Reklama

Reklama

Not of This Earth

Trailer

Obsahy(1)

Ze vzdálené planety Davana je na Zemi špičkovou technologií přepraven mimozemský agent. Při pokusu o získání krve pro svou umírající rasu, mimozemšťan terorizuje Jižní Kalifornii. (Zeebonk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to má rovnaké atribúty, ako ďalšie dobové nízkorozpočtové sci-fi (ufóni v podobe ľudí, absencia mimozemských kulís či masiek apod.), pridávam sa k tunajším komentátorom s hodnotením, že Not of This Earth medzi týmito béčkami skutočne vyniká a to najmä svojskou brakovou atmosférou, dobre nasvietenou čiernobielou kamerou a množstvom scén nakrútených v exteriéroch. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pokud hraje někdo, kdo vypadá jako člověk, mimozemšťana, je rozhodující pro akceptování jeho role výkon, který předvádí. A s tím jsem naprosto spokojen, o to více, že jsem si od filmu moc nesliboval. Paul Birch je jako toporný, ale nepřehraný ufon skvělý. Vedlejší role byly výborné, dokonce i štěky byly stejně jako třeba v Malém obchůdku hrůzy místy první liga (doktor, prodavač vysavačů...). A jako nezbytná hezká dívčina zde byla "scream queen" a tehdejší režisérova přítelkyně B. Garland. Tedy nevím, co se komu nezdá, za mě se jednalo o zatím nejlepší Cormanovku. Ostatně hodně vysoké hodnocení na IMDB tomu nasvědčuje též. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tajemný muž v obleku a černých brýlích s pomalou mluvou a podivným vyjadřováním shání krev, kterou by mohl posílat na svou domovskou planetu. Prvotřídní béčkový námět. Tímto mě Roger Corman příliš neoslnil, ale stále je to slušně (nehloupě) napsané a vcelku to baví. Scénka s Dickem Millerem a jeho pohled do kamery à la „kam jsem se to dostal?“ je top. A plakát k tomuhle snímku je přímo boží! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NĚKDE NA TOMTO SVĚTE VÁS PRONÁSLEDUJE VĚC, KTERÁ……NENÍ Z TOHOTO SVĚTA!!!____Teď už se vůbec nedivím, proč v Americe tenhle kousek, mnohými považován za nejlepší Cormanův film, má tak výrazný kultovní status. Film téměř bez trikových záběrů, bez efektních, oku lahodících scén, bez výraznější výpravy, přesto skvělá zábava. Příběh samotný – alien pod rouškou podivínského boháče tajně zabíjí pozemšťany a sbírá z nich krevní vzorky, které posílá transportním paprskem na svoji domovskou planetu – má takový sladce pochmurný, hororový přesah. Oblíbený Cormanův herec Paul Birch v roli mimozemšťana je fantastický. Zlověstný výraz, který neukazuje byť i minimální emoce, strojená monotónní dikce, přesto nepřehrává, ačkoliv by k tomu role sváděla a ve svém minimalistickém hereckém projevu je působivý. Corman režíruje úsporně, ale přesto, že nemusíte být fanoušky konverzačních filmů (což tenhle zčásti je), chcete vědět, co přijde dál, jakého nebožáka zase alien naláká do svého sklepa, kde ve velké peci spaluje své oběti a v závěru film ukázkově graduje. Potom klidně se shovívavým úsměvem přehlédnete i nechtěně komický útok mimozemské příšery (takový netopýr s medúzovitým vějířem), kde se Corman neobtěžoval se zaretušováním těch lanek, za které příšerka visela. Poslední záběr, který naznačuje otevřený konec, nebo nikdy nekončící boj s mimozemskou rasou, je takovým vtipným režisérovým pomrknutím, které potěší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Roger Corman u mňa bodoval nielen svojimi poeovkami, ale aj svojimi rannými dielami o príšerkách z rôznych kútov našej, či inej planéty. Bodoval. Tento jeho snímok neboduje v ničom, teda vlastne v niečom áno. V totálnej absencii napätia a akcie. Tá sa dostaví až dve minúty pred záverečnými titulkami. Odpúšťam. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama