Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

klerik 

všechny recenze uživatele

Každý nájomný vrah by chcel, aby ho stvárnil Bruve Willis, ale Carlos má v hrobe už určite morskú chorobu od toľkého otáčania. Prototyp Usámu bin Ladina je nešikovný sympaťák(!), ktorý zabíja guľometom. och, Bruce prečo. A to finále v metre, a ten Gere... Čo by na to asi povedal Šakal/Carlos? "Aspoň, že v tých okuliaroch vyzerám cool"... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nedobrý pokus o "pseudopolitický" thriller, který evokuje slavný Den pro šakala, ale skutečně pouze názvem. Děj je totiž děravý jak ementál, logika zápletky veškerá žádná, pokus obohatit hlavní dějovou rovinu o motiv osobního boje Šakala s ex-ostřelovačem IRA (teď na straně dobra) vyznívá stejně přihlouple a nevěrohodně jako snaha udělat ze Šakala napínavý thriller. To důležité – propracovanost a promyšlenost – v tomhle snímku kolabuje. Willis je naprosto nevýrazný, hraje svým univerzálně sterilním způsobem "jeden xicht stačí", Gere je sice sympaťák, ale takhle miloučký terorista... no promiňte... Ostatní postavy jsou taková chodící mluvící schémátka, nejvíce pak typický černošský klaďas Sidney Poitiera. Konec namísto dramatu nabídne jen hrst plnou nudy. Chcete-li opravdového démonického Šakala, chtějte Edwarda Foxe. Willis je laciný panák bez špetky charismatu lovící šelmy. Takový vrčící pudlík. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Sakala z roku 1973 som nevidel, takze nemozem porovnavat, ale aj po niekolkorocnom zopakovani filmu sa mi tento thriller stale pozdava a je to stale skvela napinava zabava. Bruce Willis si zaporaka zahral s chutou asi podobne tak, ako aj Tom Cruise vo filme COLLATERAL (2004). Aj napriek tomu, ze v prvej polovici filmu sa toho vela neudeje okrem zaujimaveho sledovania Sakala v podani Brucea Willisa a jeho chameleonskych predstaveniach roznych fiktivnych postav (to mi pripomenulo Vala Kilmera vo filme SVATY (1997), len aby sa dostal k svojmu cielu a pritom ho nikto nenacapal, ma film bavil pocas celeho filmu a nenasiel som tam takmer ziadne nudne chvilky. Prekvapuca bola aj uloha trestanca Richarda Gereho, ktory mal pomahat agentom pri chytani Sakala, pricom prave on bol zo vsetkych najinteligentnejsi a kludne sa aj z neho mohol stat agent, aby hladal dalsich zabijakov :-) K piatej* hviezdicke chybalo naozaj malo... 15.10.2010 ______ Bruce Willis - (Šakal) +++ Richard Gere - (Declan Mulqueen) +++ Sidney Poitier - (FBI agent Carter Preston) +++ Diane Venora - (Majorka Valentína Koslová) +++ J.K. Simmons - (FBI Agent T.I. Witherspoon) +++ Jack Black - (Ian Lamont) +++ Tess Harper - (Prvá dáma) +++ Produkcia: Michael Caton-Jones, Mark Gordon +++ Hudba: Carter Burwell +++ Nemecka Cinema - 75% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný thriller s výbornými hercami, ktorý si môžem púšťať vždy dokola. Už ani nepočítam koľkokrát som ho videl. Pre mňa zďaleka najlepší Catonov film. V najbližšom čase si chcem pozrieť starší Deň Šakala a už som mimoriadne natešený hlavne vďaka tomuto remaku. A väčšina tvrdí, že pôvodný film je ešte lepší ako toto. Už sa neviem dočkať... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Příběh je šablonovitý a předvídatelný, tudíž nemůže dost dobře fungovat jako thriller. Tatáž šablonovitost bohužel platí i o obou hlavních postavách. Nedá se říct, že by to bylo natočené úplně špatně, jen to nepřináší nic nového. Pokud jste nikdy předtím neviděli thriller o teroristech, přičtěte si hvězdičku. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Po natočení filmu si Bruce Willis (Šakal) a Richard Gere (Declan Mulqueen) slíbili, že spolu už nikdy nebudou spolupracovat na žádném filmu. (fannah)
  • Během finální honičky v metru se Declan (Richard Gere) vyhne metru z protější strany tak, že přeleze do druhého pruhu. Střílí na Šakala (Bruce Willis) a metro dlouho, velice dlouho přejíždí. Když se blíží jedno i z druhého směru, hbitě přeskočí ke značce, za kterou se chytne a přejezdy obou vlaků tam přečká. Jenže oba vlaky ho posledními vagóny v závěru minou prakticky totožně, což by znamenalo, že z jedné strany jela minimálně dvakrát nebo i víckrát delší souprava. (Ozzy88)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama