Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V podstate jednoduchý akčný film s tématikou vojny v Juhoslávii a americkej armády. Až na tie dovysvetľujúce flashbacky, ktoré občas pôsobili silene, je to zručne a napínavo nakrútené. Akcia je prehľadná, zápletka s masovými hrobmi dojímavá, Owen Wilson fešný a konflikt vnútri armády o jeho záchranu uspokojivo komplikovaný - čo viac treba nenáročnému vojnovému akčnáku? Solídne remeslo postačí. Keby chceli sprostredkovať niečo náročnejšie, musela by to byť už psychologická dráma - až tak hlboko Behind Enemy Lines nejde :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady slušných válečných dramat, které jsem viděl už několikrát a prostě nikdy neomrzí. Dodnes mi utkvěla v paměti scéna, kdy Chris Burnett (Owen Wilson) prchá před rojnicí a skončí v masovém hrobu plném hnijících mrtvol vesničanů. Jo zvěrstva se děla nejen na Balkánu, ale tady to v onom období jelo opravdu ve velkém. Některé pasáže jsou sice dost přitažené za vlasy, ale mělo to celkem slušný spád (tempo) Owen byl celkem sympaťák a protivníci správné svině. Jen ten závěr byl už přemrštěný až moc… Gene Hackman tomu pomohl už jen svou přítomností, inu možná se někdy vrhnu i na ty dvě volná pokračování, přestože jsem slyšel, že jsou to už vážně velké sračky…60% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Plavovlasý mírostrůjce se širokým úsměvem a mozkem Stephena Hawkinga, vzdělaný v klasické etnologii a geologii a proti němu krvelační Srpové, kteří naštěstí teprve ve čtvrtek slezli ze stromu, neumí se vyjadřovat, vepřové jedí rukama a místo krchova pro své bližní volí kráter po dělostřeleckém granátu. Nad takové zápletky se po tolika letech vysedávání u bedny dokážu povznést a film bych mohl počastovat slušnými třemi rudými hvězdami, přidat komentář ve stylu Američtí homodějové a jejich vojenské homodějiny po sté a opět stejně a dát od té záležitosti ruce pryč. Jenže já již teď toužebně vyhlížím na novinových stáncích exluzivní doublepack společně s dokonale vyšulínkovanou buzimedií Zoolander. To vědomí, že Owen nemá pod svou leteckou uniformou tanga s čárkou barvy kokosu a neběží přes zasněženou pláň s rozhalenkou a v lodičkách, mě vede k zamyšlení, že tady přece jen není něco tak docela v pořádku. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Do sestřelení letadla je to snesitelný, ale to, co příjde potom je taková pitomost (včetně režie), že se sám divím, jak jsem tolerantní. Scéna s helikoptérou a závěrečnej skok ze skály srazil moje hodnocení téměř do odpadu. Pokud se chcete dovědět něco o téhle válce, pak snad Země nikoho . I ty dvě hvězdičky mi připadají moc. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Vo filme účinkuje aj vrtuľník Mi-17 Slovenskej armády, konkrétne z Vrtuľníkového krídla v Prešove. Pre potreby filmu bol zbavený zadných dverí a výsostné znaky boli prelepené francúzskymi. Počas dvoch filmovacích dní sa stále natáčala tá istá scéna, pričom kamery boli nie len na zemi, ale v sprievodnom vrtuľníku Ecureuil II (pilotovanom tiež slovenským pilotom) a aj v samotnej nákladnej kabíne. Cena za letovú hodinu pre americkú produkciu bola údajne 100 000 Sk. (Fredy.Tukot)
  • Sasha (Vladimir Maškov) má na sebe tetovanie z väzenia Gornji Vakuf. Počas vojny to bolo jedno z úplne prvých zasiahnutých miest. (Real Tom Hardy)
  • Niektoré filmové scény sa natáčali v obci Sučany v priestoroch bývalej "starej tehelne" – vojaci prehliadajúci obete po útoku tanku a zábery, kde bol Owen Wilson prezlečený za povstalca. Dnes je v týchto miestach ranč a všetky budovy sú zbúrané. Ďalšie scény sa natáčali v meste Vrútky – prejazd cez most v meste Hač. (haffen)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama