Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po odchodu jediné dcery Blair z domova, si Luther a Nora Krankovi vymyslí perfektní plán. Letos úplně zruší vánoce, a za ušetřené peníze pojedou na luxusní dovolenou do Karibiku. Vše jede jako na drátkách, akorát sousedům se jejich plán moc nelíbí - vždycky celá ulice držela pohromadě co se týče vánoční výzdoby, a nyní se chtějí Krankovi trhnout ? Ti ale úspěšně odolávají soustředěnému tlaku ulice, až do posledního dne před odjezdem, kdy jim náhle zavolá dcera, že by se na svátky ráda vrátila domů, i se svým přítelem, který nikdy neviděl pravé (americké) vánoce. Krankovi mají jediný den, aby stihli dohnat vše, co zameškali ... Zápletka není nikterak originální (vzhledem k tomu, že ji již částečně před lety "uspořádali" i mí rodiče, akorát bez onoho tlaku sousedů). Tim Allen se snaž seč může, bohužel mi přišel až příliš kamenej (možná se snažil udržet kamenej ksicht, aby se plytké zápletce nerozesmál) - takže ho s přehledem Jamie Lee Curtis a (nečekaně) i Dan Aykroyd přehrávají. Na filmu bylo vidět, že samotnej děj by vystačil tak maximálně na hodinku času, tak se jej režisér snažil nafukovat spoustou nepodstatných (a někdy i rušících) detailů - např. zloděj. Na štědrej večer podívaná tak akorát, jinak ruce pryč.. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Do polovice filmu som mal dojem, že sa stretávam s niečím bežne nevídaným... A teda rodinná komédia s vianočnou tematikou, ktorá má však celkom dobrý nápaditý príbeh. A teda starí manželia, ktorým čerstvo odletelo ich jediné vtáča z hniezda a oni sa rozhodnú rezignovať na celý ten cirkus okolo vianoc a jednoducho ich ignorovať (čo je po správnosti slobodná vôľa každého, ale spoločnosť im to len tak nedovolí, sú za vydedencov, priam za "egoistických psychopatov"... Veľmi zaujímavé! Ale to som netušil, že je len prológ k štandardnej "povznášajúcej" americkej volovine... Napriek ich úvodnej obrovskej chybe (ignorovať vianoce! PANEBOŽE!) sa celé susedstvo spojí, pomôže im všetkými silami zachrániť christmass párty, dokonca tam raritne nasneží a každému neznámy pán, ktorý prinesie šunku, odletí autom ťahaným sobmi. (Smrteľne vážne!!) Každopádne Allen je menej trápny ako má vo zvyku a Curtisová je štandardne skvelá. Inak by to bolo u mňa za dve hvízdy, ale námet, ktorý som si vysníval to značne dvíha. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Žít v USA a nezdobyt na Vánoce svůj domeček kilometry svítídel a na střechu nedát gigantického sněhuláka, tak je ze mě veřejný nepřítel č. 1. Vcelku průměrná vánoční komedie, u které je každému dopředu známo jak to vše dopadne (jen u toho zloděje mě překvapilo, že se nenapravil). Naštěstí hlavní herecké party jsou dobře obsazeny a Tim Allen mě po dlouhé době pobavil. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic moc komedie. Tím Allen tu sice předvádí svůj výkon, tak jak jsme zvyklí, ale vtipem zas tak nehýři (tedy povedeným). Jamie Lee Curtis ukazuje, že je pořád dobrá a Dan Aykroyd tady pro své herectví takřka nemá prostor. Potěší i opět vidět Johna Buseyho a poprvé od seriálu Sabrina jsem zahlédl i Caroline Rheu (teta Hilda). No ale koukat na obličej Felicity Huffman na štědrý večer je i na mě moc, se svou "krásou" by mohla zfleku hrát v Sexu ve městě. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vcelku věrně drží příjemné knižní předlohy Johna Grishama, ale z pro mě nepochopitelných důvodů do filmu vkládají přehnaně bláznivé gagy, které sem příliš nepasují. Slušně navozenou atmosféru tím v průběhu filmu několikrát úplně nabourají. Jak už to tak bývá, kniha měla mnohem větší kouzlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama