Reklama

Reklama

Návrat do 36. komnaty Shaolinu

  • Hongkong Return To The 36th Chamber (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách vlády Mandžů bylo v Číně hodně pracujících lidí ve svízelné pracovní situaci. Jejich podmínky vůči pracujícím byly zdrcující, zaměstnanci odváděli velmi vysoké procento z platu přímo vlastníkovi továrny, ten tak chtěl zvýšit jejich výkonnost. V jednom městě v továrně na barvení se dělníci dohodli, že těchto ústrků již bylo dost. Najali si tedy jednoho mladého herce, aby zosobnil duchovního a experta na kung-fu z chrámu Shaolinu. Majitelé továrny však podvod odhalili a přislíbili trest každému, kdo s tím měl co do činění. Mladý herec cítí zodpovědnost za problémy, které nastanou dělníkům a přislíbí odvetu. Vydá se tedy do chrámu Shaolinu, aby mohl být přijat jako žák mezi elitní bojovníky... (Intersonic)

(více)

Recenze (60)

mortak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je stejně dobrý jako ten první, jen je jiný. Místo supertalentovaného odhodlaného bijce tu máme ztřeštěného podvodníčka, který se snaží podvody dostat do Shaolinu. Vtip filmu je postaven na tom, že herec, který umí skvěle kung-fu, dělá, jakoby ho vůbec neovládal, což vede k dost krkolomným výstupům, jež jsou vlastně vrcholem umění (mistr svého oboru dělá, že nic neumí). Dále tu místo obvyklého motivu pomsty máme sociální nespravedlnost, což ubírá filmu na krvavosti (a to je plus), aniž by to zabraňovalo závěrečné bitce. A tady je opravdu excelentní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v sérií Shaolin Temple je aj tu každý diel diametrálne odlišný, hoci má rovnakú štruktúru. Oproti prvej časti, ktorá kládla väčší dôraz na cestu za nadobudnutím schopností, je jej pokračovanie akčnejšie, vtipnejšie a nápaditejšie. Čo veľmi poteší. Znova sa vracia Gordon Liu tentoraz ako herec, ktorý sa rozhodne naučiť kung - fu a podarí sa mu to celkom netradičným spôsobom. Nachádzame sa v rovnakej mytológií ako v prvom dieli, ale Lau Kar Leung posúva koncept bližšie k zábave. Je to svieže, dynamické a plné zapamätateľných postáv. Plus to má 20 minútové finále, ktoré v boji využíva svoje prostredie na maximum. Pre mňa pokračovanie ktoré je na rovnakej úrovni s prvým dielom. Tým sa táto dvojica pre mňa stáva prvotriednou ukážkou kung- fu žánru. ()

Reklama

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Komediální návrat do 36.komnaty určitě stojí za to vidět. Hned na začátku vás uchvátí prostředí barvírny, kde si zaměstnanci stěžují na krácení peněz za práci. Gordon Liu hraje v pokračovaní komnaty velmi komickou postavu. Spoiler: Scéna s projímadlem v čaji, kdy čeká Chu Jen-chieh, až se některý z pracujících mnichů napije... :-) aby měl snadný přístup do Shaolinu. Nejvíce odzbrojující úsměv měl Hsiao Ho alias Ah Chao. viz obrázek - http://hkmdb.com/db/images/movies/6143/Returntothe36thChamber+1980-6-t.jpg Závěrečná scéna kdy Chu Jen-chieh bojuje s Bossem Wang Kao-fengem se povedla...boj měl správné grády. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy diel uz vznikol v post Chanovskej ere, takze je nevyhnutne okoreneny velkou davkou humoru. Gordon Liu tu prekvapivo hra uplne inu postavu ako v jednotke a z ocakavania divakov, ze hra nadalej postavu San Te si film hned na zaciatku vystreli. Proste tu hra neschopneho podvodnika Chaoa, ktory sa za mnicha San Te vydava. Vdaka pritomnosti zakernych Mandzuov zakratko dôjde na prikorie, takze Chao sa vydava do klastora Shaolin, kde sa od skutocneho mnicha San Te (v podani ineho herca) nauci lešenarske kung-fu. Holt po Jackieho uspechu s opileckym kung-fu sa uz nikto neucil normalne styly. Vdaka velkej davke humoru nie je tentokrat uvod v ktorom sa zoznamime s postavami a celou situaciou taky pomaly a trochu nudny ako v jednotke. Ale hned od prvych sekund to je neskutocna zabava. V klastore sa Lau Kar Leung znova vyblbol do sytosta s kopou novych treningovych technik. Natieracie kung-fu z Karate Kida oproti tomuto pôsobi tak strasne chabo. Miernym sklamanim je Shaolinsky klastor, ktory je tentoraz natacany v studiu s namalovanym pozadim a oblohou. A dalsou slabinou, ktora uz dnes vela divakou nenadchne je prevedenie bitiek. Znova sa jedna o pomalu fazovanu choreografiu typu: chvat, pauza na obed, chvat, pauza na veceru, chvat, prestavka na slofika, atd. Ale aspon divak stihne pochytat vsetky chvaty. A aj ked su chvaty kontaktne, tak im chyba akakolvek tvrdost. Ani na sekundu nemate pocit, ze by to akterov bolelo. Len uplne posledny duel s tradicnym predstavitelom zaporakov Johnny Wangom je konecne dynamickejsi. Ale ked odhliadneme od tych dobovych nedostatkov, tak po choreografickej stranke su suboje originalne a zabavne. Lau Kar Leung sa snazil zakomponovat do bitky vsetky tie klasicke lešenarkse postupy. Tazko ohodnotit, ci je tento diel lepsi ako jednotka, ale vdaka tomu, ze je ovela zabavnejsi, tak ma bavil viac. Gordonovi ta komedialna poloha prekvapivo sedela velmi dobre. 9/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V této akční komedii vychloubačný podvodníček (ne)pomůže utlačovaným dělníkům v barvírně plátna proti arogantní vrchnosti, takže se vydává zesílit (a zmoudřet) do slavného Šaolinu. Nicméně na rafinované výcvikové komnaty zapomeňte, jeho nekonvenční trénink spočívá výlučně ve stavění lešení. Výživný závěrečný souboj jeho "lešenářského" kung fu (proti neméně vymakanému "lavičkovému" :-)) ovšem stojí za tu slabou 4. hvězdičku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Při tréninku boje s bambusovými tyčemi se Chia Hui Liu (Chao Jen-Cheh) vážně zranil na pravé paži. (dinamit_1)
  • Při natáčení jedné ze závěrečných scén, kdy se bojuje na lešení, dostal Chia Hui Liu (Chao Jen-Cheh) závrať, ačkoliv všechny předchozí scény natočil bez problémů. (dinamit_1)

Reklama

Reklama