Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s názorem, že to byl pro Bruce krok vedle. Minimálně z toho hlediska, že Bruce je v tomhle filmu pořád ten nejvýraznější a nejlepší článek, zbytek jsou jen přicmrndávači, což platí hlavně pro Gerea. Docela by mě zajímalo, kdyby se hlasovalo, kdo komu fandil, jak moc by to Gere projel. Ale holt vedle superchladnýho a superkrutýho Willise, co si barví vlasí, balí chlapy, vraždí Jacka Blacka a stříká po autech nervovej plyn (?), by zapadl i lepší herec, to je taky pravda. Jinak se mi líbila hodně hudba (Massive Attack, ha ha) a je to celkem napínavý, ale hlavně je to zábavný. Ovšem jen pokud je v záběru Bruce. Z akčních filmů s ním nadprůměr, ale jeho pecek to určitě nedosahuje. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller po celou svou délku spíš jen něco naznačuje a láká, ale nic zásadního z něho nevypadne. Do šedi průměru a nevyváženosti ho tahá hlavně mizerná scénáristická invence i průměrný Michael Caton-Jones (Rob Roy, Hodina pravdy, Základní instinkt 2). Potěší snad jen některé převleky, překvapí (a to nemile) nevýrazné duo Willis – Gere. Skrz naskrz průměrné vyprávění.. škoda!! ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když nevíte, co s Jackem Blackem, nacpěte ho do akčního filmu. Šakal není špatný snímek, ale bohužel je spíš o Richardovi Gereovi, než o Bruci Willisovi a to je asi největší mínus jinak svižného akčního snímku. Není na škodu si jedno deštivé odpoledne zalést se starším filmem a vychutnat si jeho perforaci. Šakal je pro to ideální. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi dlouhou dobu unikal a možná proto jsem od něj očekával víc, než jsem dostal. Žádná dechberoucí scéna, atmosférou se snímek obalil až ke konci, Bruce Willis byl ještě v pořádku, ale vůbec mi neseděl Richard Geere v roli irského teroristy. Jack Black dopadnul, jak jsem očekával od první chvíle, co otevřel hubu. Stopáž zbytečně natahována, film je občas i nudný. 50% 60 miliónů dolarů(rozpočet)/159 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z dvoch novodobých dvojičiek z roku '97 mám o trošku radšej 'The Assignment' s Aidanom Quinnom, ale keďže toto bolo moje prvé stretnutie so Šakalom (to som ešte zahanbene nevidel klasiku z roku '73), je mi aj tento film milý. Navyše s obsadením, nad ktorým doteraz mlsám. Takže pokiaľ chcem odpychologizovaný čistokrvný thriller s akčnou nádielkou, tak toto je určite jedna z alternatív. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 54,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 159,3 mil. (NIRO)
  • Hlavný hrdina Declan Mulqueen (Richard Gere) sa vo filme objaví až v 23. minúte. (ČSFD)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama