Reklama

Reklama

V ložnici

  • USA In the Bedroom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film velmi nápaditě a důkladně zobrazuje život americké rodiny Fowlerových žijících na pobřeží Camdenu. Frank Fowler tráví své poslední léto před nástupem na universitu se starší, právě se rozvádějící Natalii. Frank pracuje na půl úvazku na škuneru lovící humry. Společnost na moři mu často dělá jeho milující otec Matt, jinak městský doktor. Frankova matka Ruth (Sissy Spacek) pracuje jako vedoucí místního pěveckého sboru. Jak Matt, tak i Ruth cítí povinnost svému synovi ve všem pomáhat, i s jeho vztahem ke starší Natalii a výchovou jejich dvou dětí z předešlého manželství. Zdánlivě vypadá vše idylicky, dokud se neobjeví hrubiánský, stále ještě Nataliin manžel Richard V místním žargonu se kleci na humry říká ložnice. Každá taková ložnice je určena pro max. dva humry. V jednom místím rčení se říká, že jakmile se do klece chytí humři tři, nevěstí to nic dobrého - můžete se připravit na nevítaného hosta, nebo problémy ve své vlastní ložnici... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal s hodnocením, původně jsem dal čtyři malé hvězdičky, jenže ty byly spíš za téma a žánr, než za zpracování. Film je natočený bez emocionálního zaujetí, je to studené jak psí čumák. Z hereckého ansámblu se mi nejvíc líbil neokoukaný Tom Wilkinson, otce a vykonavatele msty zahrál přesvědčivě a, řekl bych, ze všech aktérů nejprocítěněji. V záplavě mizerných kriminálek, akčních slátanin nebo nejapných komedií je to sice mírně nadprůměrný snímek, ale pět oskarových nominací by ode mne neobdržel ani náhodou...Celkový dojem 60 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

In the bedroom malo povesť oceňovaného indipendent filmu a nejakú oscarovú nomináciu za sebou, zároveň ale tunajšie kritiky boli celkom zdržanlivé. Tak som si počkal až na jeho uvedenie v televízii a trochu ma to potom mrzelo, pretože takéto filmy ma bavia pozerať na veľkom plátne v atmosfére filmového klubu. Podľa mňa výborne napísané, psychologicky verné a kvalitne zahrané. Presne to, čo od nezávisleho filmu čakám. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek na tři, tryzna v první třetině za nula a konec skoro za pět, tak si to zprůměrujte. Stříhal bych, a dost, aby z nudné poloviny filmu zbyl jen kousek. Emoce a city z toho tvůrci vyždímali pěkně a hlavně je dokázali poslat divákům, třeba ta scéna jak paní Fowlerové v sámošce potká (...) je skutečně dobrá. Trochu mi to připomnělo místní justici, tam by ale všechny termíny musely být násobeny nejmíň třemi. Konec má guts! ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečný a hloupě až amatérsky natočený film o vraždě jasného klaďase, který má otce klaďase a matku klaďasku a zabije ho záporák, který je záporný až hrůza. A otec klaďas ho pomstí a jeho kámoš střední klaďas mu v tom pomůže a to je vše. Pak jsou titulky a nezapomeťe vypnout DVD(ono vypne samo, klid) Takže jestli chcete vidět 1000x opakované téma, že kladné rodině zabije záporný zbohatlík jejich kladného syna a potom se táta nasere a zabije toho odporného hajzla tak si zapněte DVD a promrdejte tam 2 hodiny. ()

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Tento film, který zpracovává nelehké téma vyrovnávání se se smrtí dítěte, nabízí vyzrálejší pohled než jiné filmy tohoto typu. Hned na úvod dává daleko více prostoru na seznámení se se stavem věcí přes "zvratem", zároveň se však zdatně vyhýbá lacinému a zjednodušenému pohledu na "perfektní šťastnou rodinku". V druhé části pak jde dál za pouhé rozebírání psychického stavu pozůstalých. Činy postav nehodnotí a ponechává tak divákovi větší prostor než obvykle na to, aby si s nastoleným morálním problémem poradil sám, což je paradoxně působivější než častější naivní a povrchní, avšak společensky stravitelná řešení, kdy například pozůstalí vrahovi odpouštějí a nedej bože ho do vězení ještě chodí navštěvovat. (3,5*) ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Reklama

Reklama