Sedm divů technické civilizace (TV seriál)

• Velká Británie

Seven Wonders of the Industrial World

Dokumentární / Drama

Velká Británie, 2003, 7x50 min

Vysílá Viasat History ..(1.10.2008)

Dokument, který vás chytí a nepustí. I přesto že jsem spíše zarytý ekolog, tak se před takto zobrazenou civilizací hluboce skláním. Lepší pocty se těmto zázračným lidem nemohlo ani dostat.(9.7.2006)

Po "Putovaní s dinosaurami" BBC opäť boduje. Týmto hraným dokumentom mixujúci dobové zábery a hraný film s digitálnymi trikmi. A predovšetkým pútavou a neotrelou tématikou.(25.12.2005)

Snad jediné, co mi vadilo, je to, že se seriál soustředí výhradně na angloamerický svět. Ale budiž. Styl vyprávění, rozbor problémů, zdařilé zobrazení síly vůle inženýrů i síly rukou těch, kteří ty věci koupaje se v potu budovali, nedůvěra okolí, a hlavně doba víry v člověka a jeho schopnosti překonávat překážky.(16.1.2009)

Najpôsobivejší, najpremakanejší dokumentárny film, ktorý som kedy videl. Jediný ,,seriál,, pri ktorom som v každej časti mal husiu kožu a prianie, aby tých častí bolo toľko, ako počet častí juhoamerických telenoviel.(26.12.2008)

Parádní 7dílný: 1. Plující monstrum.. 2. Brooklynský most.. 3. Maják na Bell Rock.. 4. Král kanálů.. 5. Panamský průplav.. 6. Pacifická železnice a 7. Hooverova přehrada.. seriál z dílny BBC jak to nejlépe oni umí..(21.3.2007)

85%(9.10.2007)

Dokonalá rekonstrukce 7 slavných staveb světa.(11.2.2007)

Velmi zajímavým a hlavně poutavým způsobem udělaný dokument BBC o sedmi světově významných a obdivuhodých stavbách nedávné historie.(26.3.2008)

Jak říká formelín.... dokument z dílny BBC... takový jaký umí jenom ona...Naprostá špička!(25.4.2006)

• 6thSun

Herci patřej do filmu, ne do dokumentu. Nikdo neví, jak to tenkrát PŘESNĚ bylo, takže postavy jsou patosově přehrávaný, aby zvýjimečnili ty geniální objevitele, čímž se totálně vytrácí punc věcnosti a mě osobně to chvílema přímo odpuzuje. A na můj vkus je tam strašně mockrát používaný "NEJ" (nejúžasnější, nejvelkolepější, nejjediněčnější...).(14.8.2009)

Skvele zpracovano, da se pouzit i jako skolni pomucka ve vyuce. BBC opet nezklamalo.(30.12.2010)

Sedm hraných dokumentů o sedmi unikátních lidech, kteří šli za svým snem postavit něco zcela mimořádného.(8.5.2011)

Zajímavý dokument s prvky dramatu, který metodou, jakou známe z moderních dokumentů, ovšem dobovými prostředky, představuje vznik sedmi významných stavebních děl (např. Brooklynský most, Panamský průplav atd.).(21.7.2005)

Člověk opravdu zírá, co zvíře homo sapiens sapiens dokáže!(27.4.2007)

Jeden z nejlepších dokumentů z produkce britské BBC...(25.5.2008)

Dokument, který mě přesvědčil o tom, že nic není nemožné.(18.11.2007)

Pre toto presne milujem Viasat Explorer!(7.10.2010)

BBC dokáže stvořit takové dokumenty, že si o nich trapná ČT může nechat jen zdát.(11.2.2009)

Někdo rád vdolky, jiný holky... No a já Panamský průplav... Teď vážně, brilantně udělaný dokument, který mi kompenzuje všechny ty hrůzy o ničení přírody. I lidské dílo je někdy veliké a úžasné (tedy, v 19. století bylo).(12.6.2009)