Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Komedie Wese Andersona (Royal Tenenbaums, Rushmore) NECHTĚJÍ být kdovíjak originální a kdovíjak vtipné. Anderson staví hlavně na absurdnosti jednotlivých postav a situací do kterých se dostávají. Na jeho filmech je daleko nejúžasnější to, že při pozorném dívání se může člověk cítit, jak se všichni při natáčení královsky bavili. Tenhle film je skoro o ničem (tedy o ničem novém), ale v podání bratrů Wilsonů, což jsou Andersonovy bývalí spolužáci a hrají ve všech jeho filmech, je na co koukat a čemu se smát... tedy alespoň já se bavil velice :) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že som nepochopila, o čo vlastne v tomto filme šlo a tak som po jeho skončení premýšľala, aký mám vlastne z neho dojem. Rozhodne ma neuspokojil, pretože sa v podstate nikam nevyvíjal a k ničomu nesmeroval. Ale s bratmi Wilsonovcami a chutnučkou Inez (Lumi Cavazos) sa na to aspoň pekne pozeralo. Typická Andersonovská atmosféra aj absurdita. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

zo všetkých filmov, ktoré som od môjho obľúbenca Wesa Andersona videl, je tento zatiaľ najslabší (nevidel som ešte úplne prvý, ktárkometrážny filmík nesúci rovnaký názov ako tento delovečenrý debut, ktorý bol pre neho predlohou) ale už nesie niektoré typické znaky rozprávačského talentu a štylistického umenia tohto mladého a nadaného autora, veľmi jemnučký náznak humoru ála anderson a úžasnú dvojku bláznov wilsonovcov . . . jediný problém je v tom, že je to do hodiny a pol dlhej verzie prerobená "prkotina" s pôvodnou minutážou 13 min. čím na niektorých miestach vzniknú tzv. hluché miesta (alebo tiež chvíľky "o ničom"), ale je to prinajmenšom ten najrozkošnejší a najčudnejší film o ničom, aký som kedy videl (a chvíľu som zvažoval, že za tú ľudskú obyčajnosť a charakteristickú podivnosť dám aj štvrtú hviezdičku) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Člověk, zvyklý na novější tvorbu Wese Andersona se bude opravdu podivovat, jak normální film to na počátku své kariéry natočil. Nenajdete zde žádné zajímavé obrazové hříčky, ani jedinečný výtvarný styl. Celé to působí jako takový tutoriál pro tvůrce, kteří se teprve chtějí naučit základní prvky filmařiny. Sice se to označuje jako komedie, ale příliš humoru se zde nenajde. Spíše je to takové nijaké potloukání dvou kamarádů od ničeho k ničemu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

At' si kdo chce opěvuje tento kultovní film až do nebes, já nedokážu překousnout tu celkovou nevtipnost na to, že to měla být komedie. To bud' já se neumím bavit, nebo humor tvůrců tohoto snímku je velice suchý. Navíc mi tu vyloženě nesedli herci a charaktery postav, které ztvárnili, mi přišly poměrně nevýrazné. Můj dojem po skončení byl asi takový, že jsem právě zhlédl něčí zaprášené, málo výrazné dílo a jediné významnější plus byly smysluplné dialogy (což je sice u klubáckých filmů samozřejmost) a taky fakt, že se ve snímku objeví song "7 and 7 Is" skupiny "Love", který považuju za jednu z nejlepších písní, které kdy vznikly na této planetě. 50% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Keď film po komerčnej stránke prepadol, Owen Wilson (Dignan), pre ktorého to bol herecký debut, uvažoval o tom, že narukuje k námorníctvu. Myslel si totiž, že jeho herecká kariéra nemá žiadnu budúcnosť. (m.a.t.o.)
  • Producent James L. Brooks nebol s pôvodnou verziou scenára spokojný, a tak Wesa Andersona a Owena Wilsona (Dignan) poveril jeho prepísaním. Napriek tomu bol dosť nervózny, pretože ani Anderson ani Wilson si počas stretnutí s ním nerobili žiadne poznámky ohľadom jeho pripomienok k scenáru. (m.a.t.o.)
  • Počas skúšobného premietania zaznamenal film do tej doby najhoršie hodnotenie v histórii štúdia Columbia Pictures. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama