Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zloduši ve stylu Jamese Bonda jsou možná až přehnané a monotónní kreatury, výraznější děj to nemá, ale na druhou stranu cartoonovské gagy či nějaký ten soulový zpěv při akci mi nevadí - naopak, má to styl. Satira není top notch, ale dostatečně přijatelně inteligentní a tím pádem silná stránka filmu. Hvězda Bruce Willise v raných letech a ve formě. Dokážu pochopit, co od toho diváci čekali a proč to byla taková finanční katastrofa, ale za mě palce nahoru. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedá část paměti vymazat, podobně jako třeba část harddisku. Tenhle film by byl mezi prvními adepty na vymazání, protože si opravdu vroucně přeji zapomenout, že jsem to kdy viděl. A zároveň bych si následně paměť zablokoval proti ukládání podobných nepotřebných dat, neboť to přesně Hudson Hawk je. Nepotřebná data. Andie MacDowell skoro miluju, ale když jsem ji tady viděl, respektive slyšel pištět jako delfína, chtěl jsem vzít harpunu a ačkoliv ji mám rád (a delfíny taky), nemilosrdně jí proklát srdce. A stejné choutky jsem měl i s ostatními "herci". Ani Bruce Willis by neušel. Ta hvězdička je jen za scénku s Monou Lisou. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Legendárny prepadák, ktorý nieje až tak zlým filmom ako sa o ňom hovorí. Má tú smolu, že Willis ako tvorca námetu, na písanie talent nemá a snažil sa do filmu natrepať všetko čo sa dalo a tým sa začal film rozpadávať. Podobne aj herecké prejavy niektorých hercov siahajú až do trápnosti ( Sandra Bernhard ). Výsledok však stojí za sledovanie a má aj niekoľko osviežujúcich momentov, je ich však málo. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

10.10.2010 ~ Enyklopedická ukázka toho, že i velcí herci mají své hodně slabé dny. V tomhle filmu se sešlo několik skvělých herců, několik herců a pár imbecilů, vedených scénáristou v závěsu s režisérem. Vznikla tak neskutečná slátanina, která si o štítek Blbost vyloženě říká. Ve skutečnosti je to sračka. ~ Zcela a vše vystihujícím podtitulem by tak mohlo být něco ála "Nejdebilnější trapárna Bruce Willise". Bruce je tady znám jako legendární elegantní lupič akrobat Hudson Hawk, byl zatčen, něco si odseděl a teď se vrací na svobodu a má v plánu žít v klidu. Lusk lusk prsty a už v tom zase jede, jde uloupit sošku koně, která v sobě něco skrývá. To Hudson zatím neví, zjistí to až v průběhu dalších loupeží a zjistí také ďábelský plán excentrické dvojice boháčů. Hudsonovi pomáhá jeho parťák a Andie MacDowell, která pořádně ani nevím, jakou roli tady hraje, kromě toho, že se do někoho musí Hudson zakoukat. A to je všechno, hlubší popis si tohle nezaslouží. ~ Celý film, naprosto celý, je doslova prošpikován vším od trapného po mega trapné, pitomé, hloupé, ubohé a znovu zpět trapné. Gagy trapné, postavy úděsné a pitomé, tak neskutečně přehrávané, bohužel nevtipně) a napsané až za hranici vkusu dokonce snad i americké komedie. Ne, nejsou tu oblíbené fekální a sexistické vtipy, jsou tu jen ty trapné a nefunkční. Postavy jsou buďto švihák Hundson, Andie jako s prominutím "kráska" co piští jak delfín, parta vylízaných zločineckých debilů a všehoschopná dvojice imbecil a vyřvaná kráva. k tomuhle se nedá mluvit/psát slušně. Bohužel jsem to viděl v českém dabingu a ano, věřím, že díky němu je film o něco horší, dabing ovšem nijak neovlivní příběh, jeho spád a nulové nápady. Andie jsem za herečku nikdy nijak nepovažoval, pamatuji si jí buďto z podobných hovadin a nebo z ulítlích amerických komedií, ale že se do něčeho takového nechal navést Bruce, mě šokuje. Zřejmě měl už za sebou několik dobrých filmů a tak, aby mu nezevšedněly, musel vzít i takovýto póvl-podnik. Hrůza, hrůza, hrůza. Chcípni, Hudsone, a už nevstávej! ~ PS: Zaslouženě si tahle sračka v '91 vysloužila tři Zlaté maliny: za nejhorší film, scénář a režii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších omylov vo Willisovej kariére a dokonca aj v tej MacDowellovej. Takže radšej ruky preč. Milovníci ranných 90tych rokov a VHS kultúry to už ale aj tak omylom videli, lenže aspoň vedia, že sa k tomu netreba vracať a televízne reprízy (ktorých je prekvapivo celkom dosť) ignorovať. Ale ako pozerám, pre mnohých má tento film svojské kúzlo. Ja to s ním už radšej nikdy nerisknem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní i skladba „The Power“ od Snapa. Součástí soundtracku však není. (Terva)
  • Snímek byl nominován na celkem 6 Zlatých malin. Odnesl si nakonec ceny pro nejhorší režii, nejhorší scénář a nejhorší kameru. (Terva)
  • Annu Baragli mala pôvodne hrať Isabella Rossellini, avšak kvôli problémom s chrbtom musela po niekoľkých dňoch natáčania projekt opustiť a prenechať tak miesto Andie MacDowell. (misterz)

Reklama

Reklama