Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

golfista 

všechny recenze uživatele

"Smrt přichází v bílém" je tak příšerný název, že tenhle horor určitě v půjčovně najdete pěkně v poličce. A to je pro vás fakt dobře, protože - neváhejte a jděte do něj !... Výborně vymyšlené, dusná atmosféra se skoro nedá ukrojit a s koncem, ve kterém kupodivu kolečka do sebe zapadnou, což u hororů není věcí obvyklou.... Naštěstí jsem se nedíval v noci, protože by to byl asi i můj "end" :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, prečo majú niektorí tvorcovia potrebu tlačiť do ponurých thrillerov humor. Dead End obsahuje tiež veľa logických lapsusov. Ale jeho najväčším handicapom je, že si tvorcovia myslia že nakrútili thriller s šokujúcou pointou, pričom ju každý odhalí po prvých desiatich minútach. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Jestli to přežuju, tak si koupím cd toho Marilyna Bronsona"..... POMO neví, proč mají někteří tvůrci potřebu "tlačit do hororů humor", ale kdyby ho například do tohoto "netlačili", byl by to možná jen další tuctový horůrek a to by byla velká škoda, protože právě černohumorné lavírování bylo TO příjemně šimravé. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase u filmu pořádně bála, až tak, že jsem si v půlce raději rozsvítila. Vidět to znova už ale nemusím, film působí velmi sugestivně. Něco podobného jsem naposledy zažila u Záhady Blair Witch. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaká je naše životní perspektiva? Víme, co bude zítra, za hodinu, za minutu? Nevíme, můžeme maximálně plánovat a doufat, že dnešní den nebude posledním dnem našeho života. A když už to mermomocí má přijít? Berme to s humorem. Jako tvůrci této vrcholně morbidní komedie. Ano, úmyslně píšu komedie, neboť nebýt vtipů, ať zamýšlených či nechtěných, zapadl by Dead End mezi veletucet jiných béček chrlených Intersonicem na český videotrh (takový byl asi i záměr, soudě dle stupidního českého názvu). Herci uhrávají, co je v jejich silách, režisér předvádí s patrně extrémně nízkým rozpočtem hotová kouzla, film však z podprůměru nevyzdvihávají oni, nýbrž nečekaně vtipný scénář. S trochou nadsázky bych se Dead End nebál označit, alespoň co se týče ústřední myšlenky, za moderní verzi Sedmé pečeti. Mnozí s podobným tvrzením nebudou souhlasit, o tom nepochybuji. Mnozí mě označí za kreténa, o tom nepochybuji. Mnozí budou Dead End vnímat jako parádní horor, záležitost hodnou okousání všech nehtů, o tom nepochybuji a zároveň na to zvysoka kašlu, protože takhle parádně jsem se již dlouho nezasmál. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, oli.G, Radko, kitano ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Horor, který by byl takhle zajímavě nakombinován s komedií, to je docela rarita. Do naprosto husté atmosféry najednou skočí vtip, kteý vás donutí začít se smát, po chvíli už se ale budete zase bát. A nejpodivuhodnější na tom, že to dokonale drží pohromadě. K dobru přispívá i originální a vynalézavá pointa (titulkovou scénu neberu v potaz). Jediná opravdu špatná věc na tomto filmu je jeho český název. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl zručného hororové řemesla postaveného na nejotřepanějších žánrových klišé rodinky ztracené na neznámé cestě, je natočena s takovou elegancí a přímým tahem na bránu, až se divák nemůže divit, že vše, co zde mělo fungovat, také funguje na plné obrátky. Gradace napětí je přímo učebnicová a kamera společně se střihem přichystají několik chvil, kdy je nutné mít u sebe kardiologa připraveného poskytnout první pomoc. Co na tom, že těch trhlin v rodinných vazbách se na jeden Štědrý večer objeví nějak moc, přece ty nejpřekvapivější dárky si také dáváme zrovna v závěru tohoto šťastného dne. Tady ten závěr má sice do šťastné pohody daleko a z hlediska logiky by snad i pedant skřípnul zubem, ale účinek „huby otevírající chvíle“ to má opravdu silný, tak proč po dlouhé době nesmeknout před současným zástupcem tohoto žánru klobouk v podobě plného hodnocení? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U atmosféry tohodle hororu jsem se posral. Asi tak moc, jako když jsem naposled viděl Znamení ve zdi. To byl mimochodem taky horor z Francie, jen ten měl takovou tu skutečnou mysteriozní atmosféru. Tenhle by jí měl taky, jen by si nesměl z hororů tak šíleným způsobem dělat prdel. Ono to z počátku vypadá děsně vážně, ale už po pár minutách si řikám...doprdele co to je, co se to tam děje, to není vůbec normální....a ono to normální fakt nebylo, a ze snad ani jedný scény ta normálnost nevyprchala. Díky ní je ale ten film tak dobře hodnocenej. Je to totiž strašná sračka, někdo to asi pochopil, že točí strašnou sračku, tak to natočil se vším všudy. Až na to, že přibral téměř dokonalou temnou atmosféru, kdy se film odehrává z 95 procent ve tmě a jsou vidět jenom jistý světla. I tak to stačilo, a já měl nasráno až za ušima. A to i přesto, že jsem se vlastně smál. Divný docela, ale efektivní. Mně se to totiž nakonec docela líbilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $188,561║ Až moc polopatické aby to malo nejaký ten efekt, či už príbehový či strachu. /20%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš průhledná příběhová kostra vlastně v tomto případě není až tak na škodu věci, dokonce ani to, že chatrnost pointy neúspěšně scénář křečovitě maskuje značnými dírami v logice. Ale co si budeme namlouvat, tohle je doslova radostná kleptománie a chvála účelnosti – tvůrci potřebují "něco", na co lze nabalit desítky vykradených, ale svěle fungujících scén a několik velmi povedených a velmi černých gagů. Obé se střídá zpočátku v utěšené frekvenci a Dead End rozhodně nezajíždí do slepé uličky. Skvělá souhra postav, sarkastické hlody, situační humor a samozřejmě ona zmíněná horrorová klišé. Atmosféra mrazivá a bizarně směšná. Nutno pochválit jak práci herců, tak dovednou ruku scénáristy, který to všechno sice jednoduše, ale přece docela dovedně zauzlil. Škoda, že v konci tomu dost dochází pára a začíná to být až příliš sebežroutské. Též škoda, že dvojice režisérů nedala filmu něco víc, než nádech solidního béčkového řemesla. Shazovačný duch scénáře si skoro říkal o větší invenci, ale i když žádnou nedostal, je Dead End filmem k velmi příjemnému koukání. V ranku vyvražďovaček určitě to lepší... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost silná jízda v jednom autíčku po vašich nervech. Sledoval jsem tento filmek o půlnoci, když jsem byl sám doma a opravdu... opravdu to není nejlepší nápad :). Filmek jenž výborně vypiplává atmosféru. Výborný depresivní pohled z výšky na les a cestu po které jede jediné auto (no to protože je Štedrý večer). Další depresivní pohled pro mě je pohled na projíždějící auto v němž je váš příbuzný... Opravdu zajímavá cesta. Slušné herecké obsazení na jistě béčkový horor. Možná je tento horor opravdu béčkový, ale budete u něj vyděsení mnohem více než u jakéhokoliv normálního ne-B hororu. Pár hnusných vtípků a jedna cool líbačka. Stojí za shlédnutí!!! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze cielom tvorcov bolo natocit sracku, sice sracku v peknom baleni, ale stale sracku. Tie herecke vykony, ta obludnost deja, to spracovanie... Brak moze vyzerat aj velmi distingvovane a sofistikovane, ale tu sa to bohuzial aj s nadsazkou, humorom a vnimanim ako parodie nepodarilo. Proste je to mackopes, ktory nie je dost vtipny na komediu a ani dost strasidelny na horor. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komediální část sice poráží na hlavu tu horrorovou, ale celkově je tato road movie o sbližování jedné rodiny velmi příjemná záležitost; prostě "horrorový Griswoldovic" jak vyšití. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor, který chvílemi hraničí s parodií. Tvůrcům se daří přeskakovat mezi strachem a komikou s naprostou lehkostí klidně během vteřiny. Navíc Raye Wise mám vážně rád. Parádní film. "Co si to píšeš? Věci co budu dělat až tohle skončí" ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách jo, tohle byl teda Dead END, ale pro mně!! 85 minutová lacinná,dlouhotáhnoucí Nuda, ve které se prakticky neděje nic.. Pořád stejné prostředí, oškliví herci. slabý humor a špatná krev.. Tenhle druh atmosféry mi nevyhovuje a pro mně tedy zklamání.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako môže dýchať so zakrytou tvárou?“ – „Nestarajte sa.“ Režijný debut dvoch neznámych mladých francúzskych režisérov a scenáristov, ktorí v Hollywoode nakrútili svoj vysnený projekt (ako sa dozviete z bonusov na DVD). Ak prehliadnem čudný koniec (priznám sa, ja som začal tušiť niečo už keď sa čierna limuzína scénou mrazivo pomaly prešla prvý raz) a určitú monotónnosť jednej a tej istej cesty (viem, že je to pointa, ale aj tak ma to časom začalo nudiť), stále zostane ukážková strašidelná atmosféra jednej veľmi zvláštnej noci (a silný výkon Raya Wisea). Čítali ste Kingovu poviedku „Ten pocit, ktorý sa dá opísať len tými francúzskymi slovami"? Ak áno, pri pozeraní tohto nezávislého americko-francúzskeho hororu si na ňu často spomeniete. Nie je to dokonalé, miestami to dosť nepríjemne stagnuje a keby som mal byť spravodlivý a „sám za seba", dám lepších 60%. Ale atmosféra je vážne nepríjemná (v dobrom) a to je pre dobrý horor NIEKEDY lepšie, ako dobrý scenár a oscarové herecké výkony. A tiež ma potešilo, že po sérii tínedžerských slasherov máme zasa konečne dočinenia s poriadnym, plnokrvným a vážnym „dospelým" hororom (ale zopár morbídnych vtipov, ako je tá s uchom, náušnicou a mobilom, sa nájde). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe horor, kterej me fakt zaujal a to predevsim svou perfektni atmosferou, ktera porad s pribyvajcima minutama houstne. Navic se povedli i herci, zadny trapny sceny nepredvadej a navic se hadaj a dialogy jsou vtipny, coz je fajn. Nicmene presto ma film dve mensi a dve vetsi chyby. Ty vetsi chyby jsou hlavne konec, presne ten typ debilniho konce, kterej nemam rad. A druha chybka, ze tvurci vse situovali do auta v lesich v noci, coz sice pridalo na atmosfere, ale zaroven je film lehce stereotypni a je to furt dokola, ject, zastavit, nejakej problem, zase ject. A ted ty dve maly chyby. Film neprinasi vicemene nic noveho, ale to uz stejne v hororovym zanru de dost ztezka. A druha chybicka, ze tvurci nejsou asi moc velky fanousci gore efektu, krve tu je minimum a kdyz je zadelano na nakou slusnou prasarnu, tak vidime jen vydesene obliceje. Ale aspon to vyvazily tou hutnou atmosferou a sem tam nakou slusnou lekackou. Povedenej horor. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Působivá hororová podívaná s notnou dávkou černého humoru, která je bohužel pouze na jedno podívání. Podle mě z toho šlo vytřískat daleko víc. Ale bát se budete. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle druh horrorů mě vyloženě nebaví. Horror nebo komedie? Na silnici umírají členové rodiny a nálada je pořád tak nějak dobrá až do finále, kdy se otec na chvíli rozbrečí. Bloudění pořád dokola v časoprostorových smyčkách, psychologické výpadky zúčastněných ... Nic extra, není se čeho bát, čemu smát ani se čeho leknout. V podstatě je to takový ujetý nesmysl, ale ujetý je málo na to, aby mne bavil. Zřejmě na můj vkus příliš komorní. Pořád stejné prostředí mne také dost štvalo. Dobré byly herecké výkony. Jinak slabota. A ten konec? Nic extra ... ()

Reklama

Reklama