinácia.Film je absolútne nepredvídateľný,divák si musí urobiť svoj vlastný názor.Koniec filmu je už ale horrorový a s takým zakončením,že by má to ani vo sne nenapadlo.Film má len cca 70 minut,takže to prejde ako voda.Výborný filmový zážitok a celkom ojedinelý.Takéto filmy sa točia veľmi málo. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý experiment, který se, troufám si říct, Pettymu povedl na jedničku. Petty postavil SOFT FOR DIGGING hlavně na ultra pochmurné atmosféře podzimu a zimy někde v blízkosti listantých lesů. Asi za největší zvláštnost filmu se dá považovat to, že je skoro celý němý. Mě osobně ale nejvíc překvapil a nadchl výběr hlavního hrdiny - řekněmě tak 65. letý děda!! To tu snad opravdu ještě nebylo a musím říct, že hodně dlouho sem žadnému chlapovi v horroru nefandil tak jako jemu. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Překlad názvu filmu by mohl být něco jako "Měkká půda", což by jeho podstatu ve filnále i docela vystihovalo. Bohužel mě tento artový počin nejen nezaujal, ale i příšerně nudil. Ani nevím, za co dávám dvě hvězdičky - možná za jakous takous atmosféru vytvořenou červeným županem v šedém lese nebo za mile vypadajícího dědu, ale to je všechno, čím mě to zaujalo v tom lepším slovasmyslu. Na druhou stranu, hrozně mě otrávila zvuková stránka filmu, přišla mi nezvládnutá, nedotažená a laciná. Uondané dlouhé scény, opakující se záběry, zbytečné natahování neexistujícího děje... Nuda, nuda, NUDA! A vlastně co dvě hvězdičky, jedna bude úplně stačit! 20% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Art horor prakticky beze slov líčí pátrání staršího člověka po vrahovi dívky. Nakonec má vidění vraha. ()

Buraking 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý snímek, ve kterém se prakticky vůbec nemluví a divák si musí všechny souvislosti ujasňovat sám. Výběr osoby v hlavní roli byl přímo geniální. ()

Reklama

Reklama