Reklama

Reklama

Mo chun jie

  • Hongkong 魔唇劫 (více)

Recenze (6)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vyčerpávající informace podal Kusko.t2. Já bych jen za sebe dodal, že jsem si předem myslel, že půjde o nějaký úplně pošahaný obskurní úlet. Což ale ani není, je to sice "švihlé", ale dá se to v pohodě skousnout. Nevím čím to, ale u filmu jsem v pohodě vydržel a docela mne bavil. Tři hvězdy jsou hlavně za akční scény a zejména za souboje Doníka Yenů, který si to zde dává opět prostě výborně. Radost na něj pohledět, když se rukama a nohama pustí do "práce" ... Docela to kupodivu ušlo... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Mesačný svit doposiaľ nepoškvrnenej párty mladého učiteľa Shianga a jeho ešte mladších spoločníčok – študentiek, v tesnom kruhu pri ohníku, pod jasnou oblohou a žiariacimi lampiónmi, bez varovania naruší až do krvava sfarbený mesiac nad ich hlavami. Záhadná udalosť nie je podivným úkazom zatmenia, ale predzvesť príchodu krvilačného démona z Kambodže – Monster Moona, bažiaceho po rozkoši a krvi prevažne mladých a krásnych Hongkongčaniek. Polícia samozrejme poverám o znásilňujúcej oblude s na zeleno žiariacim pohľadom neverí, podozrivým číslo jedna preto zostáva sám učiteľ označovaný tým pádom ako brutálny sexuálny maniak. Dôkazy ale chýbajú. Prepustenie na kauciu, zorganizovanie malej skupiny, zháňanie informácii a stretnutie s Panenskou sväticou z konkurenčného kambodžského kmeňa, dáva profesorovi Shiangovi príležistosť nielen na očistu svojho mena, ale aj ak by uspel, hrdinské zásluhy. Komplikácii na ceste za úspechom je však mnoho. Sčervenajúci spln mesiaca sa zdá byť neprekonateľný. Kung-fu kopy a hmaty, samopaly, odhodlanosť nevzdať sa a to navyše s podporou panensky čistej princezny Holy Virgin, mieria priamo na hlavy Monster Moona, okultného Fúzača a ich sfanatizovaných ochrancov. Guláš akcie, komédie, hororu, dobrodružstva, erotiky, nie je možné už zastaviť a odmietnuť. Taniere sú rozdané. Ponúknite sa. Krvavo červenú knihu ste si mali prečítať pred tým, než ste sadali ku stolu! ### Prvý moment, ktorý potencionálneho diváka na filme pravdepodobne zaujme je samotný názov “The Holy Virgin versus the Evil Dead“. Netreba sa k nemu ale výrazne pútať. S Raimiho lesným duchom z THE EVIL DEAD nemá film prakticky nič spoločné ak teda nepočítam inšpiráciu amerického VHS vidania, ktoré sa pomocou obalu odkazuje na EVIL DEAD II z roku 1987. V rámci prelomu 90-tych rokov trocha tradičné, miestami chaotické a jednoduché spracovanie aj napriek značnej žánrovej obmene štýlov, dokáže ponúknuť okrem zábavy, šialeného nápadu a prepracovaných choreografii boja, bohužiaľ aj porciu nudy. Zlé to nie je, treba len tlmiť svoje očakávania a naladiť sa na jednoduché, často len na nitkách balansujúce dobrodružstvo pre nenáročného diváka. Opätovná projekcia a prípadné prehodnotenie dostane odo mňa určite minimálne druhú šancu. Myslím, že to bude v prospech veci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Donnie Yen v démonicko-upírském kung fu horroru. Je trochu škoda, že horrorové prvky ve střední části znatelně ustoupí akčním prvkům a přestřelkám, protože zpočátku se zdálo, že to bude poměrně vyvážený mix a horrorové prvky a mytologie zápletky vypadaly hodně dobře. Ale na raně devadesátkový hongkongský kung fu ačkňák je to pořád slušná podívaná. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tyhle Donnieho devadesátkový céčka, to je prostě očistec. Na jedný straně tehdá točil nadčasový klasiky pod vedením Tsui Harka a Yuen Woo-pinga, na druhý straně se plácal v příšerných nízkorozpočtových mňágách, jakýma jsou Crystal Hunt nebo Cheetah on Fire. A bohužel tenhle typ filmů v Donnieho devadesátkový produkci převažoval. U The Holy Virgin vs. the Evil Dead člověk už podle názvu pojme podezření, že ani tady to nebude lepší. Na druhou stranu by bylo na místě doufat v nějakou tu "cheesy" zábavu. Film vyfasoval nekompromisní Cat III rating, do osmnácti nepřístupno, tak by snad mohlo být i veselo. Začátek teda vypadal slibně, už během úvodních titulků dvakrát vidno kotrč, a rozhodně nejde o nějaký letmý pikosekundový záběry. Ženský nahoty je v tomhle filmu teda faaakt hodně, ve finále dokonce proběhne učiněnej bobří festival, to se jen tak nevidí. Potěší i občasný gore a nějaký ty blesky z vočí, což já osobně absolutně miluju. Ale to je tak všechno, co se dá chválit. Souboje zrychlený jak v grotesce, a žádný pamětihodný fighty se nekonají. Humor asijsky trapnej, kdo zná, ví co čekat. Ta záhada a mytologie okolo Měsíčního monstra mě absolutně nezajímala, to jsem vypínal mozek a odmítal spolupracovat. Je to nudný, laciný, neskutečně pitomý a před koncem jsem to vypnul a šel si namazat rohliky a udělat čaj, abych si od toho trochu odpočinul. ()

Iva8bitova 

všechny recenze uživatele

Typický nonsensový eintopf atrakcí z Hongkongu. V paměti uvízne jen jedna věc, a sice prastará bohyně, která vypadá jako ženská figurína s knírem. ()

Reklama

Reklama