Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1942 chystal maršál Rommel svůj nejdrtivější útok proti britským jednotkám v Severní Africe. Naplánoval proto operaci Kondor, jejímž cílem byl výsadek německého agenta Johna Epplera a radisty v Káhiře. Oba muži se také po dramatické cestě Saharou dostali do Asuánu, odkud se jim podařilo proklouznout na místo určení. Rommel si od této akce sliboval získání obranných plánů Tobruku, které by mu usnadnilo vpád do Egypta. Britské rozvědce se ovšem podařilo zachytit odesílané radiogramy a rozluštit německý kód. A agent John Eppler po zatčení s hrůzou odhalil, že se stal bezděčným vykonavatelem klamného manévru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Protože to v r.1959 nafilmovali Němci, tak to má hlavu a patu, ale není to po pravdě válečný film, ale spíše špionážní příběh na základě skutečné události za 2. světové války, který se odehrál v Africe pod vedením maďarského grófa Almássyho ovšem na příkaz maršála Erwina Rommela. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rommel volá Káhiru je dost možná solidní film. Pouštěl jsem si cvičně část film v originální německé zvukové stopě a asi by se to i dalo. Jenomže v dnešní podělané době, kdy několik distributorů dabingem zprvní vše, na co se jim podaří schrastit licenci, je obtížné nějaký film viděný s českou stopou vůbec hodnotit. Dostáváme se tak snadno k problému, o kterém tu píše kolega Saccard. Nejenže jsou důstojnící stejní, ale jako dnes už bohužel obvykle zase X dabérů namlouvá 3X herců. Libor Terš nechybí, to si buďte jistí, a zhostil se dvou větších rolí a nějaké té menší štěkovky. Rommel není ani válečný, ale ani moc špionážní film, a pravdu má tak i kolega Chrustyn. ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Tiež sa prikláňam k názoru, že ide skôr o špionážny thriller, ako o vojnový film. Na IMDB je uvedený aj tento žáner. Taktiež ten tank na obale od Řitka video je zavádzajúci, vo filme ho určite neuvidíte a ani žiadne iné bojové scény. No ale pri pozeraní v pôvodnom znení a s prihliadnutím na rok vzniku si myslím, že aj tak ide o to lepšie, čo nám tento známy český distribútor priniesol. Optimálne 7/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v žádném případě není válečným, i přesto, že se odehrává v nelehké době. Nicméně Západoněmci to natočili dobře, hlavně tak, aby nikoho neurazili a tak do docela dobrého námětu zakomponovali věci, které té době byly poplatné a mě vcelku dost naštvali. Nejlepší byla první půlka a příprava na operaci, nejhorší pak druhá půlka, která to celé zkazila, protože se do ní namotala ženská s nějakou pseudoromantikou, která mě v ten danej moment vůbec nezajímala. Casablanca hadr. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi, které mimo jiné popisuje dokument Tajemství války (od r. 1998), epizoda Záhadný Rommel. (Tony-Z)

Reklama

Reklama