Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Recenze (266)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela legrační sci-fi o malých všežravých nestvůrkách z kosmu. Critters vypadají jako malé ježaté koule s velkou tlamou plnou ostrých zubů a občas vypouštějí i nějaké vtipné hlášky. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jednicka a dvojka patri mezi nadprumerne hororove "komedie" - divak se mistami bavi velmi drsnymi vtipy zabijackych potvor, aniz by to nejak degradovalo kvalitu samotneho filmu, ba naopak. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V dnešní době ty osmdesátkové ingredience působí až roztomile. Samotní Critters jsou pořád fajn, ale vesmírnej lovec s komickym glamrockovym účesem už není cool. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali na sebe šaty ako keby boli z Los Angeles.“ Keďže je to film môjho detstva, ktorý som videl na VHS a neskôr o polnoci na Nove, tak za nostalgiu musím bez debaty dať 4*. Johnny Steele, laserové zbrane, nekonečná pažravosť atď. Keďže séria Kriteri známa skôr ako komediálne ladený sci-fi horor, jednotka od Stephena Hereka niektorých divákov prekvapí svojou nekompromisnosťou a vážnosťou. Z postavy Charlieho dokonca zavanie pocit ťaživej sociálnej americkej situácie. Ehm, vlastne aj trojka a štvorka sú skoro bez humoru, takže fakt neviem, prečo to niektorí berú ako komediálnu sériu. Pekná výprava rozľahlej farmy ďaleko od zaspatého mestečka (v hororoch zbožňujem atmosféru amerického poľnohospodárstva), kravy, jedna veľmi dlhá a mimoriadne nepokojná noc, rodina Brownovcov, dvojica intergalaktických zabijakov a oni. Kriteri. Pažravé ježovité gule, ktoré sa v prípade núdze a potreby odkážu spojiť do jednej gigantickej a zvalcovať ňou všetko, čo im príde do cesty. Na svoj biedny rozpočet 2 milióny dolárov to zarobilo temer behom otváracieho víkendu, takže nečudo, že sequel priletel behom dvoch rokov. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je pak těžký, když těm chudinkám hladovým nedá rodinka Brownová ani napapat. Znám lidi, kteří když mají hlad, tak taky vrčí a jsou pěkně protivný. Mně se líbil ten přístroj, co dostal Brad na konci od Vesmírných šerifů. Určitě bych pro to našla uplatnění, to by byla firmička jak víno a korunky by se jen sypaly. Ale to je už od věci. Byla to pro mě výzva, kterou jsem zvládla až na pár lekaček celkem v pohodě. Přiznávám, bála jsem se víc, jsem totiž strašný strašpytel. Ty zoubky se jim vážně povedly:-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zhruba desítce Critterům, malým všežravým potvorám připomínající velkohubé ježky, se podaří uprchnout z daleké vězeňské planety. Po dopadu na Zemi narazí tyhle malé svině na farmu rodiny Brownových, která znamená lákavou hostinu. Ještěže je tu malý Brad a jeho bláznivý kámoš Charlie... Tvůrci dnes už kultovního snímku zde obratně propojili několik žánrů (komedie, sci-fi a horor) a slavili tím nečekaný úspěch. Potvory s ostrými zuby se divákům zalíbily natolik, že vznikly další tři sequely se sestupnou tendencí, z nichž pouze dvojka překonala originál. Jako harant jsem na těchto filmech ulítával, dneska se už "jenom" skvěle bavím: "Mají zbraně!" - "No a...?" Prááásk!!! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když má člověk chuť na nějakou osmdesátkovou "klasiku", Critters nebudou nikdy špatná volba. Hororových pasáží by sice člověk ocenil drobátko více, ale na druhou stranu průvodní děj rámuje masožravé chlupáče do celkem humorných intencí a hlavní postavy také nejsou vůbec otravné, ba naopak, rodinka působi soudržně a sympaticky... Atmosféra je z dnešního pohledu spíče nostalgická, než hrůzostrašná, Critters jsou ryzí béčko, které má spoustu much a momentů, z nichž mohlo být vytěženo víc, ale i tak jako odreagovačka dokáže sloužit... 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký horůrek poloviny 80. let podle klasické formulky "mimozemská invaze na americký venkov" a la SLIZ, s cool potvůrkami (a cool vesmírnými lovci - to byl velmi dobrý nápad), které nezapřou inspiraci staršími GREMLINS. Na jedné straně plytká a klišovitá story a infantilní vtípky, na straně druhé dobré masky a efekty a samozřejmě nostalgie, dneska je už ale tenhle někdejší kultovní videohit prakticky k nekoukání. Celovečerní debut komediálního řemeslníka Stephena Hereka. Ve vedlejší roličce mladý Billy Zane. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už by to asi tak nefungovalo, ale v devadesátých letech, kdy se všežravé potvůrky hojně objevovaly v televizi, to byla absolutní bomba. Nostalgický kult, který by neměl chybět ve sbírce každého sběratele, který to s "hororem" myslí aspoň trochu vážně!! Rád se zase někdy vrátím. Tohle by na pultech hračkářství obstálo!! Alespoň u lehce zvrácených pamětníků.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1986 a americká filmová spoločnosť New Line Cinema uvádza zábavný, béčkový sci-fi horror "Critters". Film o invázii agresívných mimozemšťanou do neveľkého kansaského mestečka. Sú malí, rýchly, vystreľujú paralizujúce ostne a zožerú všetko, čo im príde do cesty. Našťastie sú im v pätách dvaja skúsení, nekompromisní, vesmírni lovci. *** ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Málokterému mimozemšťanovi přijdete k nakousnutí, i když nejste sexy. Critters možná nejsou tak roztomilí jako byl E.T., ale o to jsou žravější. Místo říhnutí po tučném soustu si zafuckují, o vaše roztrhané oblečení si utřou zakrvácené koutky a už pokukují po něčem dalším k snědku. Pokud už nějaký ten pátek pamatujete tak víc než bát se s nimi budete bavit .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z legend meho detstvi skoda ze Critters byly zprzneny dalsimy prumernymy nebo uplne zpackanymy pokracovanimy jednicka je totiz naprosto genialni hororova komedie z originalnim nametem sviznou osmdesatkovou muzickou plna bezva forku a hlasek kterym se nejde netlemit pro mne naprosto zasadni zalezitost ()

petero 

všechny recenze uživatele

Guľaté chlpaté nenažraté príšerky útočia. Vtipné momentky Criterov – Oni majú zbrane. – No a? Vesmírny lovci odmien sú však najlepší, dobré kanóny majú. Zrušia kostol a v rámci decritterizácie rozstrieľajú celý dom, to sa mi páčilo. Postavičky Criterov sú však príliš gumené. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama