Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Terva 

všechny recenze uživatele

Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely totiž v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. CITÁT - Všechno je jen jako, nebojujeme, jen sledujeme......... Velmi povedená kamera. Například její "točivé" záběry okolo 25 minuty jsou nádherné. Ale to není vše, dá se tu najít více krásných kamerových záběrů. Hudba je střízlivá, ale ujde a herecké obsazení se také povedlo. Musíte však film brát s rezervou. Je tu pár sporných událostí. Už jen samotný počátek incidentu, kdy vlastně pilot i navigátor nerespektují nařízení a poruší je. Dále je přehnaná potyčka v masovém hrobě a nejvíce nevěrohodně vypadá průnik zaminovanou továrnou. Konečná pasáž se také neobejde bez velkého štěstí, protože těžko uvěřit, že se nikdo pořádně netrefí. Jako celek je to však nadprůměrná akce, citová záležitost a povedené napětí i překvapení. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Owenovi to ako zostrelenému stíhačovi sekne a v pohode som mu držal palce nech sa z toho pekla dostane. To čo predvádza John Moore je doslova „eye candy“ – nabušená žranica plná extrámne spomalených až zastavených záberov (zostrelenie stíhačky) a ono to čuduj sa svete v tomto ehm vojnovom filme funguje. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

owen wilson zde byl stejně věrohodný jako tugg speedman bena stillera v tropické bouři, a tak jsem se musela nechtěně celý film smát.. dobrá volba? pro tenhle film by byla jediná správná volba obsadit místo gena hackmana stevena seagala a pak bych mohla tenhle film s klidným svědomím poslat tam, kde ani slunce nesvítí.. nechť žije jeníček!:-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson je sympaťák. Veľký herec malých úloh. Väčšinou sa motá pri Benovi Stillerovi alebo poskakuje popri Jackie Chanovi. Sem tam nejaká ďaľšia vedľajšia postavička. Tento krát sa mu však ušla hlavná postava. No nie celkom mu sadla. Americký poručík Chris Brunett, ktorého "Za nepriateľskou líniou" prenasleduje horza rozúrených ozbrojencov. To nie je vhodné pre vyziablého blonďáka Wilsona. Z neho Ramba nikto neurobí. On je skôr komediálny herec ako akčný hrdina. Určite príde ešte jeho čas. ** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady slušných válečných dramat, které jsem viděl už několikrát a prostě nikdy neomrzí. Dodnes mi utkvěla v paměti scéna, kdy Chris Burnett (Owen Wilson) prchá před rojnicí a skončí v masovém hrobu plném hnijících mrtvol vesničanů. Jo zvěrstva se děla nejen na Balkánu, ale tady to v onom období jelo opravdu ve velkém. Některé pasáže jsou sice dost přitažené za vlasy, ale mělo to celkem slušný spád (tempo) Owen byl celkem sympaťák a protivníci správné svině. Jen ten závěr byl už přemrštěný až moc… Gene Hackman tomu pomohl už jen svou přítomností, inu možná se někdy vrhnu i na ty dvě volná pokračování, přestože jsem slyšel, že jsou to už vážně velké sračky…60% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Kamil Kollárik, ktorý vo filme stvárnil mladého chlapca Babica, nosí mikinu s obrázkom albumu od rapera Ice Cube. Názov albumu sa nazýva "War & Peace", čo môže byť odkazom na samotný obsah filmu. (Real Tom Hardy)
  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama