Reklama

Reklama

Můj soused zabiják

  • USA The Whole Nine Yards (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nicholas Oseransky je zubařem v kanadském Quebecu, kde žije se svou manželkou Sophií a tchýní a má se co ohánět protože musí splácet dluhy po bývalém společníkovi a zároveň tchánovi. Obě ženy ho svorně nenávidí a dělají mu ze života peklo. Nicholas se však kvůli dluhům ani nemůže rozvést. Nicholasova asistentka ho varuje, že jeho manželka si přeje jeho smrt kvůli vysoké životní pojistce, kterou uzavřel. Jednoho dne se do sousedství přistěhuje nový obyvatel a Nicholas ho jde přivítat. Během chvilky si uvědomí, že toho muže zná. Je to proslulý nájemný vrah Jimmy Tudeski, který byl propuštěn z vězení po vraždě mafiána Lazlo Gogolaka a jeho mužů. Je jisté, že tady se skrývá před pomstou Gogolakova syna. Nicholase, kterému se říká Oz, zachvátí panika a doma se svěří manželce. Chce se hned odstěhovat, ale Sophie dostává nápad. Přeje si, aby Oz odjel do Chicaga za Janni Gogolakem a pověděl mu, kde Jimmyho hledat.. Oz z toho nemá dobrý pocit, ale rád by se nového souseda zbavil. Aniž by kohokoli kontaktoval, v hotelovém pokoji už na něj čeká Gogolakův muž Frankie, aby ho dovedl ke svému šéfovi. Zde se setkává i s Jimmyho krásnou ženou Cynthií. Janni už nehodlá Oze ztratit z dohledu a tak Frankie pojede do Kanada s ním. Později v hotelu se Oz rozhodne povědět Jimmymu pravdu a raději mu volá, aby byl na Gogolaka připravený. Nechce, aby někdo zemřel. Později ho v hotelu navštíví ještě Cynthia, aby se ujistila, že Oz skutečně ví, kde se Jimmy ukrývá a poví mu o deseti milionech, které zanechal starý Gogolak, a které mohou být vyzvednuty pouze v trojici Janni, Jimmy a Cynthia. A nebo místo některého z nich musí doručit úmrtní list. Je jisté, že Gogolak chce zabít Jimmyho i Cynthii a získat peníze jen pro sebe. Cynthia se považuje za defacto mrtvou ženu. Mezi Ozem a Cynthií to jiskří a nakonec spolu skončí v posteli a Oz rozhodně nechce, aby zemřela. V Kanadě už na Oze čeká Jimmy a je k němu přátelský. Frankie a Jimmy spolupracují a hodlají se zbavit Gogolaka. Když se Oz vrátí do práce, vypráví své asistentce Jill co ho potkalo a Jill trvá na tom, že ji musí seznámit s Jimmym. Už dlouho ho obdivuje a chce se stát nájemnou vražedkyní jako on. Její první zakázka měla být vražda Oze. Objednala si ji jeho žena Sophie, ale Jill to nedokázala. Oz je prostě příliš milý. Jimmy Ozovi poví, že ho kontaktovala Sophie a chtěla, aby Jimmy Oze zabil. Jimmy to také odmítl. Ze stejných důvodů jako Jill. Nyní je potřeba připravit se na Gogolaka a Oz chce rozhodně ušetřit Cynthiin život. Dojde k přestřelce, při které je Gogolak a jeho muži zastřeleni. Je zastřelen i policista, kterého si Sophie najala na Ozovu vraždu. Jimmy zuří když se dozví, že Oz spal s jeho ženou, ale Oz dostal nápad jak všechno vyřešit... (TV Prima)

(více)

Recenze (472)

Houdini 

všechny recenze uživatele

Celkově mi na filmu nejvíce vadilo, že není jasné o jaký žánr jde. Mohlo to být vtipné krimi s nádechem parodie, ale místy se to přehnaně snaží o "vtip". Nebo to taky mohla být crazy parodie, ale občas je to příliš vážné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry sice hraje Oscara Oseranskiho, ale je to Chandler a nikdo jiný:) A vůbec to není na škodu, právě naopak. Jeho "rozkošná" ženuška Rosanna Arquette dává vzpomenout na božskou Peggy Bundovou, Bruce Willis hraje odlehčenou verzi svého Šakala (a jde mu to fakt dobře:)) a Amanda Peeteová a Natasha Henstridgeová jsou jednoduše k nakousnutí. Nemůžu se dočkat druhého dílu....... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád drsňáky Bruce Willise a Chandlera Matthew Perryho, pro toho je tento film ideální podívanou. A protože se do výše zmíněné skupiny počítám, berte podle toho i mé celkové hodnocení tohohle filmu... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hraje v tom ten herec z Přátel a taky Bruce Willis a jedna herečka tam ukáže prsa – to jsou fakta. Tohle je taky fakt: Můj soused zabiják není dobrým filmem. 50% Zajímavé komentáře: Oskar, silent cut ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...ale je to skoro 80%. Perry tu převádí podobné kreace jako v Přátelích, což, jak vidím, se líbí nejenom mně. Ovšem některé věci v ději, i když jde o komedii, byly i na mě až moc přitažené za vlasy, píšu teď hlavně o vyjádření náklonností jedněch postav k druhým... Asi to hlavně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $41,3miliónaTržby USA $57,262,492Tržby Celosvetovo $106,371,651/videl v kine: 75%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Docela slabota. Tyhle moderní krimikomedie se podle mě čím dál častěji snaží šokovat nečekanými zvraty. Ale pokud jsou naprosto samoúčelné jako tady, je to na hovno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to takovej malej krásnej milostnej trojúhelník. Vše by mohlo být krásný, kdyby jeden z nich nebyl nájemnej vrah!.... Krimi komedie s trochou romantiky s průměrným, ale pohodovým scénářem. Komické situace vyvolává chaotické chování M. Perryho a suchý hlášky B.Willise. Skvělej je M.C.Duncan (než vyměkne).,,Není důležitý kolik lidí jsem zabil. Důležitý je, jak vycházím s těmi co jsou na živu!“ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Jimmy the Tulp ,2. I Don't Worry About a Thing ,3. A New Neighbor ,4. Moanin' ,5. Did You Say Divorce? ,6. Tenth Avenue Tango ,7. The Gogolak Mansion ,8. Every Tim I Hear That Mello Saxophone ,9. Cynthia With a "C" ,10. Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves) ,11. Yanni on a String ,12. Frankie Figs ,13. The Gang Arrives in Montreal ,14. A Swingin' Barbecue ,15. Oz Gets a Surprise ,16. Say I Do ,17. I Think We'll Be Fine ,18. Phone Tag ,19. Frantic ,20. Sensuous Lady ,21. Scheming on the Boat ,22. Taking a Stand ,23. Discovering the Evidence ,24. The Tgames' Afoot ,25. Sophie Cons Jimmy ,26. The Scientific Method ,27. The Tullp Reprise ,28. They All Laughed , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si starší rest a nebylo to špatné. Trošku trhlý nápad s báječným Willisem, jo to byla doba, kdy ještě uměl hrát a patřil ke špičce. Překvapila mě účast krásných žen a ta nejhezčí se ukáže dokonce nahá za kterou i přihodím tu hvězdu navíc. Slušná oddechovka. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nejde o to, koľkých ľudí som zabil, ale o to, ako vychádzam s tými živými.“ Jonathan Lynn bohužiaľ neprekonal svoju úžasnú komédiu MÔJ BRATRANEC VINNY z roku 1992. Napriek tomu je MÔJ SUSED ZABIJAK celkom vydarenou záležitosťou. Ak zabudnete na otrasnú dvojku a ak si privyknete na svojský mix žánrov, ktorý nie každému musí vyhovovať (sám som s tým mal v niekoľkých konkrétnych scénach problém). Zvláštny dojem vyvoláva i čudné herecké obsadenie - zasa raz úplne rovnaký Matthew Perry, zábavný Bruce Willis, neuveriteľne obsadený Michael Clark Duncan, pôvabná (a hore bez) Amanda Peet, neznesiteľná Rosanna Arquette a slabý Kevin Pollak, proste hybrid výborných, ale aj úplne strašných osobností. Inak relatívne solídna oddychová jazda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od druheho dilu, je tohle spis krimi komedie, nez jen komedie a je to mozna trochu skoda. Kdyz se film nebere vazne je fakt skvelej, ale jakmile se zacne neco dulezityho resit, tak to nudi a je to na prd. Nastesti tehle momentu tu neni moc. Celej film tahnou hlavne vyborne vybrany herci, hlavne skvelej Bruce Willis a jeste lepsi Matthew Perry. Amanda Peet je taky dobra a hezky se tu predvede. Dej je narozdil od druheho dilu jeste celkem inteligentni. Bavil jsem se o fous min nez u druheho dilu, ale presto to je na 4* ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Lehký nadprůměr, to jistě. Ale mrzí mě, že všechen potenciál zápletky servilně ustoupil prezentaci Bruce Willise jako Velké Hvězdy. Že mu všichni ostatní herci z uctivé vzdálenosti dělají křoví, že i režisér bezbranně tančí, jak Willis píská. Jonathan Lynn přitom jindy a jinde prokázal, že je dobrý vypravěč a ctí příběh. Takže škoda, protože tento příběh je napsaný tak, že minimálně tři další postavy (Perry, Pollak a Duncan) jsou té Willisově rozsahem rovnocenné a jejich představitelé toho umějí víc, než jim bylo dovoleno předvést. 60% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela sranda, i aniž by to nějak moc tlačilo na pilu. Kombinace Willisova drsňáctví a Perryho roztěkanosti funguje, k tomu pár pěkně obsazených vedlejších rolí (R. Arquette, Duncan...) a tak akorát zapletená zápletka. Čekal jsem větší bláznivost, je to taková celkem umírněná, povedená krimikomedie. 7/10. ()

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama