Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Ukazoval na rozdíly zajatců. Jak zacházeli Němci s Rusy a jak s Američany. Germanská rasa k sobě má blíže, anebo už Němci předpokládali a priori, že teda ty Amíky budou velmi brzo potřebovat, neboť válku měli "pros..nou" (Pardon !) A Rusů se báli jako čert kříže. Věděli proč. Za ta svinstva a zvěrstva, která v Rusku napáchali na bezbranných lidech. Když film vidíte jenom jednou, tak vám unikne spoustu věcí z dialogu. Musíte znát dobře válečné dějiny, abyste filmu uvěřili a hlavně, abyste si vychutnali skvělé dialogy mezi Colinem Farrellem a německým plukovníkem velitelem tábora. Báječný film i bez střílení a bojových akcí. A závěr ? To víte, že jej nechtěl odstřelit ! Plukovník plukovníka ! Ale pohrozil tím ve vzteku a ztratil by před vojskem tvář kdyby to pak neudělal. To jsou, bohužel, zákony války. Schválně nepíšu kdo koho, abych úplně nevyzradila pointu tohoto filmu. ()

Reklama

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Námět nebyl nezajímavý, ale zpracování mě ničím nenadchlo. Prostě v tom filmu nebylo nic, co by mě donutilo se na něj podívat ještě jednou. Jinak herecky nijak nezajímavý, zvláště Colin Farrell. Ale jak sem napsal, tomu filmu chybí náboj, který by diváka zarazil do sedačky a až do titulků nepustil. Škoda. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Válečným filmům nefandím a bez mučení přiznávám, že Hartovu válku jsem si pustila z čistě ženského důvodu: chtěla jsem se kouknout na pěkný chlapy:) Tento film ale může nabídnout mnohem víc než Bruceovy ostře řezané rysy a Colinovy hluboké hnědé oči. Příběh je zajímavý a celkem originální, chybí klasické rozdělení Američani - hodní, Němci - oškliví a možná budete mít občas problém rozhodnout se, zda je vám sympatičtější plukovník americký nebo německý. Trošku mě ale zklamal závěr. Je sice bezesporu vznešený a dojemný a nechybělo mnoho, abych sahala po kapesníku, ale kdyby Bruce pro jednou přenechal roli největšího hrdiny někomu jinému, bylo by to lepší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný zážitek ze sledování dobře napsaného i zahraného filmu mi zničil (prakticky po všech stránkách) nezvládnutý konec. Tohle muselo vypadat pitomě už na papíře! Ale to nic nemění na faktu, že Colin Farrell, Marcel Iures i Bruce Willis předvedli docela solidní výkony, celek byl dobře natočený a titulky plné českých jmen. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)

Reklama

Reklama