Reklama

Reklama

VOD (1)

V květnu 1991 Johnny Carson oznámil, že odchází do důchodu a tím absolutně otřásl televizním světem. Následující dva roky řešila všechna americká média i veřejnost, kdo bude další hvězdou nejslavnější americké show "The Tonight Show." Tento film popisuje jednu z nejvíce bouřlivých kapitol v televizní historii. Dne 23. května 1991 Johnny Carson, nesporný král noční show, otřásl televizním světem – oznámil totž, že za rok odchází do důchodu. Následovala šílená honba za perfektním moderátorem, který by Carsona nahradil. Dva roky řešila všechna americká média i veřejnost, kdo bude další hvězdou nejslavnější americké show "The Tonight Show." Toto je příběh ze zákulisí bez jakýchkoli tabu, jenž vypráví o soupeření Davida Lettermana a Jaye Lena. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

fishki 

všechny recenze uživatele

Uau, skutočne uau! Takto skvelo už som sa dlho necítil po filme. Kde začať...keď sa u nás doma v 93om formovali nové republiky a my sme začínali objavovať čo to je západná televízia, v USA boli naplno rozbehnuté late night shows, za ktoré obdržali ich protagonisti milióny (už v tej dobe!). Pre mňa, ako človeka, ktorý vyrastal na Lenovi, O'Brianovi, Lettermanovi a ostatných a dodnes ich žerie, je film zhmotneným snom. 90 minút nahusto natlačených zákulisných ťahov a informácií, aby boli čo najzrozumiteľnejšie podané. Ten film má takú hustotu, že som si ho chcel po skončení pozrieť ešte raz, lebo nech dáva divák akýkoľvek pozor, všetko sa vstrebať nedá. Ide však o veľmi špecifickú tému a človeku, ktorý nesleduje dianie okolo late night shows bude zvláštne, ako dôležité je začínať svoju show o 11:45 miesto 11:30 a kde len o päť minútové posuny padajú hlavy vo veľkých korporáciach a hosti odchádzajú zo svojich show a štúdiám miznú milióny dolárov. Betty Thomas si ma získala už komédiou o Hawardovi Sternovi, ale len tu ma utvrdila, že látke skutočne rozumie a vie rozbehnúť na place taký kolotoč, že je niekedy ťažké držať s hercami tempo. Herecky nemám čo vytknúť. Chlapci stvárňujúci Jaya a Davida si urobili poctivo domáce úlohy, napozerali si ich show a perfektne sa do nich vžili. Veľké plus patrí Kathy Bates, ktorá tiež chytila svoju príležitosť za pačesy a nechala tam dušu. Úprimne jeden z najlepších filmov, aké som kedy videl. ()

Hon2ar 

všechny recenze uživatele

Velmi věrné zachycení toho, co se děje v americkém televizním byznysu. Souboj o diváka se navíc udál podle skutečných událostí, které není na škodu si připomenout. David i Jay jsou zdě věrní svým předlohám. Historie nám poté nabídla i námět na sequel. Rád bych se dožil i příběhu Jaye a Conana. ()

Galerie (2)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama