Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (224)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film, vizuálně, obsahově i mytologicky oscilující kdesi mezi Matrixem, 5. elementem, Metropolis, Ghost in the Shell a Miévilleovým světem Bas Lagu. Hudba je úžasná a Thomas Kretschmann okamžitě putuje do mé desítky oblíbených herců. Film má neuvěřitelnou atmosféru a v podstatě jediné, co jej v mých očích sráží "jen" na úroveň velice solidních 4 hvězd, je krajně podivné nadužívání digitálních efektů. Ty jsou jednak samy o sobě strašně nevyrovnané co do kvality renderu, animace i postprodukcí, a především jsem nedokázal objevit žádný kllíč, podle kterého by se dalo rozluštit, proč jsou některé postavy (scény) hrané a jiné digitální (čímž ovšem netvrdím, že žádný klíč neeexistuje). Pocit, že v rámci celovečerního filmu občas sleduju video z počítačové hry na úrovni Mafie byl každopádně občas dost nepříjemný. V každém případě mě ale Prokletí bohů utvrdilo v tom, že francouzská a japonská fantazie mají k sobě HODNĚ blízko... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €22,1miliónaTržby Celosvetovo $7,169,000║ v určitom ohľade dobrá práca ale chýba tomu pevnejšia pôda pod nohami, je to len poletovanie z miesta na miesto bez konštruktivnejšieho deja, taktiež nepochopím ten mix hraných ludí s počítačovo animovanými, v tomto vidím také nešťastné zlyhanie, ostatné trikové záležitosti sa dali zniesť mali svoju úroveň aj keď od dokonalosti to bolo daleko /40%/ ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat Prokletí diváků, protože ti přijdou nejvíc k úhoně. Největší chyba celého filmu jsou digitální postavy, které jsou opravdu příšerně zpracované. Lepší zpracování mají současné levné animáky pro děti, kde grafika je o mnoho lepší než tady. Sice to je z roku 2004, ale to je prostě neomlouvá. Už díky tomu se na to nedá moc dívat. Digitál to jednoduše zabil. Příběhově to stejně tak není žádná sláva. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Směsice Japonského Casshern, Francouzského Fifth Element, Hvězdné brány a Blade Runnera, vše zabalené do úhledného líbivého hávu, opředeno nepříliš povedeným příběhem. Počítačově vymodelovaná kontrastní okolí i postavy, zajímavý svět a mystické prostředí. Na druhou stranu příběh, který je matoucí a postrádá širší spojitost, konečný děj vyzní dost lacině a jednoduše, a i kvůli tomu je největší slabinou filmu. Dobré sci-fi, které ztrácí mnoho díky občasné horší animaci a roztržitosti příběhu, což je ohromná škoda, začátek se mi opravdu líbil. 60 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle sci-fi me hodne zaujalo. Spis nez akcni sci-fi to je sci-fi drama (i kdyz to zni dost divne), ale nejaka akce se tu taky najde. Pokud ale cekate Matrix budete hodne zklamany. Nejvetsi plus tohohle filmu je vizualni stranka, ta je naprosto bombasticka a i kdyz triky nepatrej mezi spicku, na pohled vypadaj perfektne. Dalsi plus je pribeh, kterej ma sice par logickejch der a par veci si bere z jinejch filmu, ale celkove je docela promakanej (misty zbytecne moc komplikovanej) a hlavne strasne zajimavej. Herci jsou taky docela dobry, ale mohlo jich tu byt vic. Tady bych videl asi jediny minus filmu a to, ze nektery animovany postavy vypadaj dost odflakle. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale i kdyz to neni uplne cistejch 5*, tak je musim dat, protoze tohle sci-fi me fakt dostalo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama