Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Recenze (219)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vcelku věrně drží příjemné knižní předlohy Johna Grishama, ale z pro mě nepochopitelných důvodů do filmu vkládají přehnaně bláznivé gagy, které sem příliš nepasují. Slušně navozenou atmosféru tím v průběhu filmu několikrát úplně nabourají. Jak už to tak bývá, kniha měla mnohem větší kouzlo. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá - krásně ukazující zaprdlost amerických předměstí, sousedských vztahů a vůbec kulturu tak blízkou a přitom tak vzdálenou té naší. A hrozně jsem fandila hlavním hrdinům, aby svůj vánoční cíl splnili. Po telefonátu dcery se to ale celé zvrtlo v bláznivou taškařici, kterou jsme už viděli stokrát v jiných filmech a mnohokrát i lépe. Ale jako oddych při vánočním přežírání, pečení cukroví nebo zdobení stromečku je to dobré... 50% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smutný důkaz toho, že knižní bestseller od !!!Johna Grishama!!! může taky skončit jako jeden z těch filmů, který ne snad že by byl o ničem, kdyby se v něm ani ne snad VŠICHNI POŘÁD nechovali jako idioti, ale který by nebylo možné natočit, kdyby se v něm jednou jedinkrát někdo nezachoval jako idiot. Předlohu jsem nečetl, takže je klidně možné, že to tak Grisham prostě z čiré předvánoční srandy napsal, aby měl nějaké ty prémie na dárky, a že výsledek nemá na svědomí scénárista Chris Columbus ani režisér podivuhodně nevýrazných America's Sweethearts Joe Roth, ale taky tomu věříte tak jako já, že?:) Nemůžu pominout ani fakt, že je to celé z jednoho konce děsně crazy (a že se tam děsně srandovně padá, a že jsou tam srandovní postavičky jako policajt Cheech Marin), aby se to na druhém konci zvrhlo v totální sentimentální "jsme komunita a uděláme tomu všichni společně happy end" kýč , takže z toho všeho zbylo jen něco, co je k povzdechnutí nad komediálním umem Tima Allena a Jamie Lee Curtis, protože ten výsledek jich skutečně není hoden (a ano, mají na tom svůj díl viny, tak jako třeba i vedlejšák Dana Aykroyda). Prostě další zbytečná vánoční komedie, kterým se obvykle dává prostor o prázdninových dopolednách. A opravdu mě to ani trošičku neláká k přečtení předlohy, protože nevěřím, že by byla natolik míň odpudivá než tohle předměstské dobrodružství času vánočního s poučením, abych to nemusel vyhodnotit jako ztracený čas. 40% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Patos, zejména ten vánoční je největším americkým vývozním artiklem, těsně před americkou verzí demokracie. Tenhle film spadá do skupiny (velmi velké) blábolů, u nichž je jediné zhlédnutí maximem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tim Allen má na lepší komedie, než tyhle průměrný filmy, kterých je všude stovky a jsou všecky na jedno brdo. Klasika, kde se párkrát zasměju, ale nic se mi na ní nezalíbí natolik, abych na ní rád vzpomínal i dál. Já si na Vánoce radši pustím pohádky, než abych měl Vánoce naruby s touto komedií. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $73,780,539Tržby Celosvetovo $96,572,480║ "Nič nové pod slnkom" - škoda niečo viac k tomuto počinu dodávať, ( 100x otrepaná vianočná príbehová schéma s blbými ako že vtipnými scénkami, nás čaká aj v tomto prípade ) /30%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se pravděpodobně shlédli ve vánočním dobrodružství rodiny Griswoldů a usmysleli si, že také natočení takovou vánoční komedii. Ovšem to by musela mít vánoční atmosféru a vtipné momenty - ani jednoho se zde zoufale nedostává. Přežitelné to je jen díky solidní Jamie Lee Curtis a Aykroydovi jinak bohužel je to celé od začátku do konce strašně nudné, nezajímavé a místy i otravné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetkých som sa pýtal, kto to je, ale nikto ho tu nepozná.“ – „No a čo, hlavné je, že on pozná všetkých.“ Priemerná vianočná komédia s celou plejádou kedysi úspešných hercov (Allen, Curtisová, Aykroyd) a zopár ksichtov k tomu (Busey, Marin), plus príjemná zasnežená atmosféra a dojemné finále. Na televízny film s takým odpísaným kastingom nie najhoršie, v dobe vianočných sviatkov ľahko stráviteľné, ale SÁM DOMA je SÁM DOMA. Milé, ale zázrak to nie je. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jeden z mých nejoblíbenějších filmů na Vánoce. Kultovka, kterou si skoro každý rok pustím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potenciál (John Grisham, Chris Columbus coby scénárista, ústřední herecké duo) i slušně navozená atmosféra jsou přebyté zbytečným tlačením na pilu!! Vánoční podprůměr, ideální tak ke smažení štědrovečerního kapra.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som si myslela, že to bude vtipné, potom sa to zvrhlo na klasicky americky vianočne dojímavé, a nakoniec som si uvedomila, že z môjho hľadiska sa nevydarila ani jedna rovina. Tuctová vianočná moralitka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Allen a Jamie Lee Curtis si v tomto filme zahrali manželskú dvojicu, ktorá sa rozhodla, že toho roku nebude oslavovať vianočné sviatky. Žiadne zdobenie stromčeka, žiadna výzdoba domu, žiadne darčeky, žiadne pečenie, skrátka žiadne Vianoce. Chcú radšej ísť na exotickú dovolenku. Ich susedia sú z toho nemilo prekvapení a zhrození. To je im však jedno. Ich rozhodnutie ale náhle zmení oznámenie ich dcéry, že im príde na Vianoce predstaviť svojho snúbenca. To je šok. Dokážu narýchlo zorganizovať vianočnú oslavu? Majú na to iba dvanásť hodín. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová vánoční rodinná komedie, která se mi zaryla hluboko pod kůži a nelze vyloučit, že si ji příští Vánoce znovu nepustím. Tenhle film je vlastně o tom, jak se manželé Krankovi rozhodli vypustit Vánoce a místo toho odjet na plavbu po Karibiku, a to vše jen proto, že jejich jediné dítě, dcera Blair, odjíždí na svátky pryč. Jenže co se stane, když náhle zavolá Blair rodičům na Štědrý den a oznámí jim, že za 12 hodin bude doma, aniž by tušila, že její rodiče nemají na Vánoce nic přichystáno? Rozhodně velice zajímavý děj skýtá tato komedie, která mě dokázala hlasitě rozesmát v mnoha okamžicích. Já jsem se bavil vpravdě královsky, k čemuž také kromě skvostného děje dopomáhaly úžasně vtipné herecké kreace komika Tima Allena (kterého už jsem si oblíbil v jiné vánoční klasice, a to sice ve filmu Santa Claus) a neméně kvalitní herectví Jamie Lee Curtis. Ale i všechny ostatní herecké výkony byly povedené a film neměl jediné hluché místo. Takže celkově nemohu jinak než tuhle komedii pochválit a poděkovat za ní tvůrcům. Zda se pro mne stane tenhle film vánoční klasikou ještě nyní netuším, ale rozhodně je to po prvním zhlédnutí na dobré cestě. Uděluji čtyři hvězdičky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite lepšia voľba než 250 repríza komédie Sám doma. Pre mňa to bolo nové a celkom ma to bavilo. Hranice priemeru to síce neprekročilo, ale malo to zaujímavý nápad, ktorý síce v závere spadol do prevareného klišé, ale s tým asi každý počíta. Obsadenie fajn, J. L. Curtis si to užívala o oproti Pravdivím klamstvám je tu o 10 rokov staršia, čo už je trochu vidieť. Celkom by ma zaujímalo ako sa dá minúť 6000 dolárov za 2-3dňový sviatok , ale ok. Trochu som oľutoval, že Allen neprečítal aspoň zopár položiek zo svojho zápisníka. 60%. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na to tešil, ale nakonec z toho byla laciná podívaná ( také z laciných hlášek typu Proč se tak hrabeš? Klouže to! Chceš Vánoce slavit pod jmelím nebo v rakvi? ), hlavně ta mrkajicí zmrzlá kočka mě absolutně znechutila, každopadně konec filmu se to snažil zachránit a škoda jen toho dopilování, protože třeba z toho mohl být krásnej příběh jako byl o Grinchovi (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další pěkný vánoční film, který vykouzlí smích a usadí vás vklidu do pohovky. Kolik komických situací může nastat, když se rozhodnete Vánoce úplně vymazat a raději odletět do tepla na dovolenou? Hodně! Jako v tomto filmu, i když k dokonalosti má přeci jen daleko, ale vždy si ho rád pustím. ()

Reklama

Reklama