Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1988 měla Beth Cappadora všechno, co si žena může od života přát. Práci úspěšné fotografky, která ji bavila, hezký dům, spokojené manželství s restauratérem Patem a tři děti – nerudného sedmiletého Vincenta, rozesmátého tříletého Bena a malinkou Kerry. Jenže pak se s dětmi vydá do Chicaga na sraz střední školy, a když je na okamžik nechá v přeplněné hotelové hale, aby se mohla zapsat, Ben zmizí. Policie se pustí do rozsáhlého pátrání, zapojí se televize a tisk, veškeré snahy jsou však marné. Po chlapci se nenajde ani stopa. Beth se nedokáže se ztrátou smířit a po návratu domů se zhroutí a propadne do hluboké deprese. Trvá devět let, než se rodina z tragické ztráty alespoň trochu vzpamatuje. Beth s rodinou opustí Madison ve Wisconsinu a přestěhuje se do Chicaga. Pat se chystá s otcem otevřít restauraci, Beth znovu začne pracovat. Když už se zdá, že se dokázala se ztrátou vyrovnat, zazvoní u dveří kluk ze sousedství a nabídne se, že poseká trávník. Představí se jako Sam, šokovaná Beth je však přesvědčena, že vidí ztraceného Bena. (TV Nova)

(více)

Recenze (62)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poměrně dramatická jízda, která pojednává o krásách a úžasnostech rodičovství. Konkrétně potom o jednom uneseném dítěti, které se tedy mělo výrazně lépe než ostatní unesené děti, ale ve výsledku si rodiče prošli srovnatelným peklem. Michelle Pfeiffer zde byla úžasňoučká. Co se týče luxusního vzhledu, tak i důvěryhodnosti jejího vžití se do role. Opravdu nešťastnou (krásnou) maminku připomínala. Ostatní herci a herečky také fajn, a to včetně dětských rolí. S výjimkou Whoopi Goldberg, která mi do role černé, lesbické detektivky prostě nesedla. Když byl unesený chlapec malý a neunesený, tak býval roztomilý, takže úvodní část je super. Když se poté vrátila jeho odrostlejší forma, tak byl roztomilý méně, takže to člověk už tolik neprožíval. Tedy minimálně já to takhle vnímal. Celé je to v podstatě o zoufalých pokusech vyrovnat se s nevyrovnatelným. Konec je takový rozpačitý a poměrně slaboučký. Jinak bych po té 4. hvězde určitě sáhl. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybral uživatel fimler. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodinu Cappadorových postihne velké neštěstí - jejich tříletý syn Ben jednoho dne při zmatku při ubytovávání v hotelu zmizí. Ze začátku si všichni myslí, že se jenom někde zatoulal, ale když i po několika dnech po něm není ani vidu ani slechu, začínají se obávat nejhoršího. Jen to, že budou držet jako rodina pohromadě jim pomůže tuto tragédii jakžtakž přežít. Ale po devíti letech se u jejich domu objeví asi dvanáctiletý klučina s nabídkou posekání trávníku, a Beth (Michelle Pfeiffer) si je naprosto jistá, že jde o jejího ztraceného syna ... Film se dá velmi snadno rozdělit na dvě části (z nichž každá by si zasloužila samostatný film). I. Zmizelý syn - zde vládne skvělá Michelle Pfeifferová, která zdeptanou a psychicky vyčerpanou matku zahrála dokonale zvládla. Všechny ostatní úplně vymazala z obrazovky. II. Návrat - tahle část vyvolává možná více otázek, než ta první. Co by asi člověk dělal na místě oné rodiny. Je lepší když syna vychovává jeho "pravá" rodina, i když jej spoustu let neviděla nebo člověk, který se o něj od malička staral? Docela mě ale zklamala Whoopi Goldberg - teda ne přímo ona, ale její postava - černošské lesbické policistky (vůbec jsem nechápal proč zde o její sexuální orientaci měla být řeč ... )... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování příběhu pro mě není v tomto případě až tak podstatné (prostě průměr). Příběh jako takový je poměrně jednoduchý, avšak mě se dotýká. Ztráta malého dítěte je velmi bolestná, ale manželský život po několik let mezi nevyřčenými výtkami je peklo. Nález syna o několik let později je pro rodinu velkou nadějí doprovázenou iluzí, že teď bude najednou všechno v pořádku. Jenže synek nezažíval pekelná muka uneseného dítěte, ale žil s člověkem, který věřil tomu, že je jeho adoptivním otcem a dával mu veškerou životní lásku. Takže návrat syna k biologické rodině není řešením, ale pouze začátkem přemýšlení o morálních hodnotách. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zdařilý film pro všechny empatiky, kteří mají děti, nebo někoho v životě ztratili. Reálné postavy lehce zvýrazněné hereckou dramatizací, prožívají, a snaží se zvládat, situace, která nemají jednoduchá aní správná řešení. Nejvýraznější postavou přitom kupodivu není matka Michelle Pfeifferové, ale starší syn Vincent (Cory Buck / Jonathan Jackson). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazený televizní film s bolestnou tématikou ztráty dítěte. Děj se prakticky zabývá pouze snahou rodiny vyrovnat se s obtížnou, tragickou situací, kdy po zmizení tříletého syna nemají ponětí, co se s ním stalo, zda je vůbec ještě naživu. Pátrání a policejní vyšetřování je na vedlejší koleji, tady jsou v hlavní roli nalomené vztahy a především utrpení matky, která se za vše cítí odpovědná. Objektivně je tohle slzodojné drama lehce nadprůměrné, ale zvláště za krásnou Michelle Pfeiffer mám chuť přihodit i čtvrtou hvězdičku... odolám. 67% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Poté, co se Pat (Treat Williams) a Beth (Michelle Pfeiffer) pohádali (po Benově ztracení), se chce Pat projet. Mladý Vincent (Cory Buck) si k němu přisedne do auta, aby se pokusil svého otce uklidnit. V rukou si hraje s kazetou, která byla soundtrackem filmu Pomáda 2 (1982), kde si zahrála Michelle Pfeiffer. (TheRay97)
  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Foxborough (Massachusetts, USA) a Madisone (Wisconsin, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama