Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do města ovládaného místním bossem (Lo Lieh) přijíždí herci čínské opery, v čele se dvěma sourozenci. Boss pozve sourozence do svého domu, za prvé, aby se přesvědčil o vynikajících schopnostech bratra (Lau Kar Leung) a za druhé, aby z hezké sestry (Kara Hui) udělal svou konkubínu. Po zinscenovaném obvinění ze znásilnění bossovy manželky se musí bratr podvolit trestu. Pohůnci bohatého muže mu zchromí ruce a sestra zůstane v domě hlavního padoucha jako konkubína.

Chromý muž se živí jako pouliční herec, který má jen svou opičku a mladého přítele (Ho Hsiao), který se ho snaží chránit před tlupou výběrčích výpalného. Po sérii konfliktů se mladík rozhodne donutit mistra, aby ho naučil svůj monkey styl kung fu. Cítí potřebu pomstít se nejen výběrčím výpalného, ale i bohatému bossovi, který jeho mistrovi zničil život.

Choreografická perla klanu Lau je dlouhodobě jedním z nejlépe hodnocených kung fu filmů zlatého období Shaw Brothers. (miklaras)

(více)

Recenze (22)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zážitek z produkce klanu Lau. Lau Kar Leung každým pohybem dokazuje, že je synem mistra Hung Gar a že umí naprosto neuvěřitelné věci. Hlavní roli tohoto filmu ale hraje Hsiao Ho, který tu zatím není uvedený a je to jeho nejlepší film. Jeho opičák je fenomenální a člověka trochu mrazí nejen z toho, když si uvědomí, co vydrží lidské tělo, ale i z toho, jak se Hsiao dokonale proměnil ve zviřátko. Je to vážně choreografická perlička a navíc i když je děj předvídatelný, není jako podle šablony a člověk má tendence fandit hlavním protagonistům. Lau Kar Leungovy rozmlácené ruce mě dostaly. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

kung-fu mazec ze staré školy, který spolu se známějším Drunken Masterem patří k absolutní špičce žánru - choreografie je naprosto dokonalá, skoro bych řekl neuvěřitelná, protože to co zde předvádí hlavní protagonisté je opravdu na hranici ohebnosti a mrštnosti lidského těla. Musim okoukat nějaké tréningové metody a stát se podobnym zabijákem - monkey style rulezz!:) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně velmi kvalitní kung-fu akce, která v současnosti těžko hledá konkurenci. Jackie Chan a jeho Drunken master je pouze slabý odvar. Přesto nemohu dát lepší hodnocení, protože většina HK produkce té doby je plus mínus stejná a tohle je snad 20cátý film podobného ražení (komediálně laděná akce, která chvílemi ztrácí na smyslu a chce pouze rozesmát, což mi moc nestačí). Tím mizí napětí i příběh a divák stále sleduje již opakovaná schémata. Na druhou stranu je mi to líto, protože ve své době určitě dobrá myšlenka podpořená kvalitní akcí a dobrými (a známými) hereckými tvářemi. Milovníci žánru ať si minimálně 1* přičtou. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Vtipný kung-fu snímek oplývající podařenou choreografií soubojů, které mnohdy přecházejí až do stylu grotesky a to včetně stylově podobné hudby. Líbily se mi také názvy jednotlivých technik (opilý had leze s díry), jenom to bylo přece jen moc roztahané, mít to tak o 10 - 15 minut méně, bylo by to za plný počet. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Opičí styl kung-fu mě bohužel až tak nenadchl, přišlo mi, že se tu příliš křečovitě snaží zakomponovat do soubojů co nejvíce (rádoby) komických prvků. Ani tréningové pasáže mě moc nezaujaly, navíc je stopáž filmu poněkud přemrštěná a je tu řada zbytečných scén bez kung-fu. Prvních zhruba 20 minut jsem se celkem bavil, pak už to bylo slabší. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Režisér snímku Liu Chia Liang (Lau Kar Leung) ve filmu ztvárnil mistra stylu opičí kung-fu nebo též opičí pěst. Rovněž se podílel i na choreografii bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama