Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Shit 

všechny recenze uživatele

Grázlové sou zdaleka nejzábavnější film z těch tří (Darjeeling, Život pod vodou) co sem od Wese Andersona viděl, ale ´pořád mam problém se u jeho příběhu naprosto jednoduše bavit, pořád je to takový moc složitě podaný a málo odlehčený a to je tady takovej borec jako Owen Wilson, kterej je zde sice mladej a je to jeho první film, ale taky je tady asi nejlepší a nejzábavnější ze všech, ale podle mě má ještě daleko větší potenciál ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"HE’S OUT. YOU’RE OUT, TOO. AND I DON’T THING I’M IN EITHER. NO GANG!" Celovečerní a barevné rozšíření původní krátkometrážní prvotiny Wese Andersona nevyniká objevností, ale atmosférou je pro režiséra určující. Mimoděčnému tempu pomáhá přirozená herecká práce bratrů Wilsonových i zbylého nepočetného ansáblu, přičemž v myslích Andersonových fanoušků (a věřím, že také u mnohých z těch, kteří se k filmu dostaly náhodou a Andersona schválně míjejí svým zájmem) zůstane asi nejvíce výborně zmotaná loupež v samotném záběru. 80% ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

At' si kdo chce opěvuje tento kultovní film až do nebes, já nedokážu překousnout tu celkovou nevtipnost na to, že to měla být komedie. To bud' já se neumím bavit, nebo humor tvůrců tohoto snímku je velice suchý. Navíc mi tu vyloženě nesedli herci a charaktery postav, které ztvárnili, mi přišly poměrně nevýrazné. Můj dojem po skončení byl asi takový, že jsem právě zhlédl něčí zaprášené, málo výrazné dílo a jediné významnější plus byly smysluplné dialogy (což je sice u klubáckých filmů samozřejmost) a taky fakt, že se ve snímku objeví song "7 and 7 Is" skupiny "Love", který považuju za jednu z nejlepších písní, které kdy vznikly na této planetě. 50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že som nepochopila, o čo vlastne v tomto filme šlo a tak som po jeho skončení premýšľala, aký mám vlastne z neho dojem. Rozhodne ma neuspokojil, pretože sa v podstate nikam nevyvíjal a k ničomu nesmeroval. Ale s bratmi Wilsonovcami a chutnučkou Inez (Lumi Cavazos) sa na to aspoň pekne pozeralo. Typická Andersonovská atmosféra aj absurdita. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bratři Wilsonové začínali s herectvím a Anderson s režií. Roztažení jejich vlastního kraťasu na celovečerní stopáž nedopadlo špatně, ale Wes měl našlápnuto k lepším filmům. Scény jako romantika přes tlumočníka nebo báječně zpackané loupeže jsou samy o sobě výborné. Trojice hlavních postav je dobře napsaná i zahraná, vlastně je to lepší, než jsem čekal (70%). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Väznica na konci filmu nesie názov "Wasco", čo je odkaz na dizajnéra Davida Wasca, ktorý sa podieľal na výrobe snímky. (m.a.t.o.)
  • Snímka sa v USA premietala iba v 49 kinách. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama