Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

V celku příjemná rodinná komedie o tom, jak první rok mají rodiče slavit Vánoce sami bez dcery a tak aby nepropadli Vánoční depresi, vymyslí otec plán, že že vynechají Vánoce a pojedou místo toho na dovolenou za sluníčkem na Karibské moře. Ovšem problém nastává ve chvíli, kdy jim dcera zavolá, že na svátky jede domů....Film je podávaný z jemným humorem a celkem příjemným dějem. Viděno v rámci Vánoční jízda a Seznamte se s...(John Grisham) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pre mňa vcelku prekvapivá a občas veľmi príjemná vianočná komédia, ktorá však ani zďaleka nedosahuje kvalít božských klasických Vianočných prázdnin. Treba však povedať, že filmu nechýba príjemná vianočná atmosféra, ale to čo mu chýba je viac skutočne "vtipných vtipov". Niektoré gagy fungovali výborne, drvivá väčšina zase patrí do priemeru. V tomto ohľade to však mohlo dopadnúť horšie... ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Mám Vánoce ráda. Dárky sice kupuji na poslední chvíli, ale nijak mě to nestresuje :-) A stromek zdobím, někdy i peču :-) Ale aby mi někdo tlačil do hlavy, že to bez Vánoc prostě nejde...protože podivná komunita si zdobí domečky od půdy až po střechu a pokud někdo vybočí z řady, tak je zle...to je na mě moc. O co v tomhle filmu vlastně šlo? Nora a Luther se rozhodnou, že nebudou slavit Vánoce, že je prostě vynechají a pojedou na výlet lodí. Dcera jim totiž vylétla z hnízda a bez ní by nebyly Vánoce jako vždy. Všichni známí, lidé z ulice...jsou z toho v šoku (chvílema ten jejich šok působil, jakoby Nora s Lutherem někoho zabili). Pak se ozve dcera, že přijede i se snoubencem. Nora a Luther začnou společně s celou komunitou dohánět to, na co poslední dny kašlali. Stromek, světýlka, jídlo, párty. Uff. Taky vám to přijde jako hrozně hloupé a nezajímavé téma? Film nezachránila ani J.L.Curtis. A pokud to měla být komedie...ještě teď se za břicho popadám (myšleno ironicky). Jedna hvězda je za Curtis a druhá za to, že jsou za pár dní Vánoce :-))))))) ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Průměrná vánoční komedie, která ale vysílá signály trapnosti. Film sází na to, jak dotyčná rodina nechce slavit svátky a ostatní jim to chtějí rozmluvit. Některé pasáže prostě na mě byly moc, a i když musíte brát v tomto žánru scénář někdy až příliš odvařeně, tady mi všechny ty okolnosti a příběh do oka moc nepadly. 50%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smutný důkaz toho, že knižní bestseller od !!!Johna Grishama!!! může taky skončit jako jeden z těch filmů, který ne snad že by byl o ničem, kdyby se v něm ani ne snad VŠICHNI POŘÁD nechovali jako idioti, ale který by nebylo možné natočit, kdyby se v něm jednou jedinkrát někdo nezachoval jako idiot. Předlohu jsem nečetl, takže je klidně možné, že to tak Grisham prostě z čiré předvánoční srandy napsal, aby měl nějaké ty prémie na dárky, a že výsledek nemá na svědomí scénárista Chris Columbus ani režisér podivuhodně nevýrazných America's Sweethearts Joe Roth, ale taky tomu věříte tak jako já, že?:) Nemůžu pominout ani fakt, že je to celé z jednoho konce děsně crazy (a že se tam děsně srandovně padá, a že jsou tam srandovní postavičky jako policajt Cheech Marin), aby se to na druhém konci zvrhlo v totální sentimentální "jsme komunita a uděláme tomu všichni společně happy end" kýč , takže z toho všeho zbylo jen něco, co je k povzdechnutí nad komediálním umem Tima Allena a Jamie Lee Curtis, protože ten výsledek jich skutečně není hoden (a ano, mají na tom svůj díl viny, tak jako třeba i vedlejšák Dana Aykroyda). Prostě další zbytečná vánoční komedie, kterým se obvykle dává prostor o prázdninových dopolednách. A opravdu mě to ani trošičku neláká k přečtení předlohy, protože nevěřím, že by byla natolik míň odpudivá než tohle předměstské dobrodružství času vánočního s poučením, abych to nemusel vyhodnotit jako ztracený čas. 40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)
  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)

Reklama

Reklama