Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Po včerejším dalším shlédnutí musím přehodnotit na plný počet, protože tahle komediální jízda zraje jako víno a nebo je to tím že stárnu já? :-)) S tímhle filmem se to opravdu má tak, že když jsem ho v devadesátých letech viděl poprvé tak třeba narozdíl od posledního skauta mě neskutečně nudil, ale postupem času mě uchvátil právě ten osobitý humor, kterým je Hudson Hawk prošpikovaný skrz na skrz ať už jsou to gagy, postavy a nebo samoná dějová linka ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Vyloupení aukční síně - moc pěkné. Vyloupení Vatikánu - moc pěkné.Humor někdy až moc praštěný. Vše by šlo až do chvíle,kdy se objeví Mayflowerovi (kombinace trapnosti a úchylnosti se špetkou debility) a agenti MtvIA (hodně nepovedená parodie na CIA). Největším zklamáním byl pro mě James Coburn, kterého jsem měl moc rád a dost dobře jsem nepochopil, proč vzal zrovna tuhle roli. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbost, ale obsahuje hromadu vtipných scén - taková hodně odlehčená zábava..sice to nebylo natolik dobrý, že bych vyloženě toužila se na to podívat znovu, ale vyloženě ztráta času to taky nebyla, tudíž dávám pěkné tři hvězdičky:-) A to závěrečný cappuccino jsem Hawkovi opravdu přála:-D ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude asi velká hovadina, věděl jsem, že se jedná o film, který prodělal nejvíc peněz v historii (cca 57 milionů dolarů), a věděl jsem také, že Willis v ryze komediálních rolích umí pořádně přestřelit. Přesto všechno jsem se ale na Hudson Hawk hodně těšil- bláznivá parodie se známými tvářemi mi totiž vždycky přijde k chuti. No a výsledek je opravdu nepředstavitelný. Děj je stupidní do takové míry, že akční perly s Chuckem Norrisem by se mohly promítat na filmové akademii, pitvořící se herci zesměšňují sami sebe a na opravdu povedený fór se scénárista hodně zapotí. Jenže film neskutečným způsobem táhne právě Bruce Willis, jehož ironický úšklebek je prostě neodolatelný a svou roli si užívá tak viditelně, až mu ji nakonec uvěříme. Navíc se pořád něco děje, příběh má ohromný spád a v druhé půlce už jen srší šílenými gagy, mezi nimiž se naštěstí najde i pár nezapomenutelných. No a akční závěr nasadil celé taškařici takovou korunu, že ty 2* bych si snad nadosmrti vyčítal, i když by asi byly úplně zasloužené. 55% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)
  • Ve filmu zazní i skladba „The Power“ od Snapa. Součástí soundtracku však není. (Terva)
  • Štáb při natáčení procestoval mnoho zemí Evropy, kde leckdy neměl předem domluvené ubytování ani technické zázemí a mnoho jeho členů bylo podle odborových regulí placeno za nicnedělání. (Coldrex)

Reklama

Reklama