Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zaujme predovšetkým zvláštnym, pre Wesa Andersona zrejme typickým humorom. Celkovo stojí Bottle Rocket za slabšie štyri hviezdičky, ku ktorým sa prikláňam vďaka zručnej réžii (najmä vzhľadom na to, že ide o Andersonov celovečerný debut), vďaka sympatickým postavám, ktoré sú zároveň tými najidiotskejšími lupičmi v histórii filmu a kvôli tomu, že tri hviezdičky by znamenali mierne nedocenenie tohto snímku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bottle Rocket je prvým celovečerným filmom Wesa Andersona a aj napriek tomu sa môže pochváliť typickým Andersonovským humorom. Prešpikovanými dialógmy a hlavne určitej celistvosti. Bottle Rocket je samotný veľký film, na ktorý nás navnadil kraťas s rovnakým názvom. Všetko čo malo byť využité, bolo využité na maximum a ja som sa naozaj pobavil. Či už to bola téma lásky, alebo priateľstva, alebo rodiny, čo sú tri témy, ktoré Anderson používa v každom jednom svojom filme a vždy inak, nenájdete ani jednu zbytočnú scénu a ani jednu hlúpu scénu. Na americký film netradičné, dokonca by sa dalo povedať, že balancujúce na poli nezávislosti, aj keď asi nie v takej miere aká je pre nezávislý film typická. Každopádne je to film, ktorý natočila parta priateľov a ktorý vystrelil prekvapivo dobre. Fanastický Owen a Luke, ktorý si nahrávajú na slovné smeče a ktorý sú zohraná dvojka a hlavne sú po čertoch sympatický. 4* ako obvykle - len z princípu:) ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Člověk, zvyklý na novější tvorbu Wese Andersona se bude opravdu podivovat, jak normální film to na počátku své kariéry natočil. Nenajdete zde žádné zajímavé obrazové hříčky, ani jedinečný výtvarný styl. Celé to působí jako takový tutoriál pro tvůrce, kteří se teprve chtějí naučit základní prvky filmařiny. Sice se to označuje jako komedie, ale příliš humoru se zde nenajde. Spíše je to takové nijaké potloukání dvou kamarádů od ničeho k ničemu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Grázlové sou zdaleka nejzábavnější film z těch tří (Darjeeling, Život pod vodou) co sem od Wese Andersona viděl, ale ´pořád mam problém se u jeho příběhu naprosto jednoduše bavit, pořád je to takový moc složitě podaný a málo odlehčený a to je tady takovej borec jako Owen Wilson, kterej je zde sice mladej a je to jeho první film, ale taky je tady asi nejlepší a nejzábavnější ze všech, ale podle mě má ještě daleko větší potenciál ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Nebojte se Grázlů. Už první Wesův celovečerák v sobě obsahuje mnoho z jeho osobitého stylu. A to mi sedí. Tak trochu generační výpověď, tak trochu oslava zasněného outsiderovství. Ale i outsideři dokážou občas vítězit. Asi by bylo zvláštní tento film nazvat pouze komedií. Ostatně takhle nějak to u Andersonových filmů bývá. Někdy komediální scénu protne velmi chladný kontakt s realitou. Ovšem i takové pasáže dokáže Wes s nadhledem ukočírovat, aby nevyzněly pateticky nebo lacině. Film nepostrádá lehkost, přirozenost a zároveň absurditu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Počas skúšobného premietania zaznamenal film do tej doby najhoršie hodnotenie v histórii štúdia Columbia Pictures. (m.a.t.o.)
  • Väznica na konci filmu nesie názov "Wasco", čo je odkaz na dizajnéra Davida Wasca, ktorý sa podieľal na výrobe snímky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama